Hogyan lehet némítani valakit az Instagramon, és tiszta és testreszabott hírcsatornát kapni

A közösségi média ma már a mindennapi rutinunk része. Elég ereje van ahhoz, hogy befolyásolja gondolatainkat, gondolkodásmódunkat és tetteinket. Itt le kell némítania néhány forrást.

Körül a világ lakosságának 60%-a közösségi médiát használ, hol Instagram az 5. leglátogatottabb közösségi média platform. Mivel egy ilyen híres és befolyásos online tér, a látott tartalom ellenőrzése és kezelése elengedhetetlenné válik. Az Instagram hírfolyam öntudatlanul befolyásolja a felhasználó viselkedését. Itt jön a segítség a „Némítás” opció.

A némítás az Instagram elismerő funkciója, amely lehetővé teszi a látható tartalom testreszabását. Segít megőrizni a pozitivitást és fokozni az élményt. Ezért ez a blog teljes mértékben arra szolgál, hogy megismertesse Önt a Némítás funkcióval.

Itt megvitatjuk a némítás funkció használatát, és megértjük annak előnyeit. Tehát kövesse ezt a blogot a végéig, hogy megismerje a némítási funkciót és a forgatókönyveket, ahol használhatja. Merüljünk el.

Mit jelent valakit elnémítani az Instagramon?

Mielőtt közvetlenül belevágna valaki némításának lépéseibe, elég bölcs dolog megértenie ennek következményeit. Szóval, mit jelent a némítás? És hogyan befolyásolja az Instagram hírfolyamát?

Valakinek elnémítása az Instagramon olyan, mintha udvariasan elhatárolná magát valakitől anélkül, hogy észrevenné. A némítási funkciókkal kezelheti valaki történeteit, megjegyzéseit és egyebeket. Ha elnémítod valakinek az Instagram-történeteit és -bejegyzéseit, bizonyos változások következnek be:

 • Történeteik és bejegyzéseik többé nem jelennek meg a hírfolyamodban, így egy kis szünetet kaphatsz a tartalomtól.
 • A bejegyzéseidet azonban továbbra is láthatják a hírcsatornájukon, ugyanúgy, mint korábban.
 • Az elnémított személy nem kap értesítést arról, hogy Ön elnémította, ezzel megőrizve a magánélet érzetét.
 • A némítás ellenére továbbra is kommunikálhat üzenetek küldésével és egymás profiljának meglátogatásával.
 • A némítás nem jelenti a követés megszüntetését vagy letiltását, lehetővé téve a kapcsolat fenntartását a tartalom kezelése közben.

Összességében valaki elnémítása az Instagramon egyoldalú művelet. Ha elnémít valakit, akkor csak a tartalomtól szabadul meg anélkül, hogy befolyásolná vagy megváltoztatná hírcsatornáját és egyéb funkcióit.

Némítsd el valakit az Instagramon

Mivel tudja, mit jelent a némítás, nézzük meg a lépéseket, amelyekkel elnémíthat valakit az Instagramon.

#1. Valaki bejegyzéseinek elnémítása

1. lépés – Nyissa meg a némítani kívánt személy profilját.

  A 12 legjobb mesterséges intelligencia prezentációkészítő értékesítési, marketing és bemutató fedélzetre

2. lépés – Érintse meg a „Követés” gombot (lehet, hogy „Követés” címkével látja el, ha nem követi őket).

3. lépés – Válassza a „Némítás” lehetőséget a lehetőségek közül.

4. lépés – A bejegyzések elnémításához válassza a „Bejegyzések” lehetőséget. A történeteket saját preferenciái alapján is elnémíthatja.

#2. Valaki történeteinek elnémítása

Kétféle módon lehet elnémítani valaki történeteit. Az egyiket fentebb említettük, míg a másik közvetlenül a hírfolyamból némul el. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a lépéseket, amelyekkel elnémíthatja valaki történeteit közvetlenül a hírfolyamból.

1. lépés – Nyissa meg az Instagramot, és jelentkezzen be (ha szükséges).

2. lépés – Keresse meg a némítani kívánt személy történetét.

3. lépés – Érintse meg a három pontot a jobb felső sarokban, miközben nézi a történetüket.

4. lépés – Most érintse meg a „Némítás” elemet.

5. lépés – Megjelenik egy előugró ablak. Válassza a „Történetek némítása” lehetőséget.

Ha követi ezeket a lépéseket, többé nem fogja látni a történeteiket a hírcsatornáján anélkül, hogy értesítené őket.

#3. Valaki közvetlen üzeneteinek elnémítása

Az üzenetek elnémítása az Instagramon olyan egyszerű, mint a bejegyzések elnémítása. De amikor elnémítja valaki üzeneteit az Instagramon, nem kapja meg a szöveges értesítést. Ebben a funkcióban nincs más változás. Itt vannak a lépések, amelyekkel elnémíthatja valaki üzeneteit.

1. lépés – Lépjen az üzenetekhez, és keresse meg a némítani kívánt személy csevegését.

2. lépés – Nyomja meg hosszan a csevegést, és megjelenik egy előugró ablak.

3. lépés – Válassza az „Üzenetek némítása” lehetőséget; még egy menü jelenik meg.

4. lépés – Válassza ki a kívánt időtartamot.

Ha követi ezeket a lépéseket, többé nem fog szöveges értesítéseket kapni a némított személytől. A csevegés azonban továbbra is megjelenik a közvetlen üzenetek listájában.

Nincs mód valakinek az Instagramon írt megjegyzéseinek elnémítására. De végleg letilthatod, hogy bárki megjegyzést fűzhessen a bejegyzéseidhez. Ha letiltod, hogy bárki megjegyzést fűzzön hozzá, továbbra is megtekintheti a fotóidat és videóidat.

Az egyetlen változás, miután letiltották őket a megjegyzésekben, az, hogy az új megjegyzéseiket saját magukon kívül senki sem láthatja. Tehát az alábbiakban bemutatjuk azokat a lépéseket, amelyekkel letilthatod, hogy valaki megjegyzést fűzzön Instagram-bejegyzéseidhez.

1. lépés – Érintse meg a profilképét a jobb alsó sarokban.

2. lépés – Most érintse meg a három sort a jobb felső sarokban, majd válassza a „Beállítások és adatvédelem” lehetőséget.

3. lépés – A „Hogyan léphetnek kapcsolatba Önnel mások” alcím alatt koppintson a „Megjegyzések” elemre.

4. lépés – Ezután válassza a „Megjegyzések blokkolása innen” lehetőséget, és koppintson a „Személyek” elemre.

5. lépés – A fenti keresősávba írja be a letiltani kívánt személy nevét, majd nyomja meg a neve melletti „Letiltás” gombot.

  Növelje pontszámát ezzel a 10 GMAT gyakorlati teszttel

Feloldhatja a személy letiltását a 4. lépésig ugyanezen lépések végrehajtásával. Az 5. lépésben meg kell keresnie a feloldani kívánt személyt, és meg kell érintenie a neve mellett található „Feloldás” gombot.

A némítás pozitív hatásai az Instagramon

Ismeri a némítás funkciót és annak használatát. Most pedig nézzük meg, milyen előnyei vannak ennek a funkciónak. A némítás funkció lehetővé teszi a hírfolyam vezérlését. Kifejezetten elkerülheti a nem kívánt tartalmat. Íme néhány pozitív hatás az Instagram Némítás funkciójának használatából.

Csökkentse a negativitást és az irreleváns tartalmat

Néha az Instagram-algoritmusok összezavarhatnak, és irreleváns vagy káros tartalmat hozhatnak a hírfolyamba. Emellett észrevehet olyan fiókokat, amelyek negativitást terjesztenek, és kiváltó vagy sértő tartalmat tesznek közzé. Az ilyen fiókok elnémítása lehetővé teszi, hogy megóvja hírfolyamát a szükségtelen stressztől, és fenntartsa a pozitivitást a platform használata közben.

Egészségesebb online környezet előmozdítása

Ha szelektíven követed és elnémítod a fiókokat az Instagramon, kényelmes online teret hozol létre magadnak. Érdeklődései és értékei alapján igazíthatja hírcsatornáját. A némítás funkció segít támogató és bátorító közösség létrehozásában az Instagramon.

A mentális egészség javítása

A káros vagy frusztráló tartalomnak való folyamatos kitettség negatívan befolyásolhatja mentális egészségét. A némítás funkció egyszerű, hatékony módja annak, hogy megvédje magát azoktól a tartalmaktól, amelyek kiváltják vagy károsítják lelki békéjét.

Hozzon létre egy jobb hírcsatornát

Az Instagram-algoritmus minden tevékenységedet figyelemmel kíséri, hogy a legjobbat hozza ki. Tehát amikor elnémít egy fiókot, az Instagram-algoritmus automatikusan megragadja a tippet, és elkerüli, hogy hasonló tartalom kerüljön a hírfolyamba. Ennek eredményeként releváns és élvezetes tartalmat tapasztalhat.

Nem kívánt zavaró tényezők

Az Instagram nem csak a szórakoztatást szolgálja. Segíthet az oktatásban, az üzleti életben és egyebekben. Ennélfogva a némítási funkció lehetővé teszi, hogy kikapcsolja azokat a fiókokat, amelyek irreleváns tartalmat tesznek közzé, és felemésztik az idejét.

Őrizze meg a kapcsolatokat

Előfordulhat, hogy olyan barátait vagy rokonait követi, akiknek a bejegyzései nem keltenek visszhangot, vagy stresszt és bizonytalanságot okoznak. Ebben segít a némítás funkció. Elnémításukkal elszakadhat a tartalmuktól anélkül, hogy megbántja és társadalmi feszültséget kelt.

Irányítást ad

A némítási funkció lehetővé teszi az Instagram-élmény szabályozását. Lehetővé teszi a látható tartalom kezelését anélkül, hogy veszélyeztetné a társadalmi kapcsolatokat, és teljes mértékben irányíthatja hírcsatornáját.

Olyan helyzetek, ahol a némítás hasznos lehet

Akkor már világos lenne, hogy milyen erős és hatékony a Mute opció. De most jön a kérdés, hogy mikor érdemes használni. Hol máshol használhatod ezt a funkciót az irreleváns, mérgező vagy mentálisan káros tartalmak figyelmen kívül hagyásán kívül? Íme néhány mindennapi helyzet, amikor használhatja ezt a funkciót.

  Badoo fiók törlése

 • A trollok és az internetes zaklatás kezelése – Ha tartalomkészítő vagy, vagy olyan, aki mindig merészen felbukkan az Instagramon, a némító funkciók a legjobb barátok lehetnek. Elnémíthatja azokat a személyeket, akik trollkodnak vagy internetes zaklatásban vesznek részt, és lehetővé teszi, hogy kiszakadjon a negatív interakciókból anélkül, hogy válaszával kielégítené őket.
 • Elsöprő tartalom kezelése – Egyes fiókok izgalmas tartalmat tesznek közzé történetekben, de nem relevánsak a bejegyzésekben, vagy fordítva. Ennek egyetlen módja a fiók tartalmának elnémítása.
 • Spoilerek vagy nem kívánt tartalmak elkerülése – Események, műsorok vagy filmek bemutatása közben előfordulhat, hogy több felhasználó elárasztja hírcsatornáját spoilerekkel vagy olyan irreleváns tartalommal, amelyet inkább elkerülne. Ekkor némíthatja el ezeket a fiókokat, hogy frissítse Instagram-hírcsatornáját, és életre keltse azt.
 • Csökkentse a zavaró tényezőket – Sokan használják az Instagramot tanulmányi vagy üzleti tippek megszerzésére. Végül azonban olyan személyes kapcsolatokat követnek, akik zavaró tartalmat hoznak. Így elnémíthatja a személyes kapcsolatokat, hogy értékes Instagram-forrása maradjon anélkül, hogy megsértené bárki érzéseit.
 • Hogyan lehet feloldani valakit az Instagramon?

  A némítás visszafordítható funkció. A korábban elnémított fiók bejegyzéseinek, történeteinek és megjegyzéseinek némítását bármikor feloldhatja. A némítás feloldása ugyanolyan egyszerű, mint a némítás. Íme két módszer a némított profil némításának feloldására.

  1. módszer – A profilodon keresztül

  1. lépés – Nyissa meg az Instagramot, és érintse meg a profilfotót a jobb alsó sarokban.

  2. lépés – Most érintse meg a három sort a jobb felső sarokban.

  3. lépés – Válassza a „Beállítások és adatvédelem” lehetőséget.

  4. lépés – Érintse meg a „Némított fiókok” lehetőséget.

  5. lépés – Most látni fogja a némított személyek listáját. Keresse meg a feloldani kívánt fiókot.

  6. lépés – Érintse meg a némítás feloldása gombot a fiók neve mellett.

  7. lépés – Észrevesz egy felugró ablakot, amely különböző lehetőségeket kínál. Most állítsa be a kapcsolót ízlése szerint.

  2. módszer – A profiljukon keresztül

  1. lépés – Keresse meg a profilt, amelynek némítását fel szeretné oldani.

  2. lépés – Nyissa meg a némított fiók profilját.

  3. lépés – Érintse meg a „Követve” gombot.

  4. lépés – Válassza a „Némítás” lehetőséget.

  5. lépés – Érintse meg a „Némítás feloldása” gombot ízlése szerint.

  Ha követi ezeket a lépéseket, a némított fiókok bejegyzései és történetei általában láthatók lesznek a hírcsatornáján. A profilok némításának feloldása után azonban mindig figyeljen rájuk. Abban az esetben, ha kárt okoznak a mentális egészségének, vagy ismét negativitást okoznak hírcsatornájában, bármikor elnémíthatja őket, vagy akár merész funkciókat is használhat, például korlátozhatja vagy blokkolhatja őket.

  Következtetés

  Az Instagram mindig a felhasználói élményt helyezi előtérbe mindennél; a némítás egy példa erre. Ez a sokoldalú és visszafordítható Instagram-funkció lehetővé teszi, hogy hírfolyamát pozitív, inspiráló, releváns és élvezetes térré alakítsa, miközben megőrzi jólétét.

  Ez a blog részletesen tárgyalja a némítás funkció használatának lépéseit. Ha végig olvassa ezt a blogot, világossá válik, hogyan, mikor és miért érdemes használni ezt a funkciót. Tehát hozza ki a legtöbbet az Instagram funkcióiból, és fokozza az élményt!

  Ezután azt is elolvashatja, hogyan készíthet Instagram-tekercseket, és hogyan fokozhatja az elkötelezettséget a jobb közösségi média jelenlét érdekében.