Hogyan lehet megtalálni és használni az összes Siri-parancsikon-javaslatot

A Siri Shortcuts 2018 szeptemberében érkezett meg az iOS 12 mellé, a Shortcuts alkalmazással és mindennel együtt. A két funkció jelentősen javította az iOS automatizálási játékot, de nem anélkül, hogy zavart okozna. Íme, mik azok a Siri-parancsikonok, és hogyan kell használni őket.

Ha nem világos a Siri parancsikonok és parancsikonok közötti különbségeket illetően, nincs egyedül. Az Apple nem tette meg a legjobb munkát a két funkció és a különbségek magyarázatában, ahogy az iPhone közösség egésze sem. A két tulajdonság sokféleképpen kapcsolódik egymáshoz, és a névbeli hasonlóság sem könnyíti meg a megkülönböztetést.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a Siri parancsikonok és parancsikonok valóban különböznek egymástól, és az előbbi a leginkább felhasználóbarát a kettő közül.

  Hogyan ellenőrizhető, hogy a rendszerbetöltő fel van-e zárva vagy zárolva van-e Androidon

Mi a különbség a parancsikonok és a Siri parancsikonok között?

Dióhéjban a Shortcuts az az alkalmazás, amelyet az Apple a 2017-ben vásárolt Workflow alkalmazás alapján épített meg. A Mac gépeken futó Automatorhoz hasonlóan a Shortcuts segítségével gyakran bonyolult automatizálást hozhat létre a kínált építőelemek felhasználásával. A parancsikonok a kompatibilis alkalmazásokba is belemerülhetnek, lehetővé téve az egyéni parancsikonok használatát, amelyek drasztikusan csökkenthetik az ismétlődő feladatok végrehajtásához szükséges időt.

A Siri parancsikonok azonban eltérőek. Amikor a fejlesztők elkészítik alkalmazásaikat, bemutathatnak funkciókat a Siri parancsikonok általi használatra. Ezek előre meghatározott dolgok, például lejátszási lista lejátszása egy podcast alkalmazásban vagy egy adott fájl megnyitása egy jegyzetkészítő alkalmazásban. Egyes esetekben az iOS is észrevesz néhány dolgot, amit korábban tett, és egy Siri parancsikont javasol a használatra. Ezután beállíthat egy egyéni hangparancsot a Siri parancsikon meghívásához a Siri segítségével.

  Hogyan lehet kijavítani a Steam túl sok bejelentkezési hibáját a hálózati hibából

Hol vannak a Siri parancsikonok, és hogyan használhatom őket?

Az alkalmazások által biztosított Siri-parancsikonok több helyen is megtalálhatók. A jó alkalmazások láthatóvá teszik őket az alkalmazáson belül, esetleg egy menüopció alatt. Ha nem, egy nagyszerű hely a Siri-parancsikonok megtalálásához, amelyekről esetleg nem is tud, hogy a Beállítások alkalmazásba lép.

A Beállításokban érintse meg a „Siri és keresés” elemet.

Itt láthat néhány javasolt billentyűparancsot, de a teljes lista megtekintéséhez érintse meg az „Összes gyorsbillentyű” lehetőséget.

Itt láthatja a Siri parancsikonokat is támogató telepített alkalmazások teljes listáját. Ha egy alkalmazás számos Siri-parancsikont támogat, a lista csonkolva lesz. Az egyikre koppintva engedélyezheti, vagy az „Összes megtekintése” gombra kattintva megtekintheti az adott alkalmazáshoz elérhető összes Siri-parancsikont.

  Adja hozzá az OK Google Detection funkciót az eszköz összes képernyőjéhez [No Root]

Végül érintse meg a piros rögzítés gombot a kimondani kívánt kifejezés rögzítéséhez, hogy szükség esetén meghívja a Siri parancsikont.

Ha ez a folyamat befejeződött, a Siri parancsikon aktiválása olyan egyszerű, mint a Siri meghívása és a szükséges kifejezés kimondása.