Hogyan lehet megtalálni a Minecraft verziót

A Minecraft rendszeres frissítéseket kap, hol nagyokat, hol kicsiket. A nagyobb frissítések új mobokat, struktúrákat és blokkokat adnak a játékhoz, míg a kisebbek inkább foltokat, javításokat és enyhe módosításokat jelentenek a meglévő blokkokon. A legtöbb játék arra ösztönzi a felhasználókat, hogy mindig tartsák naprakészen őket, de a Minecraft esetében a verziószám határozza meg, hogy mely online szervereken játszhat.

Minecraft verzió

Minecraft verzió

Ha tudni szeretné, melyik a Minecraft aktuális/legújabb verziója, látogassa meg a hivatalos Minecraft webhelyet. Nézze meg a kiadás változásnaplóit. Minden naplóhoz tartozik a verziószám. A legmagasabb verzió a legújabb. Ügyeljen arra, hogy figyeljen a Bedrock és a Java verziókra, amelyek meg vannak jelölve.

Keresse meg a Minecraft verzióját a számítógépén

Ha a Minecraft telepítve van a rendszerén, és szeretné tudni, hogy melyik verziója van, akkor ez egyszerű.

Az alapkőzeten/UWP/Windows 10 verziókon;

Nyissa meg a Minecraftot.
Nézd meg a jobb alsó sarokban.
Ott megjelenik a verziószám.

A Minecraft Java verzióján;

Nyissa meg a Minecraftot.
Nézd meg a bal alsó sarokban.
Ott megjelenik a verziószám.

Módosítsa a Minecraft verzióját

Ha a Minecraft for Windows 10, azaz a Bedrock verziója van, mindig a legújabb verziót kell használnia. Letilthatja a frissítést, ha beállítja a Microsoft Store-t, hogy ne frissítse automatikusan az alkalmazásokat, de miután frissített egy új verzióra, nincs visszaállítás.

A Minecraft Java segítségével, pontosabban a Java verzió indítójával kiválaszthatja, hogy a Minecraft melyik verzióját szeretné használni. Ez lehetővé teszi, hogy olyan szervereken játsszon, amelyek támogatják a régebbi verziót. A Minecraft frissítése során ritkán érvénytelenít egy blokkot, így nem kockáztatja, hogy a felépített elemek egyes részeit elveszítse.

Ha felépített valamit egy olyan világban, amely újabb blokkokat használ, és visszatér egy régebbi verzióhoz, akkor ezek a blokkok nem lesznek ott. Lehetséges, hogy helyettesítik őket alternatív blokkokkal, ezért legyen óvatos.

Korlátozottan futhat a Minecraft Java verziója. Néhány verziót vissza lehet ugrani, de éveket nem. Nem fogsz találni egy szervert, amelyen játszhatsz, a legtöbb mod, textúracsomag, erőforráscsomag stb. nem fog működni. Ennél is fontosabb, hogy a régebbi verziókhoz a Java régebbi verzióit is telepíteni kell.

Következtetés

A Minecraft nagyszerű keresztjátékot kínál; a konzolokon, számítógépeken és mobileszközökön lévő játékosok együtt játszhatnak ugyanazon a szerveren. A bökkenő az, hogy a játékot naprakészen kell tartani, és csak az újabb verziók támogatják a keresztjáték funkciót.