Hogyan lehet megtalálni a biztonsági réseket a Python alkalmazásban?

A jelenlegi forgatókönyv alapos áttekintése után a világ növekedésének és előrehaladásának üteme meglehetősen elképzelhetetlen, és a technológia szerepe soha nem zárható ki.

Amíg a technológia fejlődik, soha nem lesz hiány az olyan új találmányokból és felfedezésekből, mint a mesterséges intelligencia. De ez a változás sok bizonytalanságot hoz az eszközök és médiumok között, amelyeket fejlesztőként fel kell törnünk a fejlesztések érdekében. Ilyen körülmények között a Python, egy programozási nyelv továbbra is szilárdan és egyenesen áll.

Szerint a ötödik Python fejlesztői felmérés Az eredmények szerint a fejlesztők 84%-a a Pythont tartja fő nyelvének, 16%-uk pedig úgy gondolja, hogy ez a másodlagos nyelve! Ez a szám a Python népszerűségét tükrözi a fejlesztők, szervezetek, induló vállalkozások és fiatal szakemberek körében.

De! Ez nem nyugtat meg, hiszen a népszerűség sok kockázatot és fenyegetést is rejt magában. Remélem, a fejlesztők tudják, hogy a python mag biztonságos, de a harmadik féltől származó modulok nem. Ezért a probléma megoldásához biztonsági szkennerre van szükség a sebezhetőségek felderítéséhez.

Számos átfogó online biztonsági szkenner létezik az online fenyegetések tesztelésére, de előfordulhat, hogy nem képesek észlelni a platform-specifikus gyengeségeket, például a Python és a Node.js. Stb.

Tekintsük át a Python-alkalmazások biztonsági kockázatait és sebezhetőségeit feltáró legjobb ellenőrző eszközök listáját.

PYT (Python Taint)

Nyílt forráskódú statikus elemző eszköz a parancsbefecskendezés, a helyek közötti parancsfájl-kezelés, az SQL-befecskendezés és a könyvtárak közötti keresztirányú támadások észlelésére Python webalkalmazásokban.

PYT elméleti alapokon nyugszik, és ha szeretnél hozzájárulni, akkor csatlakozhatsz hozzájuk laza csoport.

Bandita

Bandita az Open Stack kezdeményezése, amely a python kódban található általános biztonsági kockázatok megtalálására irányul. Feldolgozza az egyes fájlokat az AST felépítéséhez és a jelentés elkészítéséhez.

A pip segítségével telepítheti.

A Bandit használata testreszabható. Egy ex esetében alapértelmezés szerint a teszt az összes profilon megtörténik, de ha csak a ShellInjection-t szeretné ellenőrizni, akkor alább próbálkozhat.

bandit samples/*.py -p ShellInjection

A súlyosság (alacsony, közepes vagy magas) szint alapján is utasíthatja a jelentést.

  Szakmai jelvények és bizonyítványok kiadása a etoppc.com Sertifier segítségével

Biztonság

Biztonság egy Python függőségek ellenőrzője, amely képes a helyi virtuális környezet, a követelményfájl és az stdin bemenetek biztonsági problémáinak vizsgálatára.

A csővezetékek építésétől a gyártórendszerekig a Safety CLI különféle helyzetekben használható. Bízz bennem! Ha bármilyen sebezhetőséget vagy biztonsági fenyegetést észlel Python alkalmazásában, a Safety CLI könnyedén észleli azokat. Azt is biztosítja, hogy a szkenneléssel kapcsolatos teljes részlettel rendelkezzen; ezért jelentést készít a meglévő fenyegetésekről és sebezhetőségekről, hogy megkönnyítse a munkáját.

PyUp

Tartsa Python-alkalmazását naprakészen, kompatibilisen és biztonságosan PyUpPython Dependency Security. Segít megvédeni kódját a Python-függőségek több ezer biztonsági résétől, amelyek megsérthetik a Python-kódot.

Ahelyett, hogy az egyes függőségek manuális frissítésével és nyomon követésével töltené az idejét, a PyUp automatizálhatja a feladatokat. Automatikusan kijavítja az új sebezhetőségeket, és lehetővé teszi, hogy távol maradjon az ismert sebezhetőségektől, hogy növelje a kódjába vetett bizalmát.

Ezenkívül a PyUp adatbázist tart fenn a sebezhetőségekről, és eddig 472 750 Python-függőséget rögzített. Szkennerei összetett környezetek megoldására és a fájlok elavult és nem biztonságos követelményeinek keresésére készültek.

Ezek a szkennerek az Ön igényei szerint is nagymértékben konfigurálhatók, és biztonsági CI-jük még a kód gyártásba lépése előtt elkapja a sebezhetőségeket. Integrálja a parancssori eszközöket a CI-munkafolyamataiba.

Korlátlan számú nyilvános és privát adattárhoz juthat 249 USD/hó áron, és függőségi licenceket, CVSS-t, API-kulcsot és biztonsági CI-t.

Snyk

Ennek az izgalmas verekedésnek a közepén szeretnék bemutatni Snyk. A Snyk Open Source szoftverkonfigurációs elemzést (SCA) biztosít. A Snyk lehetőséget ad a sebezhető függőségek felkutatására, az összevonás előtti fellebbezések vizsgálatára, az új sebezhetőségek működésbe léptetésének megakadályozására, és tesztelheti éles környezetét a meglévő sebezhetőségek és problémák miatt.

Ezek a funkciók önmagukban teszik a Snykot kiváló választási lehetőséggé a fejlesztők számára. Lehetősége van szkennelésre, figyelésre, javításra és automatizálásra. Széleskörű alkalmazási környezetet használhat az elérhető, telepített vagy nyilvánosan elérhető nyílt forráskódú problémák priorizálására. Felsoroltam néhány olyan funkciót, amelyek tisztázhatják a Snyk-t,

 • A Snyk automatizálhatja a sebezhetőség javítását.
 • A Snyk lelki békét biztosít azáltal, hogy automatikusan figyeli a telepített Python-kódot a sebezhetőségekért.
 • Folyamatosan értékeli a szabályozási és belső biztonsági politikáknak való megfelelést.
 • A Snyk kifejezetten biztonsági mérnökök és GRC csapatok számára készült.
  A vízjel eltávolítása a Microsoft Word programból

Összességében úgy gondolom, hogy a Snyk a megfelelő pályázó a listánkon szereplő pozícióra, és a fejlesztőknek egyszer érdemes a Snykot keresniük, hogy biztonsági réseket találjanak alkalmazásaikban.

Soos.io

Soos SCA azt állítja, hogy ez az olcsó, minden az egyben megoldás mindenre, amire egy SCA-ban szüksége van. És higgy nekem; az állítás nem üres! Az alábbiakban bemutatunk néhány fontos funkciót, amelyek segítettek a Soos SCA-nak elérni ezt a listát,

 • Leggyorsabb megvalósítás.
 • Egyszerű használat! Praktikus UX.
 • Könnyen beállítható, és továbbléphet a sérülékenységek keresése felé.
 • Remek előadó.

Mindezek a megfizethető lehetőségek pedig azt jelzik, hogy ez az eszköz minden fejlesztő elvárásnak megfelel, amikor biztonsági réseket talál Python-alkalmazásában. Korlátlan számú beolvasást kínál, amikor csak akarja. Ez a funkció lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a végére érjenek.

Egy másik jellemző, amely felkeltette a figyelmemet, a rangsorolási algoritmusa; Úgy találtam, hogy a sebezhetőségeket súlyosság, hatás és kihasználhatóság szerint rangsorolják.

A legvonzóbb tulajdonság, amitől megőrültem az eszköz mögött, a gazdag műszerfal. Impozáns, amikor az információ lekéréséről van szó, és túlságosan praktikus lesz a folytatáshoz. Mindent magában foglaló, ez egy gyönyörű csomag a Python alkalmazást körülvevő fenyegetések kiküszöbölésére.

Halotti máglya

Halotti máglya kiváló eszköz a biztonsági rések megtalálására vagy észlelésére. Azért nevezem tökéletes eszköznek, mert képes több millió sornyi kódot tartalmazó kódbázisok elemzésére.

Ennek van némi szerepe a hatékonyságban, mivel azonnali visszajelzést és jelentést biztosít a fejlesztőknek, miközben kódot írnak. A Pyre tartalmazza a Pysa-t, a Pyre tetejére épített, biztonságra összpontosító statikus elemző eszközt. A Pysa elemzi a Python-alkalmazások adatfolyamait.

  A 12 legjobb életszimulációs játék magával ragadó és magával ragadó élményekért

A kezdeti konfiguráció néhány egyszerű lépést tartalmaz. Először is be kell állítania a virtuális környezetet, telepítenie kell a Pyre-t és az SAPP-ot a virtuális környezetbe, végül inicializálnia kell a Pysa és SAPP alkalmazást.

Ne felejtsd el! Az SAPP kulcsfontosságú az elemzés végrehajtásához. Gyorsan beállíthat egy megfelelő környezetet a Pysa és az SAPP futtatásához a következő paranccsal:

(pysa) $ pyre init-pysa

Ez a parancs beállítja a tárhelyet a Pysa futtatására. Ezután folytassa a Pysa és az SAPP futtatását a következő parancsokkal:

(pysa) $ pyre elemzés –nincs ellenőrzés –eredmények mentése ide: ./pysa-runs

(pysa) $ sapp elemzése ./pysa-runs/taint-output.json

Összességében ez az eszköz nagyban segít; Helyet szerzett a Python felé való pozitív dőlésszögével. Ezért ne habozzon, és kétszer gondolkodás nélkül induljon el Pyre-ért!

Apróság

bemutatom neked „Apróság”, egy kivételes, sokoldalú és átfogó biztonsági szkenner. Még meglepőbb, hogy különleges szeretettel bír a Python iránt, ami lehetővé tette, hogy Trivy elérje a listát.

A Trivy képes konténerképeket, fájlrendszereket, Git Repository-t, AWS-t stb. vizsgálni. A Trivy a Python mellett más népszerű nyelveket is támogat, mint például a Ruby, Node.js, Java stb. Támogatja az operációs rendszereket is.

Számos lehetőség van a telepítéssel kapcsolatban; a népszerűbbek közül néhányat megemlítünk a folytatáshoz,

 • brew install trivy
 • docker run aquasec/trivy
 • Lehetőségek a bináris letöltéséhez a aquasecurity főoldal is elérhető.

Ennek befejezéseként szeretném kiemelni a Trivy egy lényeges aspektusát; számos népszerű platformmal és alkalmazással integrálható, mint például a Kubernetes Operator és a VS Code Plugin.

Végső szavak

A végkövetkeztetéshez mindenképpen kíváncsi vagy a személyes preferenciáimra. Úgy gondolom, hogy számos gyakorlati eszköz létezik a Python alkalmazások sebezhetőségeinek felderítésére. A listában fent említett összes eszköznek megvan a maga ajánlata. Hogy pontosak legyünk, mindegyik nagyszerű lehetőség.

Mindegyik eszköz egyedi előnyökkel jár a Python-kód biztonságának fokozása érdekében. Azt javaslom, hogy a választás során vegye figyelembe konkrét igényeit és preferenciáit.

Ezután tekintse meg a legjobb Python-keretrendszereket kis- és nagyvállalati alkalmazások készítéséhez.