Hogyan lehet megnyitni a Bin fájlt Androidon

A Bin fájlformátumot a legnehezebb megnyitni az okostelefonon. Az ilyen típusú fájlok megnyitásának nehézségei a bin fájlok természetével és működésével kapcsolatos ismeretek kevéssé vagy egyáltalán nem ismeretesek. Nagyon elkeserítő, ha a bin fájlok még akkor sem nyílnak meg, ha annyi erőforrást használtak fel letöltésükre. Ebben a cikkben elmondjuk, hogyan lehet megnyitni a bin fájlt Androidon, és hogyan lehet megnyitni a bin fájlt Windows 10 eszközökön. Mesélünk a bin fájl konverterről is, amellyel a bin fájlokat kedvenc formátumára konvertálhatja. Mielőtt azonban továbbmennénk, fontos megérteni, mit is értünk pontosan bin fájl alatt.

Hogyan lehet megnyitni a Bin fájlt Androidon

Olvassa el ezt a cikket a végéig, hogy megtanulja azokat a lépéseket, amelyek bemutatják, hogyan lehet részletesen megnyitni a bin fájlt Androidon a képek segítségével a jobb megértés érdekében.

Megjegyzés: Mivel az okostelefonok nem rendelkeznek ugyanazokkal a beállításokkal, ezek gyártónként eltérőek. Ezért győződjön meg a helyes beállításokról, mielőtt bármit módosítana az eszközön.

Mi az a Bin fájl?

A .bin kiterjesztésű fájlokat általában Bin fájloknak nevezik. Az elsődleges különbség a normál és a .bin fájlok között az, hogy a .bin fájlok szöveges tartalmat kódolnak numerikus formátumba. Ezek a fájlok 2 alatti bináris fájlokkal foglalkoznak, amelyek 0 és 1. Ez egy rövidebb és egyszerűbb verzió bináris fájlformátumok írásához.

Korábban nem kapta meg a szabadságot a bin formátumú fájlok megtekintéséhez Androidon. A bin fájlok a számítógépes eszközök beállított végrehajtható parancsai. A bin fájlok pedig nagyon fontosak, ha a számítógépén lévő fájlokhoz szeretne hozzáférni. A bin-fájlok többféleképpen is megnyithatók még Android-eszközökön is, de a lépéseket óvatosan kell megtenni.

  Hogyan induljunk el a közösségi média méregtelenítésén

Hogyan lehet megnyitni a Bin fájlt Androidon?

A bin fájlokat manapság nem nagyon használják. Ha ilyen típusú fájlok futtatását tervezi, akkor tartsa szem előtt a futtatásuk veszélyeit is, mivel egyes végrehajtható parancsok fenyegetéseket és vírusokat tartalmazhatnak, amelyek károsíthatják eszközeit.

Íme a lépések a bin fájl megnyitásához mobileszközön:

1. Indítsa el a Fájlkezelő alkalmazást Android-eszközén.

2. Kattintson a keresés ikonra a jobb felső sarokban.

3. Írja be a .bin szót a keresősávba, és érintse meg a kívánt eredményt.

4. A fájl kiválasztása után lehetősége nyílik kiválasztani, hogy milyen formátumban kívánja megnyitni a fájlt. Bármilyen típusú lehet, például dokumentumok, hangok, videók vagy képek.

5. Nyissa meg a .bin fájlt néhány alkalmazáson keresztül, például Chrome böngésző, MS Docs, HTML Viewerstb.

Így lehet megnyitni a bin fájlt Android mobileszközön.

Hogyan lehet megnyitni a Bin fájlt a Windows 10 rendszerben?

Nézzük meg a Bin fájl megnyitásának lépéseit Windows 10 számítógépen/laptopon.

1. Nyomja meg a Windows+S billentyűkombinációt a Windows keresősávjának megnyitásához.

2. Keresse meg ezt a számítógépet, és kattintson a Megnyitás gombra.

3. A jobb felső sarokban keresse meg a .bin fájlokat a keresősávban.

4. Kattintson a megnyitni kívánt tárfájlra.

Hogyan működnek a Bin fájlok és mi a szerkezetük?

A bin fájlok számos program bemeneteként működnek. A fájlok szerkezete nagymértékben függ az ilyen fájlok tartalmától. Egyes programok, amelyeket biztonsági mentés céljából használnak, szintén ezt a fájlformátumot használják. Sok ideig az adatokat tömörítik, így a szerkezet nehezen érthető. Ha az adatok nincsenek tömörítve, nehéz lesz megérteni; ennek oka az lehet, hogy ez lehet képek vagy zene formájában.

  Számítsa ki szívbetegségének kockázatát a KnowYour4 segítségével

Mi a Bin fájl konverter listája?

A bin fájlokat dokumentumokká, PDF-ekké, képekké stb. konvertálhatja. Íme néhány bin fájl konvertáló lista.

1. AnyBurn

AnyBurn egy hordozható, de alkalmas CD/DVD/Blu-ray író program. Célvonalat biztosít a CD létrehozásához és írásához. Az AnyBurn fő jellemzői, hogy minden CD-t, DVD-t és Blu-ray képfájlt ír.

2. DEAMON Tools Lite

DEAMON Tools Lite segít a lemezképfájlok csatlakoztatásában és különféle eszközök emulálásában. Az eszköz segít az optikai lemezek képeinek létrehozásában és a katalóguson keresztül történő megfelelő rendszerezésében.

3. WinISO

WinISO segít a lemezképformátumok konvertálásában. A szerkesztett képeket előzetes mentés nélkül rögzítheti, és a szerkesztett képeket égetheti.

4. ISO Workshop

ISO Workshop kifejezetten ISO-képkezelésre és -konverzióra készült. CD/DVD-másolási és írási műveleteket is végezhet.

5. ISO Toolkit

ISO Toolkit egy egyszerű és egyszerű alkalmazás, amely segíthet az ISO-fájlok kezelésében. Könnyedén manipulálhatja rajta az ISO-t, és ISO-képeket hozhat létre, vagy ISO-képeket másolhat CD-ről/DVD-ről.

6. AnyToISO

AnyToISO a CrystalIdea eszköze. Segít konvertálni fájljait ISO-képekké, .bin-, MDF-, PDI-, képfájlokká stb.

Miért szükségesek a .bin fájlok?

Az alábbiakban felsoroljuk azokat az eseteket, amelyekben szükség van a .bin fájlokra:

 • Amikor egy vállalat informatikai ügyfélszolgálatán dolgozik, és a felhasználók az Ön segítségét kérik az ilyen fájlok megtekintéséhez vagy megnyitásához.
 • Az előzményadatok tárolójának eléréséhez hozzá kell férni a néhány korábbi felhasználó által elmentett történeti adatok megtekintéséhez.
 • A víruskereső szoftver automatikusan frissül. De ha bezárta az automatikus frissítés opciót, akkor manuálisan frissítheti a víruskeresőt, és közben bin fájlokkal találkozhat.

Olvassa el ezt a cikket az elejétől, hogy megtudja, hogyan lehet megnyitni a bin fájlt mobileszközön.

  A 8 legjobb mesterséges intelligencia által működtetett adat-előrejelzési és előrejelző eszköz vállalkozások számára

Milyen különböző típusú adatok tárolhatók .bin kiterjesztésű fájlokban?

Lássuk a .bin kiterjesztésű fájlokban tárolható különböző típusú adatok listáját.

 • Bináris futtatható fájlok
 • Macbináris kódolású fájl
 • Emulátor bináris fájl
 • GOG.com játékadatok
 • Atari játék ROM
 • Sega játék ROM
 • Linux futtatható fájl
 • Emulátor BIOS
 • Router firmware
 • Nintendo játékadatok
 • Bináris adatok
 • Lemezkép
 • Videó

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Q1. Mi az a Bin fájlformátum?

Ans. A Bin fájlformátum bináris formátumban tárolja az információkat. Kompatibilis a lemeztárral, lehetővé téve az adathordozók fizikai lemezre mentését.

Q2. Mi az a Bin mappa?

Ans. A Bin mappa tartalmazza a bináris fájlokat. Ezek az alkalmazások tényleges végrehajtható kódjait tartalmazzák.

Q3. Mi az a .Bin fájl?

Ans. A Bin fájlt bináris fájlnak is nevezik, amely információkat, például képeket, videókat, szövegeket és hangot tartalmaz. A formátumot manapság nagyon ritkábban használják a kevesebb CD és DVD miatt.

***

Reméljük, hogy most már tisztább elképzelése van arról, mik azok a .bin fájlok, és hogyan lehet megnyitni a bin fájlokat Android és Windows 10 rendszeren. Bármilyen más témával kapcsolatos kérdését vagy javaslatát jelezheti, amelyről cikket szeretne készíteni. Dobja be őket az alábbi megjegyzések részbe, hogy tudjuk.