Hogyan lehet megakadályozni, hogy a Windows 10 véletlenszerűen felébredjen az alvó állapotból

A Windows 10 rendszert a legfurcsább hibák sújtják. Az egyik visszatérő probléma, amellyel sok felhasználó szembesül, az, amikor rendszereiket elaltatják. A rendszer látszólag véletlenszerű időpontokban ébred fel. Előfordulhat, hogy ébren marad, vagy rövid időn belül visszatér alvó állapotába, anélkül, hogy bármilyen oka lenne, hogy kimenjen belőle. Kiderült, hogy ennek törvényes oka lehet; megengeded (bár lehet, hogy nem tudod). A Windows hosszú ideje, legalábbis a Windows 7-ig visszamenőleg, lehetővé tette az „ébresztési időzítők” számára, hogy felébresszék a rendszert alvó állapotból. Alapértelmezés szerint le vannak tiltva, de előfordulhat, hogy a Windows 10 engedélyezte őket bizonyos energiagazdálkodási tervekhez, ezért a rendszer nyilvánvaló ok nélkül felébred. A következőképpen kapcsolhatja ki.

  Az elmosódott alkalmazások kijavítása a méretezés után a Windows 10 rendszerben

Az ébresztési időzítők engedélyezettek/tiltottak az egyes energiagazdálkodási tervekhez. Valószínűleg legalább két energiasémája van konfigurálva; Kiegyensúlyozott és nagy teljesítmény. Mindkét tervnél ellenőriznie kell az ébresztési időzítők állapotát. Ha más tervei is vannak, kövesse a példát.

Az elalvási időzítő letiltásához kattintson jobb gombbal az akkumulátor ikonra a tálcán, és válassza ki az „Energiagazdálkodási beállítások” elemet a helyi menüből. Kattintson az energiagazdálkodási séma melletti “Séma beállításainak módosítása” lehetőségre, majd a következő képernyőn kattintson a “Speciális energiagazdálkodási beállítások módosítása” lehetőségre.

A Speciális beállítások ablakban bontsa ki az „Alvó állapot” opciót. Görgessen le az „Ébresztési időzítők engedélyezése” szakaszhoz, és győződjön meg arról, hogy az akkumulátor és a csatlakoztatott állapotban is le van tiltva. Alkalmazza a módosítást, majd ismételje meg az összes többi energiasémát, amelyet létrehozott.

  A Disney Plus+ alkalmazás telepítése számítógépre (Windows 10)

Alapértelmezés szerint az ébresztési időzítők engedélyezve vannak a kiegyensúlyozott energiagazdálkodási tervhez, amikor a rendszer csatlakoztatva van (ez az állapot, amelyet a legtöbben éjszaka bekapcsolva hagynak). Kapcsolja ki, és észrevehető különbséget tapasztalhat a rendszer véletlenszerű felébredésének számában.

Ez azonban nem végleges megoldás. Egyes alkalmazások, amelyeket futni hagyhat a rendszeren, például azok, amelyek zenét streamelnek, felébreszthetik a rendszert, és megkerülik ezt a beállítást. Ellenőrizze, hogy van-e olyan alkalmazása, amely képes erre, és tiltsa le. Ha ezt a problémát tapasztalta a Windows 10 rendszeren, és alternatív megoldást talált, tudassa velünk a megjegyzésekben.