Hogyan lehet megakadályozni, hogy a Windows 10 újraindítsa a korábbi alkalmazásait a számítógép újraindítása után

Amikor leállítja vagy kijelentkezik, a Windows 10 megjegyzi, hogy mely alkalmazások voltak megnyitva. A számítógép következő indításakor automatikusan elindítja őket. Ezt letilthatja, ha tiszta asztalra szeretne bejelentkezni.

Hogyan lehet megakadályozni, hogy a Windows 10 újranyissa az alkalmazásokat

A beállítás módosításához lépjen a Beállítások > Fiókok > Bejelentkezési beállítások menüpontra.

Görgessen le az Adatvédelem részhez, és állítsa a „Bejelentkezési adatok használata az eszköz beállításának automatikus befejezéséhez és az alkalmazások újraindításához frissítés vagy újraindítás után” beállítást „Ki” értékre.

  Az állapotjelentés javítása nem érhető el a Windows Defenderben

Ezt a funkciót a Fall Creators frissítéssel adtuk hozzá. Egy ponton csak úgy tudta elkerülni ezt a viselkedést, ha leállítja a számítógépet egy shutdown.exe paranccsal. A 2018. áprilisi frissítés hozzáadta a grafikus kapcsolót a viselkedés letiltásához.

Hogyan lehet megakadályozni, hogy a Windows újranyissa a mappákat

Ha a Windows bejelentkezéskor automatikusan megnyitja a mappákat, például a Dokumentumok vagy a Letöltések mappát a Fájlkezelőben, azt egy másik beállítás szabályozza.

Megtalálásához indítsa el a File Explorer programot, kattintson a „Nézet” fülre a szalagon, majd kattintson az „Opciók” gombra.

A Nézet lapon görgessen lefelé, és keresse meg a „Korábbi mappaablak visszaállítása bejelentkezéskor” lehetőséget. Győződjön meg arról, hogy nincs bejelölve, különben a Windows újra megnyitja a mappaablakokat, amikor bejelentkezik a számítógépére.

  Globális billentyűparancsok megtekintése Windows 10 rendszeren

Ez a lehetőség a Windows 7 és a Windows 8 rendszerben is megtalálható.

Az indítóprogramok letiltása

Ha egy alkalmazás indításkor akkor is elindul, ha letiltja ezeket a beállításokat, akkor valószínűleg egy olyan indítóprogramról van szó, amely minden bejelentkezéskor automatikusan elindul. Az indítási programokat közvetlenül a Windows 10 Beállítások alkalmazásából tilthatja le.

Nyissa meg a Beállítások > Alkalmazások > Indítás menüpontot az indítási alkalmazások kezeléséhez. Itt állítson „Ki” állásba egy alkalmazást, és az nem indul el, amikor bejelentkezik a számítógépére.

Néhány alkalmazás letiltása itt következményekkel jár. Például, ha letiltja a Dropboxot, az nem szinkronizálja automatikusan a fájlokat, amíg el nem indítja. Ha letilt egy hardver-segédprogramot, amely általában az értesítési területen vagy a tálcán fut, az nem tudja elvégezni a normál működését a háttérben, amíg el nem indítja.

  Színezett képernyőképek a Windows 10 rendszeren? Így javíthatja ki a színezett képernyőfelvételeket