Hogyan lehet letiltani bizonyos billentyűket a billentyűzeten a Windows 10 rendszerben

Tehát van egy billentyű a Windows billentyűzetén, amelyről úgy gondolja, hogy már nem használ, de időnként mégis tévedésből megüti.

Vagy lehet, hogy a billentyű egyszerűen beszorult a billentyűzetbe, és már nem működik. Az ilyen billentyűzet-billentyűkkel kapcsolatos problémák egy egyszerű módja az adott billentyű teljes letiltása. Ne aggódjon azonban, mert ez nem lesz állandó; Bármikor bekapcsolhatja, amikor újra szüksége van a kulcsra.

Itt bemutattuk a legegyszerűbb módszereket, amelyekkel minden adott billentyűzet billentyűjét gond nélkül letilthatja. Azonnal kezdjük…

1. Használja a KeyTweak alkalmazást

Számos módja van a Windows billentyűzet letiltásának. Ha azonban csak bizonyos kulcsoktól szeretne megszabadulni, akkor speciális Windows-eszközökre kell támaszkodnia.

  Hogyan írjunk Pinyint hangjelekkel a Windows 10 rendszerben

A KeyTweak egy ilyen ingyenes eszköz, és lehetővé teszi a Windows billentyűzet bármely billentyűjének letiltását. Mindössze annyit kell tennie, hogy kiválaszt egy adott kulcsot, majd letiltja azt.

A kezdéshez kövesse az alábbi lépéseket:

 • Töltse le és indítsa el a KeyTweak alkalmazást.
 • Válassza ki a letiltani kívánt kulcsot.
 • A Billentyűzetvezérlők részben válassza a Billentyűzet tiltása lehetőséget.
 • Kattintson az Alkalmaz gombra.
 • Ezután a rendszer arra kéri, hogy indítsa újra a Windows rendszerű számítógépet a módosítások életbe lépéséhez. Amikor újraindítja a számítógépet, látni fogja, hogy az adott kulcs le van tiltva a Windows rendszeren. Ezen túlmenően az eszköz segíthet a billentyűzet billentyűinek újratervezésében, a beállítások módosításában stb. Így az eszköz több szempontból is hasznos lehet.

  Letöltés: KeyTweak (Ablakok)

  A billentyűzet billentyűjének ismételt engedélyezése

  Ha azonban egy későbbi időpontban úgy dönt, hogy most szeretné engedélyezni az összes letiltott kulcsot, mindössze annyit kell tennie, hogy újra nyissa meg az alkalmazást, és kattintson az Összes alapértelmezett visszaállítása lehetőségre. Ezt követően hajtson végre egy gyors újraindítást, és minden kulcsa újra működni fog.

    Az alkalmazásablak középre állítása és átméretezése Windows 10 rendszeren

  2. Használja az AutoHotkey-t

  Az AutoHotkey egy ingyenes szkriptnyelv, amelyet az ismétlődő feladatok automatizálására használnak a Windows 10 rendszeren. Használhatja egy adott billentyűzetbillentyű letiltására is a Windows rendszeren.

  Először nézze át a hivatalostól származó támogatott kulcsok listáját AutoHotkey weboldal. Ha a letiltani kívánt kulcs támogatott, töltse le és telepítse az AutoHotkey alkalmazást, majd kövesse az alábbi lépéseket:

 • Nyisson meg egy jó szövegszerkesztőt, és írja be a kulcs hivatkozási nevét, majd a ::return-t (igen, ez két kettőspont). A hivatkozás nevét a fenti linken találja. Itt az egyszerűség kedvéért letiltjuk a Caps Lock billentyűt.
 • Mentse el ezt a szkriptet (az .ahk kiterjesztéssel) egy könnyen elérhető helyre – talán az asztalára.
 • Kattintson duplán erre az újonnan létrehozott szkriptre.
 •   Vizsgálja át Windows- és Linux-kiszolgálóit a biztonsági résekért a Nessus segítségével

  Ez elindítja az AutoHotKey szkriptet, és az adott kulcs letiltásra kerül.

  Ha a jövőben újra használnia kell ezt a kulcsot, csak le kell állítania az AutoHotkey szkriptet az alábbi tálcáról, és a beállítások visszaállnak a normál értékre. Ehhez kattintson a jobb gombbal a H ikonra a tálcán, és válassza a Gyorsbillentyűk felfüggesztése lehetőséget.

  Letöltés: AutoHotkey (Ingyenes)

  Tiltsa le a Windows 10 billentyűzet billentyűit, mint egy profi

  És így kapcsol ki egy adott billentyűzetbillentyűt a Windows PC-n. Ebben a rövid útmutatóban csak ennyit olvashatunk a billentyűzetekről.

  Ez azonban biztosan nem minden. Számítógépen rengeteg nagyszerű dolgot tehet a billentyűzetével. Tehát ügyeljen arra, hogy ne hagyja abba a felfedezést.