Hogyan lehet letiltani a tálcaikonok csoportosítását a Windows 11 rendszeren

A Microsoft először vezette be az ikonok csoportosítását a Windows tálcán a Windows 10 rendszerben. Egyes felhasználók nem szeretik ezt a funkciót, és úgy szeretnék módosítani a tálcáikat, hogy a régi laprendszerhez hasonlóan viselkedjenek.

Mi van, ha tetszenek az ikonok, de nem tetszik, ahogyan csoportosulnak? Nézzük meg, hogyan lehet letiltani a tálcán lévő ikonok csoportosítását a Windows 11 rendszerben.

Mi az a tálcaikoncsoportosítás?

Az ikonok csoportosítása az, amikor a Windows 11 egyetlen program több ablakát egyesíti. Például, ha több File Explorer ablak van nyitva, az egyetlen Fájlböngésző ikonként fog megjelenni, mögötte több lappal.

  A File Explorer megnyitása a parancssor használatával a Windows 10 rendszeren

Ez tisztább és kevésbé zsúfolt tálcát eredményez, de lényegesen kevesebb információt ad. Egyes felhasználók visszaállítják a régi tálcacímkéket a Windows rendszeren, de ez több helyet foglal el a tálcán, mint az ikonok.

A tálcaikonok csoportosításának letiltása

A funkció letiltásának leggyorsabb módja a Windhawk nevű program használata. A Windhawk számos életminőség-módosítást tartalmaz a Windows 11 rendszerhez.

A kezdéshez menjen a következőhöz a Windhawk honlapján és töltse le a programot. Telepítse és futtassa utána.

Kattintson az Explore gombra, és keresse meg a Csoportosítás letiltása lehetőséget a tálcán. Lépjen a Részletek menübe, és nyomja meg a Telepítés gombot. Néhány másodperc múlva engedélyezve lesz, de előfordulhat, hogy újra kell indítania a Windows Fájlkezelőt vagy a teljes rendszert a különbség megtekintéséhez.

  Az IRQL NEM KISEBB VAGY EGYENLŐ (BSoD hiba) javítása Windows 10 rendszeren

Azt is módosíthatja, hogy a módosítás hogyan viselkedjen a Részletek, majd a Beállítások lehetőségre kattintva. Engedélyezheti vagy letilthatja az olyan funkciókat, mint az ikonok egyben tartása, vagy a rögzített alkalmazások elkülönítése a többi megnyitott ablaktól.

A Windhawk egyéb tálcamódjainak felfedezése

A Windhawk számos egyéb módosítást tartalmaz a Windows 11 különböző aspektusaihoz. Ha csak a tálcán keres a Windhawk alkalmazásban, akkor néhány további lehetőség is megjelenik.

Mivel már módosítja a tálcát, nem árt ezekbe belenézni. A Windows által általában nem támogatott szolgáltatások, például a középső kattintás a tálcán lévő ablak bezárásához, itt találhatók, és telepítésük a fentiekhez hasonlóan egyszerű.

Érje el a legmagasabb szintű tálcarugalmasságot a Windhawk segítségével

Amikor a tálca módosításáról van szó, néha hiányozhatnak az alapértelmezett Windows-beállítások. Míg a Windhawk számos módosítása jelentős változás lehet, a tálcával kapcsolatos legtöbb módosítás kisebb vagy finom. Ettől függetlenül ezek az apró változtatások nagyban javíthatják a felhasználói élményt.

  A Focused Inbox engedélyezése és letiltása a levelezőalkalmazásban a Windows 10 rendszerben

GYIK

K: Áthelyezhetem a tálca ikonjait a Windows 11 rendszerben?

Igen, áthelyezheti a tálca ikonjait balra a Windows 11 rendszerű számítógépen, ha a Beállítások > Testreszabás > Tálca > Tálca viselkedései menüpontra lép, és a Tálca igazítása legördülő menüből válassza a Balra lehetőséget. A tálca most balra költözött.

K: Hogyan szabhatom testre a tálcámat a Windows 11 rendszerben?

A Windows 11 rendszerben testreszabhatja a tálcát, ha jobb gombbal rákattint a tálcára, kiválasztja a Tálca beállításait, és módosítja a képernyőn megjelenő különféle beállításokat. Ezekkel a lehetőségekkel módosíthatja a tálca funkcióit és megjelenését.

K: Hogyan javíthatom ki a tálcámat a Windows 11 rendszerben?

A Windows 11 tálcájával kapcsolatos problémákat a Windows Intéző újraindításával oldhatja meg. Ezt úgy teheti meg, hogy nyissa meg a Feladatkezelőt, kattintson a jobb gombbal a „Windows Intéző” elemre, és válassza az „Újraindítás” lehetőséget.