Hogyan lehet kikapcsolni a vibrációt az iPhone-on

Habár nem kell aggódnia az értesítési hangok miatt, amikor néma üzemmódba kapcsolja iPhone-ját, akkor is rezeg, amikor figyelmeztetést kap. És ez nem mindenki teája. Megmutatjuk, hogyan kapcsolhatja ki teljesen a rezgést bizonyos alkalmazásoknál és bizonyos figyelmeztetéseknél.

A hívások és riasztások rezgésének kikapcsolása iPhone-on

Ha nem szeretné, hogy iPhone-ja rezegjen a bejövő hívásokra vagy riasztásokra, az alábbi lépések végrehajtásával letilthatja ezt a funkciót:

 • Nyissa meg a Beállítások alkalmazást iPhone-ján, és válassza a Hang és érintés lehetőséget.
 • Érintse meg a Haptics lehetőséget a Csengőhangok és figyelmeztetések részben.
 • Válassza a Ne játsszon néma módban vagy a Soha ne játsszon lehetőséget preferenciáitól függően. Ha például nem szereti a rezgéseket, amikor iPhone-ja Csendes üzemmódját használja, válassza a Ne játsszon néma módban lehetőséget.
 • Térjen vissza az előző menübe, és válassza ki az egyik riasztástípust, például Csengőhang, Új e-mail, Alapértelmezett figyelmeztetések stb. Koppintson felül a Haptics elemre, és válassza a Nincs lehetőséget.
 • Az összes rezgés kikapcsolása iPhone-on

  Bár a fenti módszer letiltja a legtöbb rezgést, az iPhone továbbra is rezeg, ha vészhelyzeti riasztást kap. Ha ki szeretné kapcsolni az összes rezgést iPhone-ján, ezt az iPhone Kisegítő lehetőségek beállításaiban teheti meg. Csak annyit kell tennie, hogy lépjen a Beállítások > Kisegítő lehetőségek > Érintés menüpontba. Most görgessen le, és kapcsolja ki a Rezgés melletti kapcsolót.

  Lehet, hogy észrevette, hogy iPhone-ja enyhén rezeg, amikor olyan műveleteket hajt végre, mint például a kapcsoló bekapcsolása vagy egy gomb hosszú megnyomása az iPhone Vezérlőközpontjában, vagy amikor az iPhone billentyűzetén gépel. Ezeket Rendszerhaptikának és Billentyűzet visszajelzésnek nevezzük. Ha az összes rezgést kikapcsolja iPhone-ján, akkor ezeket a funkciókat is letiltja.

  Mindazonáltal letilthatja őket anélkül, hogy az összes alkalmazását érintené, ha a Beállítások > Hang és haptika menüpontra lép, és kikapcsolja a System Haptics melletti kapcsolót.

  Hasonlóképpen érintse meg a Billentyűzet visszajelzése lehetőséget, és kapcsolja ki a Haptics melletti kapcsolót.

  A rezgések kikapcsolása bizonyos alkalmazásoknál

  A kapott szövegek vagy az összes alkalmazás rezgésének kikapcsolása helyett gyakran azt szeretné, ha iPhone-ja ne rezegjen, valahányszor értesítést kap egy harmadik féltől származó üzenetküldő vagy közösségimédia-alkalmazástól, például a WhatsApp-tól. A rezgések kikapcsolásának egyetlen módja adott alkalmazásoknál az alkalmazás értesítési beállításainak módosítása. A következőket kell tennie:

 • Nyissa meg a Beállítások, majd az Értesítések menüpontot.
 • Válassza ki azt az alkalmazást, amelynél ki szeretné kapcsolni a rezgést.
 • Kapcsolja ki a Hangok melletti kapcsolót.
 • Bár iPhone-ja már nem rezeg, amikor értesítéseket kap az alkalmazástól, van egy bökkenő: többé nem fog hangot hallani, amikor értesítést kap, még akkor sem, ha a csengő be van kapcsolva. Ez azért van, mert ez a módszer lényegében leállítja a hangjelzéseket. Tehát, hacsak nem szeretné elnémítani az értesítéseket iPhone-ján, jelenleg nincs mód bizonyos alkalmazások rezgésének kikapcsolására a hangjelzések feláldozása nélkül.