Hogyan lehet kikapcsolni a képernyőt egy laptopon

A laptop képernyőjén nincs „ki” gomb, mint a monitoron. A képernyő elalszik, ha a rendszert hosszú ideig tétlenül hagyja, de ez akkor történik meg, amikor az operációs rendszer maga alvó állapotba került. A laptop képernyőjét nem lehet manuálisan kikapcsolni. Ehhez szüksége lesz egy harmadik féltől származó alkalmazásra.

kapcsolja ki a képernyőt

Kapcsolja ki a képernyőt a laptopon

Ha csak azért szeretné kikapcsolni a laptop képernyőjét, mert külső monitorhoz csatlakozik, akkor a vetítési módot csak külső képernyőre állíthatja. A laptop képernyőjén nem jelenik meg semmi, és elsötétül, de bekapcsolva marad.

A vetítési mód megváltoztatásához

Koppintson a Win+P billentyűparancsra.
Válassza a Csak második képernyő lehetőséget a megnyíló panelen.

Ha biztos benne, hogy ki szeretné kapcsolni a képernyőt, próbálja ki az alább felsorolt ​​alkalmazások egyikét. Tudnia kell, hogy mindkét felsorolt ​​alkalmazás kikapcsol minden olyan monitort, amely egy rendszerhez csatlakozik. Ez azt jelenti, hogy ha külső monitort csatlakoztat a laptopjához, az alkalmazások kikapcsolják azt, amikor kikapcsolják a laptop képernyőjét.

1. Kapcsolja ki a monitort

A Monitor kikapcsolása alkalmazásnak magától értetődő neve van. Ez egy meglehetősen gazdag alkalmazás, amely mindenféle energiagazdálkodási eszközt kínál a rendszerhez.

Letöltés és telepítse a Turn Off Monitor.
Kattintson a „Gyorsbillentyű a monitor kikapcsolásához” mezőbe.
Írja be a monitor/képernyő kikapcsolásához használni kívánt billentyűkombinációt.
Kattintson a Mentés gombra.
Használja a billentyűkombinációt, és a képernyő kikapcsol.
A képernyő visszakapcsolásához kattintson az egérgombbal, vagy nyomja meg a billentyűzet valamelyik billentyűjét.

2. BlackTop

A BlackTop egy régi, már nem fejlesztés alatt álló, minimális alkalmazás, amely képes kikapcsolni a képernyőt.

BlackTop letöltése innen Softpedia.
Futtassa az alkalmazást.
Koppintson a Ctrl+Alt+B billentyűparancsra.
A képernyő kikapcsol.

Szkriptek használata

Vannak olyan szkriptek, amelyek segítségével kikapcsolhatja a képernyőt. Működnek, de egyéb problémákat okoznak, pl. előfordulhat, hogy a képernyő nem kapcsol be, vagy a rendszer hibernált módba kerül. Ha úgy dönt, hogy az interneten talált szkriptet használ, óvatosan használja.

Következtetés

Az alkalmazások akkor is működnek, ha zenét játszik le vagy Netflixet használ. A képernyő kikapcsol. A zene/média kikapcsolhat. Ez a médialejátszáshoz használt alkalmazástól függ. Emlékeztetni kell arra, hogy ha van olyan alkalmazása, amely megakadályozza vagy blokkolja az alvást a rendszeren, az zavarhatja ezen alkalmazások egyikét. Győződjön meg róla, hogy kilépett, mielőtt kikapcsolja a képernyőt.