Hogyan lehet kereteket kivonni a GIF-ekből Linuxon

Van egy animált GIF-képe, amelyből kereteket szeretne kinyerni a Linux-asztalon? Nem tudod, hogyan kell csinálni? Tudunk segíteni! Kövesse ezt az útmutatót, miközben áttekintünk két egyszerű módszert a keretek kinyerésére a GIF-ekből Linuxon!

1. módszer – GraphicsMagick

A legjobb módja annak, hogy a GIF-képekből egyedi kereteket kinyerhessünk Linuxon, a GraphicsMagick eszközzel. Robusztus parancssorral rendelkezik, és segítségével egy teljes GIF-et különálló PNG-keretfájlokká dekomponálhat.

Sajnos a GraphicsMagick eszköz nagyon sok Linux operációs rendszeren nincs előre telepítve. Ennek eredményeként az alkalmazást telepítenie kell a számítógépére, mielőtt megpróbálná használni.

A GraphicsMagick telepítésének elindításához Linuxos számítógépére nyisson meg egy terminálablakot. Nyisson meg egy terminálablakot a Linux asztalon, és nyomja meg a Ctrl + Alt + T billentyűket a billentyűzeten. Vagy keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazás menüjében, és nyissa meg úgy.

  A gyorstárcsázás szerkesztése a Chrome-ban

Miután megnyílt a terminálablak, kövesse az alább ismertetett telepítési utasításokat, amelyek megfelelnek a számítógépén használt Linux operációs rendszernek.

Ubuntu

Az Ubuntu rendszeren a GraphicsMagick alkalmazást elindíthatja és futtathatja az alábbi apt install parancs használatával egy terminálablakban.

sudo apt install graphicsmagick

Debian

Ha Debian Linuxot használ, akkor a GraphicsMagick eszközt egyetlen apt-get install paranccsal működésbe tudja hozni a rendszerén a terminálablakban.

sudo apt-get install graphicsmagick

Arch Linux

Ha Ön Arch Linux felhasználó, akkor az alábbi pacman paranccsal telepítheti a GraphicsMagick alkalmazást a rendszerére az „Extra” szoftvertáron keresztül.

sudo pacman -S graphicsmagick

Fedora

A Fedora Linuxot használók a következő dnf install parancs használatával indíthatják el és futtathatják a GraphicsMagick alkalmazást egy terminálablakban.

sudo dnf install graphicsmagick

OpenSUSE

Az OpenSUSE Linux a legújabb GraphicsMagick eszközzel rendelkezik a szoftvertárolókban. Ahhoz, hogy működjön a rendszerén, használja az alábbi zypper telepítési parancsot egy terminálablakban.

Általános Linux

Ha olyan Linux operációs rendszert használ, amelyre ez az útmutató nem vonatkozik, telepítheti a GraphicsMagick programot a számítógépére úgy, hogy rákeres a „graphicsmagick” kifejezésre, és telepíti a csomagkezelő segítségével. Alternatív megoldásként felkeresheti a hivatalos webhelyet és kövesse a telepítési útmutatót.

  Mi az a Back Button Focus?

Keretek kibontása a GraphicsMagick segítségével

A GIF-ből a GraphicsMagick segítségével keretek kinyeréséhez használja a gm convert parancsot. Először azonban a CD paranccsal kell lépnie abba a könyvtárba, amelyben a GIF-kép található. Ebben a példában a GIF a „Pictures.

cd ~/Pictures

Miután a könyvtárba került, kezdje meg a dekompilációt. Nem kell sokáig tartania.

gm convert MY-GIF.gif -coalesce +adjoin GIF_Frame%3d.png

Amikor az átalakítás befejeződött, sok PNG-képet fog látni „GIF_FRAME” fájlnévvel, majd egy számmal. Keresse meg ezeket a képfájlokat a megtartani kívánt kerethez, és törölje a többit.

2. módszer – Gimp

Ha a parancssor nem az Ön számára való, a GIF-képekből képkockák kinyerésének másik módja az, hogy importálja a GIF-et a Gimpbe, megvizsgálja az animációt egyedi képkockákként, és elmenti a kívánt keretet.

Ahhoz, hogy elkezdhesse a keretek kibontását a GIF-képfájlokból a Gimp segítségével, telepítenie kell a programot. A Gimp telepítéséhez kövesse telepítési útmutatónkat.

Keretek kibontása Gimp segítségével

Az egyes képkockák kinyerése egy GIF-fájlból a Gimpben meglehetősen egyszerű. A kezdéshez nyissa meg a Linux fájlkezelőt, és kattintson a jobb gombbal a GIF-re az egérrel. Ezután keresse meg a jobb gombbal a menüben a „Megnyitás” elemet, és mutasson rá.

  Mit jelent az „IDGI”, és hogyan kell használni?

Miután az „Open with” fölé viszi az egérmutatót, válassza ki az „Open with GNU Image Manipulation Program” opciót, és kattintson rá. Ezzel betölti a GIF-et a GIMP-be.

Miután a GIF betöltődött a GIMP-be, nézze meg a rétegeit. A GIF minden egyes képkockája saját rétege. Innen kattintson a szem ikonra az egyes keretek elrejtéséhez, így semmi sem jelenik meg a vásznon.

Ha az összes kép el van rejtve (a szem ikonra kattintva), menjen végig a rétegeken, és keresse meg a kibontani kívánt keretet. Ezután kattintson annak a keretnek a szem ikonjára, amelyet meg szeretne jeleníteni a vásznon, hogy ez legyen az egyetlen látható réteg.

Most, hogy a kiválasztott keret az egyetlen, amely látható a vásznon, kattintson a „Fájl” menüre a lehetőségek megjelenítéséhez. Ezután kattintson az „Exportálás másként” gombra az exportálási folyamat megkezdéséhez.

Az „Exportálás” menüben mentse el a keretet PNG vagy JPG fájlként. A mentéshez feltétlenül válasszon egy ismerős helyet a Linux fájlrendszerében. Különben te április felejtsd el, amikor beteszed a képfájlt.