Hogyan lehet gyorsabbá tenni a böngészést (10 tipp) – 2023

Ma a technológia fejlődésével az internetet mindenhol használják. Az internet médiumot biztosít az eszközök és hálózatok összekapcsolásához, és lehetővé teszi az erőforrások megosztását.

Az internetet minden területen használják, mint például a banki szolgáltatások, az üzleti élet, az oktatás, a szórakozás, az online vásárlás, az internetes marketing, a reklámozás stb. A webböngészők felületet biztosítanak a tartalom eléréséhez.

Amikor megnyitunk egy weboldalt, webböngészőnk kérést küld a webszervernek, a válasz pedig weblapok formájában érkezik a webböngészőnknek. Manapság mindenkinek nagy sebességre van szüksége az interneten, hogy gyorsan elvégezze a munkáját és időt takarítson meg.

Még gyors internetkapcsolat használata közben is előfordulhat, hogy a webböngészés nem élvezhető a böngésző kompatibilitási és hardverproblémák miatt.

De ne aggódjon, ha lassú internetes böngészési sebességet tapasztal egy gyors internetkapcsolat mellett, nálunk megtalálja a szükséges megoldást. Az alábbiakban felsorolunk néhány leghasznosabb tippet és trükköt a webböngésző felgyorsításához.

Tippek a böngésző sebességének növeléséhez.

1. Növelje a RAM méretét.

Tudjuk, hogy minden alkalmazás RAM-ban fut, és az adott alkalmazás adatfeldolgozása a RAM-ban történik. Ha kis RAM-mal rendelkezik, akkor nem tudja egyszerre feldolgozni adatait és weboldalait, és futtatni az alkalmazást.

A legtöbb böngésző manapság nagy RAM-ot igényel a megfelelő működéshez. Ha nem szeretne új RAM stickeket vásárolni, a pendrive-ot RAM-ként is használhatja. OLVASSA EL: A Pendrive használata RAM-ként Windows XP 7 8 10 rendszerben.

2. Zárja be az Alkalmazásokat.

A legtöbb nehéz szoftver, például az Adobe Photoshop, a játékok és a háttérfolyamatok nagy mennyiségű RAM-ot fogyasztanak. Ezért mindig tanácsos bezárni a háttérben megnyíló, szükségtelen alkalmazásokat az internet böngészése közben.

Néhányszor megnyomhatja a frissítést is. Ez több rendszererőforrást tesz lehetővé a weboldalak feldolgozásához, ami gyorsabb internetes böngészést eredményez.

3. Használja az Új lapokat az Új Windows helyett.

Az interneten való böngészés során a legtöbb ember új hivatkozást nyit meg új ablakban, ahelyett, hogy új lapot használna. A lapok közötti váltás kevesebb időt vesz igénybe, míg az ablakok közötti váltás időigényesebb.

Szintén egy új ablak megnyitása több rendszererőforrást használ a RAM tekintetében, míg egy új lap megnyitása csak új szálat használ.

4. Frissítse a böngészőt.

Előfordulhat, hogy egy elavult böngésző miatt lassú az internetes böngészés. A legtöbb felhasználó elköveti azt a hibát, hogy nem frissíti webböngészőjét, ami inkompatibilis az új weboldalakkal és lassú böngészési sebességhez vezet.

Ezért azt tanácsoljuk, hogy webböngészőjének legfrissebb verzióját használja. A frissítéseket a webböngésző „Beállítások>Névjegy” pontjában bármikor ellenőrizheti.

5. Használjon Minimális kiterjesztéseket.

A Firefox és a Google Chrome nagyszerű lehetőséget kínál az összes bővítményhez, de ha sok bővítményt használ, a böngésző lelassulhat és hibás lesz. Ezért a webböngésző sebességének és hatékonyságának növelése érdekében le kell tiltania a szükségtelen bővítményeket. Ezzel a webböngészője könnyű és lendületes marad.

6. Távolítsa el az extra eszköztárat.

Ha gyors webböngészési sebességet szeretne, akkor el kell távolítania az extra eszköztárakat a böngészőből, mert egyes eszköztárak értékes számítógépmemóriát foglalnak el, míg mások sávszélességet fogyasztanak azzal, hogy egyszerűen adatokat küldenek és fogadnak a háttérben.

A legtöbb ingyenes eszköztár, amely automatikusan települ a böngészőjébe, általában tele van rosszindulatú programokkal, és lelassítja a böngészőt. Ha nem akarja veszélyeztetni a böngésző sebességét, el kell távolítania az extra eszköztárakat.

7. Tiltsa le a Flasht.

Az Adobe Flash formátum mindenhol elérhető az interneten. Sok animált reklámot úgy terveztek, hogy Flash-en keresztül futtasson. De a Flash lassú, és ezért csökkenti a webböngészés sebességét. Ezért azt javasoljuk, hogy kapcsolja ki, ha nincs rá szüksége.

Az Internet Explorer alapértelmezett beállítást biztosít a kikapcsolásra, amíg a Chrome és a Firefox rendelkezik kiterjesztéssel.

8. Védje rendszerét a vírusoktól.

A gyors internetkapcsolat melletti webböngészési élmény késésének egyik fő oka az eszközön található vírus lehet. A vírus lelassítja az adatfeldolgozást és megzavarja a sávszélesség használatát. Ezért csökkenti az eszköz webböngészési sebességét.

Javasoljuk, hogy ellenőrizze, hogy nincs-e vírus az eszközén, bármilyen megbízható víruskereső alkalmazás segítségével, amelyet szeretne. Olvassa el itt: A 10 legjobb víruskereső PC Windows/MAC 2016 rendszerhez.

9. Kapcsolja be az Erőforrások előzetes letöltése funkciót.

Sok böngésző rendelkezik az erőforrások előzetes lekérésének intelligens funkciójával. Ez a funkció az, hogy lehetővé teszi a böngésző számára, hogy intelligensen eldöntse, mely hivatkozásokat nyitja meg legvalószínűbben a felhasználó, előre betölti a következő weboldal egy részét, és készen tartja a megjelenítésre. Ez nagymértékben növeli a böngészés sebességét.

10. Törölje a gyorsítótárat, az előzményeket és a cookie-kat.

Ez egy nagyszerű trükk, ha webböngészője némi késést mutat, miközben böngészés közben a weboldalak nem töltődnek be megfelelően, vagy hirtelen úgy érzi, hogy a böngésző hibás.

Csak lépjen a böngésző beállításaihoz, és az előzmények alatt törölje a gyorsítótárat, az előzményeket és a cookie-kat, és indítsa újra a böngészőt.

Összefoglalva, ezek a leghatékonyabb módszerek a webböngésző gyors felgyorsítására és jobb internetezési élményre az eszközön. Ha segítségre van szüksége vagy javaslata van, kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzés rovatban.