Hogyan lehet felgyorsítani és biztonságossá tenni webhelyét a Cloudflare segítségével?

Egyszerűen fogalmazva, a Cloudflare CDN lerövidíti a távolságot. Vizsgáljuk meg, hogyan gyorsítja webhelye betöltését az egész világon. Maradjon velünk.

A távolság nem csak a kapcsolatokra veszélyes; az adatok rémálmaként is működik.

A szójátékokat félretéve, a nagy forgalmú webhelyek milliókat veszítenek a webhely betöltése során hozzáadott minden egyes másodpercért. Számos esettanulmány rámutatnak a gyorsan betöltődő weboldalak fontosságára.

Senki sem akar várni, különösen, ha mindenhol korlátlan alternatívák vannak. Íme egy statisztika:

Forrás: Pingdom

Ha kíváncsi, a visszafordulási arány azon emberek százalékos aránya, akik anélkül hagyják el webhelyét, hogy bármit is tettek volna. Nincs konverzió, nincs üzlet, csak értelmetlen webforgalom.

A magas visszafordulási arány rendben van egy blognál és néhány más iparágnál, de ez csak egy piros zászló az összes többi (e-kereskedelem, B2B, kiskereskedelem stb.) számára.

A Content Delivery Network (CDN) az Ön webhelyének gyorsítótárazott változatát tartja karban adatközpontjaiban. Következésképpen, amikor egy felhasználó felkeresi az Ön webhelyét, az a legközelebbi földrajzi helyről tölt be, így a lehető legrövidebb betöltési időt biztosít.

Pontosan ezt teszi a Cloudflare a 250 jelenléti pontjával (PoP) a Föld több mint 100 városában. Valóban globális hálózati adathálózat.

Íme néhány dolog, amit a Cloudflare tehet az Ön webhelyén:

  • Adattömörítés és -minimalizálás
  • Kisebb sávszélesség költség
  • Terheléselosztás a jobb teljesítmény érdekében
  • Hatékony webalkalmazási tűzfal (WAF)
  • Ingyenes TLS/SSL telepítés
  • 100%-os rendelkezésre állási garancia az üzleti tervekre
  Portré mód elérése nem támogatott iPhone-on

Dióhéjban egy hatékony CDN szolgál biztonsági pajzsként és teljesítménynövelőként. A Cloudflare pedig piacvezető, hiszen az Alexa top 1 millió webhelyének több mint 75%-a megtalálható a cicájában.

Tehát nézzük meg a folyamatot, amellyel webhelyét ingyenesen hozzáadhatja a Cloudflare hálózathoz. Utána bemutatom a teljesítmény mátrixokat előtte és utána.

Tesztbeállítás

  • Feliratkoztam egy havi tervre Site Ground és barebone tesztwebhelyet (techpostal.com) tervezett WordPress segítségével.
  • én használtam A Genesis-é A Maker Pro gyermektéma gyorsítótár vagy biztonsági bővítmények nélkül.
  • Ezenkívül letiltottam az összes Site Ground házon belüli optimalizálását, hogy az eredmények konzisztensebbek legyenek.

Cloudflare beszállás

Meglátogatni a Cloudflare regisztrációs oldal. A kezdéshez adja meg e-mail azonosítóját és erős jelszavát. Most először ellenőrizze a beérkezett üzeneteket, és ellenőrizze e-mailjeit.

Ezután térjen vissza az irányítópultra a webhely hozzáadásához. Írja be a tárgy webhely URL-jét, és kattintson a Webhely hozzáadása gombra.

A következő képernyő az előfizetési lehetőségek felé mutat. Az illusztrációhoz az ingyenes tervet választottam.

A terv kiválasztása után kattintson alul a Folytatás gombra.

Ezután a Cloudflare megvizsgálja a webhely DNS-rekordjait. Ellenőrizheti őket domainregisztrátoránál.

Ez arra is lehetőséget ad, hogy törölje egyes rekordok bejelölését, hogy megakadályozza, hogy a Cloudflare-en keresztül proxyt kapjanak.

  Tároljon cikkeket, képeket és PDF-eket a Dropboxban vagy a Google Drive-ban [Chrome]

Tehát a folytatás előtt tekintse át DNS-rekordjait.

A következő lépés a névszerverek módosítása. Ez a legfontosabb (és legegyszerűbb) lépés bármely CDN beállításához. Ez a folyamat a domain regisztrátorától függ. Lásd erre Cloudflare útmutató a névszerverek megváltoztatásához ha nem biztos az eljárásban.

Optimalizálások

A Cloudflare most néhány ajánlást ad a teljesítmény felgyorsítására.

Mindkét lehetőséget bekapcsoltam. Az első az SSL/TLS-tanúsítvány használatáról szól, a második pedig segít csökkenteni a betöltési időt.

Ezenkívül ellenőrizze, hogy a Brotli tömörítési és rakétabetöltő be van-e kapcsolva. Mivel az ingyenes csomaggal csak annyit tehet, jobb, ha ezeket használja az optimális teljesítmény érdekében.

Végül navigáljon a Sebesség>Optimalizálás>Brotli elemre. Ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva.

Hasonlóképpen görgessen le ugyanabban a részben, és kapcsolja be a Rocket Loadert.

A névszerverek eltart egy ideig. 48 órás ablakot kérnek, de gyakorlatilag ez csak néhány percet vesz igénybe.

Az ellenőrzéshez használhatja saját etoppc.com DNS keresőeszközünket vagy ezt DNS-ellenőrző.

Teljesítményellenőrzés

én használtam Blazemeter hogy ellenőrizze a webhely válaszidejét. A válaszidő az oldalbetöltési idő meglehetősen bonyolult változata. Ideális esetben mindkét mátrixra igaz a kisebbik, a legjobb. De hagyományosan 2 másodperces válaszidő is elfogadható.

Nevezetesen, a Before Cloudflare a barebone állapotra utal, harmadik féltől származó vagy házon belüli eszközök nélkül. Az After Cloudflare pedig a Cloudflare CDN ingyenes szintje, néhány, ebben a cikkben már említett módosítással.

  Hogyan lehet megkerülni az Egyesült Királyság pornóblokkját

Íme az eredmények:

A Cloudflare előtt

Látható, hogy az átlagos válaszidő és a 90%-os válaszidő is 12%-kal, illetve 28%-kal csökkent. Kérem, menjen erre Blazemeter útmutató ha nem érti a jelentésben említett paramétereket.

Összefoglaló

Nagyszerű látni, hogy a Cloudflare még ingyenes csomagjával is növeli ezeket a számokat.

Azt javaslom, hogy próbálja ki a Cloudflare ingyenes szintjét. Könnyű volt beállítani, és ebben az esetben határozott teljesítményfokozó.

És nem szabad elfelejtenünk, hogy csak a sebességgel kapcsolatos szempontokat teszteltük. De a Cloudflare biztonsági borítékként is működik. Ezenkívül a webhely statikus verzióját akkor is online tudja tartani, ha a kiindulási szerver nem működik.

És ha valaha is arra gondolna, hogy kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket – a Cloudflare rendelkezik a fizetett terv is. Fizetett szintje számtalan további funkcióval rendelkezik, mint például a WAF, a képoptimalizálás, a mobiloptimalizálás stb.

WordPress használata?

Ha WordPress-t használ, fontolja meg a WP Cloudflare Super Page Cache csatlakoztat. Intelligensen gyorsítótárazza a teljes webhelyet (statikus + dinamikus tartalom). Ez tovább csökkentené az oldal betöltési idejét.

Mi a Cloudflare alternatívája?

Nagyon erős helyettesítő lehet Sucuri.

Íme néhány oldalsebesség-figyelő eszköz, amelyek értesítik Önt, ha webhelye leáll.