Hogyan lehet elrejteni az iOS 7 állapotsorát vagy bármely ikonját / elemét

Az olyan finomságok, mint a HideMe7, nagyszerűek, mivel az iOS számos aspektusával foglalkoznak, de mindig van hely speciális csomagoknak a jailbreak áruházban. Míg a HideMe7 rendelkezik néhány meglehetősen tisztességes lehetőséggel az iOS 7 állapotsorának testreszabására, a funkciók listáját semmiképpen sem nevezheti kimerítőnek. Például, ha teljesen el akarja rejteni az állapotsort, a HideMe7 nem tud segíteni. Egy olyan beállítással, mint a StatusBarSuite, pontosan ezt és még sok mást is megtehet. Ez az új kiadás lehetővé teszi az iOS 7 állapotsor összes elemének láthatósági állapotának módosítását, az ideiglenes és az állandó elemekkel egyaránt. A felhasználók elrejthetik az akkumulátor- és WiFi-ikonokat, az időkijelzést és szinte minden más dolgot, ami az állapotsorban megjelenik.

Egyes ikonok/jelzők csak akkor jelennek meg az állapotsorban, ha egy bizonyos beállítás be van kapcsolva, vagy egy bizonyos szolgáltatást használnak. A StatusBarSuite segítségével ezeket az ikonokat akkor is távol tarthatja, ha a beállítás működik. Saját menüt ad a Beállítások alkalmazáshoz (Settings > SBS Preferences), ahol minden egyes ikonhoz külön kapcsolót talál. Az állapotsorról elrejthető összetevők a következők.

Akkumulátor ikon (a százalék látható marad, mivel a készletbeállítások alkalmazásból egyébként is kikapcsolhatja)
A mobilszolgáltató neve
Idő kijelzés
Bluetooth ikon, még akkor is, ha aktív
Bluetooth akkumulátor ikon
WiFi és LTE ikonra
Az aktuális jelerősség
Az aktív riasztást jelző ikon
Az ikon, amely akkor jelenik meg, amikor a tájolási zár be van kapcsolva
Repülőgép mód ikonra
Ne zavarjanak ikonra

Ne feledje, hogy egy adott elem elrejtéséhez a megfelelő kapcsolót be kell kapcsolni, nem pedig ki kell kapcsolni. Ezenkívül a StatusBarSuite használatával végrehajtott módosítások csak akkor lépnek életbe, ha újraindítják az eszközt, amihez a beállítás a Beállítások menü alján érhető el.

A StatusBarSuite meglehetősen egyedi, bár hibás funkciója az „Állapotsor elrejtése” kapcsoló. Ha ez az opció be van kapcsolva, az összes alkalmazás teljes képernyőssé válik. Sajnos ez néhány váratlan összeomláshoz és problémákhoz vezethet a billentyűzetet megjelenítő alkalmazásokkal kapcsolatban. Tapasztalataink szerint a problémák nem üzletbontóak, de mégis vannak, és ezeket el kell hárítani.

A StatusBarSuite egy ingyenes csípés, ellentétben a HideMe7-tel (amely 99 centért kapható). Letöltheti iOS 7 eszközére a Cydia áruház BigBoss repójából.