Hogyan lehet csatlakozni egy Microsoft Teams értekezlethez az alkalmazás nélkül

A Microsoft Teams rendelkezik egy alkalmazással az összes főbb asztali és mobilplatformhoz. Nem számít, melyik telefont használja, vagy melyik asztali számítógépet/PC-t használja, telepíthet egy alkalmazást az asztalra.

A Microsoft Teams telepítése nem nehéz, de ha nem gyakran használja, vagy nincs ideje telepíteni egy alkalmazást, mielőtt csatlakoznia kellene egy értekezlethez, akkor a hivatalos alkalmazások nélkül is dolgozhat.

Csatlakozzon a Microsoft Teams értekezletéhez alkalmazás nélkül

A Microsoft Teams rendelkezik egy webalkalmazással, amelyet bármely modern asztali böngészőből használhat. Az alkalmazás nem működik mobilböngészőben, így bár a webalkalmazással csatlakozhat értekezletekhez, ezt csak az asztalról teheti meg. Ha a telefonját használja, és az alkalmazás nélkül szeretne csatlakozni egy Microsoft Teams-megbeszéléshez, be kell jelentkeznie az értekezletre.

Csatlakozzon a Microsoft Teams értekezletéhez alkalmazás nélkül – asztali számítógépen

Ahhoz, hogy az alkalmazás telepítése nélkül csatlakozhasson a Microsoft Teams értekezletéhez, modern böngészőre van szüksége, például Chrome-ra (vagy bármely más Chromium-alapú böngészőre), Firefoxra, Safarira stb.

Nyissa meg a böngészőt az asztalon.
Illessze be a megbeszélésre mutató hivatkozást az URL-sávba (a linket megkaphatja az értekezlet meghívójából, vagy kérheti az értekezlet szervezőjétől).
Jelentkezzen be, ha rendelkezik Microsoft Teams-fiókkal.
Adjon meg egy nevet, amelyet az értekezlet során szeretne megjeleníteni, ha nem rendelkezik Microsoft Teams-fiókkal.

Csatlakozzon a Microsoft Teams értekezletéhez alkalmazás nélkül – Telefon

Ha a hivatalos alkalmazás telepítése nélkül szeretne csatlakozni egy Microsoft Teams-értekezlethez, fel kell hívnia az értekezletet. Ez nem bonyolult, de lehet, hogy a hívott szám ingyenes, de lehet, hogy nem. Nyilvánvaló okokból nem fogod tudni megnézni a résztvevők videóit.

Kérje meg az értekezlet szervezőjétől a konferencia számát és azonosítóját. Ha meghívást kapott egy megbeszélésre, akkor ez az információ automatikusan szerepelni fog a meghívóban.

Oszd meg az adminisztrátorral azt a telefonszámot, amelyről hívni fogsz, hogy azonosítani tudják.
Telefonján tárcsázza a megbeszélés számát.
Amikor az automatizált rendszer válaszol, írja be a konferenciaazonosítót, és nyomja meg a # (hash vagy Pound) jelet.
Várjon, amíg belép az értekezletbe (az adminisztrátornak engedélyeznie kell Önt).
A belépés után hallhatja a megbeszélés hangját, és beszélhet az értekezlet minden résztvevőjével.
A többi résztvevő látni fogja, hogy Ön jelen van, és a telefonszáma alapján azonosítható.

Következtetés

A Microsoft Teams nem támogatja a mobilböngészőket. Ez egy olyan korlátozás, amelyet a Microsoft figyelmen kívül hagyott. Nyilvánvaló, hogy egy mobilböngésző jóval kevésbé nyújtja a Microsoft Teams élményét, mint a mobilalkalmazás vagy az asztali webes alkalmazás, de ez nem olyan kompromisszum, amelyet a vállalat hajlandó megtenni. Nagyon nagyszerű betárcsázós alternatívája van, amely helyett a felhasználókat ösztönzi.