Hogyan lehet automatikusan bejelentkezni a Mac-be jelszó nélkül

A biztonság rendkívül fontos, de néha a gyorsaság a lényeg. Ha olyan környezetben él és dolgozik, ahol biztos a magánéletében, akkor a Mac automatikusan, jelszó nélkül bejelentkeztet. Itt van, hogyan.

Figyelmeztetés: Ha követi ezt a folyamatot, és a Mac számítógépét elveszti vagy ellopják, bárki, aki hozzáfér, teljesen korlátlanul hozzáférhet adataihoz. Ez olyan kockázat lehet, amelyet érdemes vállalni, de ezt a döntést csak Ön hozhatja meg. Ha ezt a technikát használja, javasoljuk, hogy engedélyezze, amikor otthon vagy egy másik biztonságos helyen tartózkodik, és tiltsa le, ha nem tartózkodik.

Feltéve, hogy folytatni szeretné, kezdjük. Ezt a folyamatot macOS 10.14 Mojave rendszeren hajtottuk végre.

Az automatikus bejelentkezés engedélyezése a Mac számítógépen

A kezdéshez zárja le az Apple logót a képernyő tetején, majd kattintson a „Rendszerbeállítások” elemre.

Ezután kattintson a „Felhasználók és csoportok” elemre.

Kattintson a lakat ikonra, és írja be fiókja jelszavát. Ennek működéséhez rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező fióknak kell lennie.

A sikeres hitelesítés után kattintson a „Bejelentkezési beállítások” elemre, majd az „Automatikus bejelentkezés” legördülő menüre. Válassza ki annak a felhasználónak a nevét, akihez automatikusan be szeretne jelentkezni a Mac gépére. Ismét meg kell adnia egy felhasználói jelszót, ezúttal a kiválasztott fiókhoz a bejelentkezéshez.

Megjegyzés: ha felhasználói fiókja ki van szürkítve, valószínűleg engedélyezve van a FileVault titkosítás, vagy a felhasználói fiók iCloud-jelszót használ a bejelentkezéshez. Le kell tiltania a FileVault titkosítást (Rendszerbeállítások > Biztonság és adatvédelem > FileVault > lakat ikon > A FileVault kikapcsolása) és használjon helyi jelszót (Rendszerbeállítások > Felhasználók és csoportok > [Account Name] > Jelszó módosítása), mielőtt engedélyezné az automatikus bejelentkezést.

Ha ez a folyamat befejeződött, a Mac következő újraindításakor automatikusan bejelentkezik az előre kiválasztott fiókba.