Hogyan készítsünk zenét szöveges promptból a Suno AI segítségével

Kulcs elvitelek

  • A Suno AI szöveges felszólítások alapján hoz létre zenét, leegyszerűsítve a zenekészítést bonyolult készségek és felszerelések nélkül.
  • Használja a Suno-t dalszegmensek létrehozásához, metacímkék biztosításához az AI irányításához, és folytassa a dalt a Folytatás funkcióval.
  • Fejezd be a dalt Suno nyelven outro dalszöveg megadásával, használd Suno metacímkéit, mint a „[silence]” az utolsó részhez, és töltse le a teljes dalt.

Ha sokat hallgatsz zenét, nagy eséllyel fontolóra vetted, hogy valamikor saját zenét készítesz. Hagyományos értelemben azonban a kreatív ötletek életre keltéséhez sok készségre és felszerelésre van szükség. A Suno AI-vel többé nem kell aggódnia emiatt.

Mi az a Suno AI, és mit lehet vele kezdeni?

Suno AI egy forradalmi eszköz, amelyet zenészek és mesterséges intelligencia szakértők alkottak, hogy felszámolják a kreativitás és a zenei produkció közötti akadályt. Ennek az eszköznek a végső célja, hogy lehetővé tegye bárki számára, hogy egyszerűen képzeletben zenét alkosson anélkül, hogy zeneelméletet kellene tanulnia, hangszeren játszania vagy digitális audio munkaállomáson kellene elsajátítania.

A Suno szöveges felszólítások alapján generál zenét. Leírod a dalod műfaját, hangulatát, hangszereit és témáját, a Suno pedig két hangszegmenst generál, amelyek általában énekhangot tartalmaznak. A webalkalmazáson kívül a Suno-t a Microsoft Copiloton keresztül vagy Discord botként is használhatja.

A felszínen Sunónak ennyi. Ha egy rövid hangrészletet keresett, utazása itt ér véget, miután letöltötte és megosztja a darabot. Ha azonban komolyan gondolja, hogy mesterséges intelligenciát használ egy teljes dal elkészítéséhez, a Suno segítségével sokkal többet tehet. Az alábbi szám egy konkrét videojáték-karakterről szól, és akár hiszi, akár nem, teljes egészében Suno AI-vel készült.

Érdekelt? Kezdje a regisztrációval a Suno AI webalkalmazás. Miután bejelentkezett, napi 50 ingyenes kreditet kap. Több kreditet kaphat, ha előfizet egy fizetős csomagra, havi 8 USD-tól kezdődően. Most pedig készítsünk egy teljes hosszúságú dalt AI-val!

  Hogyan találhat népszerű cikkeket a Twitter-hálózatában

1. Készítsen vázlatot a dalához

Először is meg kell határoznia, hogy mit szeretne készíteni. Ez annál is fontosabb, mivel minden generációhoz felhasználja a krediteket, így a legjobb, ha nem pazarolja el őket. A Suno AI a dalszövegekkel működik a legjobban, így a dalszöveg lesz a fő tényező a dal szerkezetében.

Itt használhatja a ChatGPT-t vagy az alternatív AI chatbotokat. Így készítettem el a ChatGPT-t a dalom felvázolásához:

Gyors:
Írj szöveget egy dalhoz, amely leírja a szerelem-gyűlölet kapcsolatomat a Parasaurral az ARK videojátékban.

Meg voltam elégedve azzal, amit a ChatGPT adott nekem, így megtartottam a régit. Mindig megkérheti, hogy módosítsa válaszát. A felszólító technikák használata nagymértékben javíthatja a ChatGPT élményét.

2. Készítse el a dal első részletét Sunóban

Most, hogy az alkotási folyamat már nincs útban, itt az ideje, hogy a Sunót használjuk. Nyissa meg a webalkalmazást, és lépjen a Létrehozás lapra, ahol megjelenik egy szövegmező és egy Létrehozás gomb. Itt megadhatja a dal leírását, hogy gyorsan létrehozzon két szegmenst.

Amit érdekel, az az Egyéni mód kapcsoló. Ha megfordítja a kapcsolót, a szövegmező megváltozik, és megadhatja saját dalszövegét.

Ugyanebben a szövegdobozban utasíthatja Sunót a zenei várólistákra. Ehhez metacímkéket használhat; leírás elérhető itt a Suno honlapján. Alapvetően a metacímkék olyan sorok a promptban, amelyeket zárójelben vagy zárójelben helyeznek el, és amelyek a Suno számára irányítják, hogy milyen hangokat adjon ki.

A metacímkék fontosak abban, hogy a Suno a kívánt módon működjön, de össze is zavarhatják. Az eredmények nem megbízhatóak vagy nem reprodukálhatók, ezért néha csak a legjobbat kell megtennie a felszólítás megírásában, és remélnie kell a legjobbat.

Tehát adja meg a dalszöveget, a címet és a stílust, majd kattintson a Létrehozás gombra. Két feladat jelenik meg a képernyő jobb oldalán, és a Suno elkezdi generálni a dalrészleteket, valamint egy mesterséges intelligencia által generált borítót.

Ha készen vannak a szegmensek, hallgasd meg, és nézd meg, hogy tetszenek-e. A kimenet gyakrabban úgy tűnik, mintha egy dal közepe lenne, vagy nem releváns a beírt prompt szempontjából. Ilyen esetekben kattintson újra a Létrehozás gombra (talán a prompt némi módosításával), amíg jó kezdő szegmenst nem kap.

  A „Valami hiba történt a sablon letöltése közben” hiba elhárítása

A Suno AI v2 modellje (alapterv) maximum 80 másodpercnyi zenét képes generálni. Ez túl rövid ahhoz, hogy egy teljes dal legyen, de a folytatás funkció lehetővé teszi, hogy szegmensekre építsen és bővítsen. Ezzel a cikkben később foglalkozunk.

Furcsa módon az én esetemben a Style of Music üresen hagyása végül megadta a kívánt hangulatot. Íme az általam használt felszólítás:

Ó, Parasaur, olyan jó a stílusod,

Egyszerre vagy áldás és tüske a gerincemben,

Megrendül a hűséged, megrendül a bátorságod,

Ebben a digitális táncban, ahol a valóság keveredik.

Kaptam egy 20 másodperces klipet, ami csodálatosan hangzott. Figyelmen kívül hagyta a [Drum Solo] metatag, de a szám egésze nagyszerű volt. Ez szilárd alapot biztosított a dal többi részének felépítéséhez. A következő szegmensek nem lesznek olyan véletlenszerűek, mivel erre a szegmensre építi fel őket.

A Suno egyszerre lehet csodálatos és frusztráló. Ennek perspektívájába helyezve, fent látható a másik szegmens, amelyet ezekből a pontos promptokból generálnak. Ez egy 80 másodperces szám egy teljesen más műfajban, és még csak nem is énekli a szavakat a promptban.

3. A kezdeti felszólítások után folytassa a dalt a Suno nyelven

A folyamat többi része viszonylag egyszerű, ha az első szegmenst lefejti. Ennek az az oka, hogy a Suno jobban megérti, hogy mit keres, és a kimenetek kevésbé lesznek véletlenszerűek. A folytatás a Suno egyik legjobb tulajdonsága, mivel zökkenőmentesen generálja a pálya többi részét.

Egy szegmens folytatásához kattintson a neve melletti három pontra, majd válassza a Folytatás ebből a dalból lehetőséget. Ezzel hozzáadja a dalt a prompthoz. Adja hozzá a következő rész dalszövegét, majd kattintson a Létrehozás gombra. A félreértések elkerülése érdekében jobb, ha nem változtatja meg a stílust és a címet.

Íme a második szegmenshez használt prompt:

Órákat töltött szelídítéssel, próbált edzeni,

  A Safari gyakran látogatott kezdőlapjának letiltása iPhone, iPad és Mac rendszeren

De a nyűgös természete megőrjít,

Nem számít az erőfeszítés, nem állja meg a helyét,

Ebben a vad világban, ahol a bátorság minden.

Suno teljesítménye ezúttal nagyon lenyűgöző volt. A szegmens zökkenőmentesen folytatta az előzőt, és nagyon kielégítő basszus-felépítéssel rendelkezik.

Innentől kezdve a dal folytatása és a felszólítás megváltoztatása a feladata. A következő prompthoz egyszerűen hozzáadtam egy metacímkét.

A kimenet fantasztikus volt. Minél több munkát ad a Suno-nak, annál jobban teljesít.

4. Fejezd be a dalt Sunóban

Minden jónak véget kell érnie. Azonban Sunóval befejezni egy dalt ugyanolyan frusztráló lehet, mint elkezdeni. A legtöbb esetben az outro dalszöveg megadása új ütemet indít el. Miután végigjátszottam a promptokkal, ezt találtam a legjobban:

Ó, Parasaur, olyan jó a stílusod (Parasaur)

Egyszerre vagy áldás és egy tüske a gerincemben (Parasaur)

Megrendül a hűséged, megrendül a bátorságod,

Ebben a digitális táncban, ahol a valóság keveredik (Parasaur)

Az ütem és az izgalom elhalt, ahogy a felszólítás kérte, de Suno továbbra is befejezetlenül hagyta a dalt. A következő szegmenshez csak az outro metataget írom be:

Ezzel még nem ért véget a dal, de egy nagyon kidolgozott basszus-outrót hozott létre, ami szép kiegészítése volt a dalnak. Ezen a ponton bármelyik ingyenes hangszerkesztővel eltüntetheti a szegmenst, és befejezheti a dalt. De ha ragaszkodik ahhoz, hogy mindezt Sunoban tegye, mint én, akkor itt van egy felszólítás, amely bevált. Az utolsó szegmenshez az alábbi metataget használtam:

És végül Suno fokozatosan eltávolította a hangszereket, amíg a dal elhalványult. Tökéletes befejezés.

5. Hogyan lehet letölteni a teljes dalt a Sunóban

Bár darabokban, de most már megvan a mesterséges intelligencia által generált dal. Szerencsére a Suno képes felismerni, hogy mely részek illeszkednek egymáshoz, és a teljes hosszt MP3 fájlként adja meg. Kattintson a dal utolsó része melletti három pontra, és válassza a Get Whole Song lehetőséget. Ezzel megnyílik az MP3 fájl letöltési oldala.

Miután letöltötte, megoszthatja a Soundcloudon vagy bármely más platformon. Ha prémium Suno-előfizetést használt a dal létrehozásához, akár online is eladhatja zenéit, amint azt a cikkben leírtuk a Suno GYIK.

Bár a Suno nem tökéletes, és néha irreleváns számokat tud generálni, mégis hatékony eszköz, amely képes teljes hosszúságú dalok készítésére. Akár feltörekvő zenész, akár csak kísérletezni vágysz, a Suno AI mindenképpen megéri kipróbálni.