Hogyan készítsünk telefon háttérképet a DALL-E segítségével

Kulcs elvitelek

  • Keresse meg telefonja képernyőjének felbontását a telefon modelljének + képernyőfelbontásának keresésével.
  • A DALL-E segítségével készítsen tapétatervet. Ha nem fér hozzá ingyenes havi kreditekhez, használja a Microsoft Bing Image Creator alkalmazását a DALL-E legújabb modelljének eléréséhez.
  • Használja a DALL-E Outpainting funkcióját a generált kép kiterjesztéséhez, hogy megfeleljen a telefon képernyőjének méreteinek. Adjon hozzá kereteket, és kísérletezzen promptokkal az eredeti kép zökkenőmentes folytatása érdekében.
  • Töltse le a képet, és szükség esetén méretezze át egy képszerkesztő segítségével.
  • Vigye át a képet telefonjára olyan módszerekkel, mint az AirDrop Apple-felhasználóknak vagy e-mail a Windows-felhasználóknak.

A DALL-E a legerősebb mesterséges intelligencia-képgenerátorok közé tartozik, és felfedeztük, hogy ez a tökéletes eszköz a csodálatosan ötletes, telefonjához szabott háttérképek készítéséhez. Ebben az útmutatóban megmutatjuk, pontosan hogyan.

1. Keresse meg a képernyő felbontását

Kezdje azzal, hogy megtudja telefonja képernyőjének méreteit, ezeknek a méreteknek a segítségével elkészítjük a jól illeszkedő háttérképet. Ez különösen hasznos lépés azok számára, akik összehajtható telefonnal, flip telefonnal vagy rendkívül nagy telefonnal rendelkeznek.

  Hogyan segített a 23andMe DNS-tesztje egy titkos család megfejtésében?

Ennek egyszerű módja, ha beírja a *telefon modelljét* + képernyőfelbontását a Google-ba vagy egy másik keresőmotorba. A Samsung S10-nél a képernyő felbontása 1440 x 3040 pixel volt.

Tartsa szem előtt ezt a számot, mert később szükségünk lesz rá.

2. Készítsen képet a DALL-E segítségével

Most pedig a szórakoztató részhez. Irány a DALL-E weboldal és kezdjen el dolgozni a tapéta tervezésén.

Ha későn csatlakozott az OpenAI-hoz, előfordulhat, hogy nem férhet hozzá ingyenes havi kreditekhez, de továbbra is van mód a DALL-E ingyenes használatára A Microsoft Bing Image Creator programja. Valójában ezzel a módszerrel érheti el a DALL-E legújabb modelljét.

Nem tudja, hol kezdje? Vessen egy pillantást néhány mesterséges intelligencia művészeti ötletünkre. A ferrofluid, az építészeti renderek és a szürreális digitális művészet a kedvenc felfedezendő kategóriáink közé tartozik.

Ha először használ AI-generátort, tekintse meg a DALL-E 2 használatára vonatkozó útmutatónkat.

3. Használja az Outpainting funkciót a kép kiterjesztéséhez

Ha valami jól néz ki, kattintson a képre, majd kattintson a Szerkesztés gombra a szerkesztőablak megnyitásához. Használjuk a DALL-E Outpainting funkcióját, hogy a képet közelebb hozzuk a telefon képernyőjének méreteihez.

Alapértelmezés szerint a DALL-E négyzet alakú képet hoz létre 1024 x 1024 pixel felbontással. Összehasonlíthatja ezt a telefon képernyőjének felbontásával, hogy megtudja, mennyivel kell kiterjesztenie a képet.

  A Steam RAM-használatának csökkentése 400 MB-ról 60 MB-ra

Az én esetemben a telefonom képernyője 1440 x 3040 pixeles (Samsung S10). Nagyjából háromszor olyan magas, mint az eredeti négyzet alakú keret. A szélességet is körülbelül egyharmaddal kell bővíteni.

Kezdje a billentyűzet F gombjának megnyomásával új generációs keret hozzáadásához. Ezután helyezze el a dobozt úgy, hogy éppen átfedje a kép felső szélét, és kattintson a helyére.

Ezt követően megjelenik egy szövegmező, amely lehetőséget kínál a prompt szerkesztésére. Kezdetben próbálja meg megtartani a promptot, hogy az új kép az eredeti folytatásának tűnjön. Ha kísérletezni szeretne, eltávolíthat vagy hozzáadhat szavakat, amelyek megváltoztathatják azt, amit a következő keretben generál.

Ha készen áll, nyomja meg a Generálás gombot, és várja meg az eredményeket. Négy különböző lehetőség közül választhat. Ne felejtsen el átkattintani a lehetőségek között a kép alatti nyilak segítségével. Erősítse meg választását az Elfogadás gombra kattintva.

Két keretet adtunk az eredeti fölé, majd kitöltöttük az oldalakat olyan keretek hozzáadásával, amelyek átfedték a kép oldalát. Törekedjen arra, hogy a lehető legközelebb kerüljön telefonja méretéhez.

4. Töltse le és méretezze át a képet

Ha végzett, kattintson a Letöltés gombra a Generálás gomb felett. Könnyen eltéveszthető, de úgy néz ki, mint egy lefelé mutató nyíl.

Itt megállhat, és továbbléphet a következő lépésre, ha úgy tetszik. Vagy ha ellenőrizni szeretné, hogy a kép mérete megfelelő-e, nyissa meg a fájlt egy képszerkesztőben, például az Előnézet MacOS-on. Alternatív megoldásként számos módon átméretezheti a képeket a Windows rendszerben. Ha szükséges, használja az átméretező és körbevágó eszközt, hogy a kép közelebb kerüljön a telefon képernyőjének méretéhez.

  Hogyan teheti csendesebbé a Google otthonát éjszaka

5. Állítsa be a képet háttérképként

Nincs más hátra, mint átmásolni a képet a számítógépről a telefonra.

Ha mindkét oldalon Apple-felhasználó, ennek gyors módja a Bluetooth bekapcsolása és az AirDrop használata. A Windows rendszerű számítógépeket használók számára számos különböző lehetőség áll rendelkezésre a fájlok PC-ről Androidra való átvitelére.

Univerzális megoldás, ha e-mailben küldi el a fájlokat magának, és nyissa meg a mobilján. Az üzenetküldő alkalmazások is működnek, de mivel gyakran tömörítik a fájlméretet, ez nem jó választás a minőség szempontjából.

Íme a végeredmény.

Egyedi háttérképek készítése DALL-E segítségével

Ugorjon a DALL-E-re, és kezdjen el egyedi háttérképet tervezni telefonjához. A beépített szerkesztő lehetővé teszi a kép kibontását a különböző méretekhez, ami segít a design személyre szabásában az eszközhöz.

Természetesen ne érezze úgy, hogy egyszerűen telefon háttérképek készítésére korlátozódik. Ugyanazokat az eszközöket használhatja nagyobb tájak létrehozásához, ha háttérképet szeretne létrehozni asztali számítógépére vagy táblagépére. Csak nézze meg ezeket a krediteket, mert gyorsan mennek!