Hogyan készítsünk szavazást a WhatsApp-ban

A közvélemény-kutatások kiváló módja annak, hogy gyorsan megismerjük mások véleményét. Ha lelkes WhatsApp-felhasználó, érdemes lehet egy szavazás segítségével jobban megérteni barátait, munkatársait és csoporttagjait.

A legtöbb közösségi média platformtól eltérően azonban a WhatsApp nem kínál beépített szavazási szolgáltatást.

A jó dolog az, hogy számos külső fejlesztő áthidalta a szakadékot, és olyan eszközöket hozott létre, amelyek segíthetnek gyors szavazás futtatásában a WhatsApp-on. Függetlenül attól, hogy eszköze Android, iOS vagy Windows rendszeren fut, az Ön igényei kielégítik.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan működnek ezek az eszközök. Ezzel jól felkészülhet az informatív szavazásokra, amelyek segítségével gyorsabban és átláthatóbban hozhat döntéseket.

Szavazás létrehozása egy WhatsApp-csoportban az iPhone-on

Ha iPhone-t használ, a következő eszközök segítségével tökéletes szavazást hozhat létre, és visszajelzést gyűjthet a döntéshozatalhoz:

a) Ferendum

A Ferendum egy ingyenes online szavazáskészítő, amely tökéletes a WhatsApp csoportos csevegésben megosztható gyors szavazások létrehozására. Lehetővé teszi egyedi, teljesen személyre szabott felmérés létrehozását saját kérdéseivel és akár 10 válaszlehetőségével.

Ha elégedett a szavazással, létrehozhat egy linket, és megoszthatja azt a csoportos csevegésben. Szavazatuk leadásához a tagok a linkre kattinthatnak. További bónuszként sem a szavazás készítőjének, sem a résztvevőknek nem kell fiókot létrehozniuk.

Így hozhat létre WhatsApp szavazást a Ferendum segítségével:

 • Nyissa meg a Safarit, és keresse fel a WhatsApp szavazáskészítő részben a Ferendum hivatalos honlapján.
 • Írja be a feltenni kívánt kérdést a szavazásába.
 • Adjon hozzá egy „Megjegyzés”-t, hogy további információkat közöljön a szavazással kapcsolatban. Ezt a részt használhatja arra, hogy röviden elmagyarázza a szavazás működését, vagy cselekvésre ösztönöz.
 • Írja be a nevét vagy e-mail címét. Ha nem kívánja megadni ezeket az információkat, kényelmesen kihagyhatja ezt a részt.
 • Adjon hozzá akár 10 egyéni lehetőséget.
 • Ezen a ponton lehetősége van beállítani a szavazást, ahogy jónak látja. Választhatja például az anonim szavazást, vagy választhatja a „Szavazatok táblázatát”, ha azt szeretné, hogy minden tag adatai megjelenjenek a szavazat mellett.
 • Fogadja el a Ferendum használati feltételeit.
 • Érintse meg a „Szavazás létrehozása a WhatsApp számára” lehetőséget. Ezzel megnyílik egy új oldal, ahová bemásolhat egy linket, amelyet aztán beilleszthet a csoportos csevegésbe.
 • Koppintson a „Befejezés” gombra.
 • Érintse meg a lehetőséget a hivatkozás másolásához.
 • Menjen vissza a WhatsApp-hoz, és koppintson a csoportjára. Ezután illessze be a linket.
 • Koppintson a hivatkozásra a WhatsAppban, hogy visszatérjen a Ferendumhoz. Itt láthatja a szavazás eredményét.
 •   Teendők létrehozása és kezelése a WhatsApp alkalmazásban az Any.Do használatával

  Az átláthatóság érdekében a szavazatokat a rendszer automatikusan összeszámolja, amint megérkeznek. Miután egy tag leadta szavazatát, láthatja a szavazás eredményeit.

  (b) Chat2Desk

  A Chat2Desk egy olyan robot, amely négy egyszerű lépésben segít szavazást létrehozni közvetlenül a WhatsApp-fiókjából. Nem kell külső webhelyeket felkeresnie, és semmit sem kell telepítenie iPhone-jára. Bár a fejlesztő lengyelországi székhelyű, a világ bármely részéről használhatja a botot, beleértve az Egyesült Államokat is

  Így működik:

 • Adja hozzá a következő számot a névjegyeihez, és mentse el „Ingyenes szavazásként” – +48 735 062 996.
 • Nyissa meg új csevegésként az „Ingyenes szavazások” funkcióval, és küldje el a „Létrehozás” szót. Ennek automatikusan el kell indítania az „1. ​​lépést”, ahol meg kell adnia a kérdést.
 • Írja be az egyéni kérdést, és kattintson a „Küldés” gombra.
 • Ezen a ponton a bot megkéri, hogy adja meg a szavazásba bevonandó lehetőségek számát. Válaszoljon bármilyen „2” és „10” közötti számmal.
 • Most gyorsan egymás után írja be a lehetőségeket. Minden egyes bejegyzés után a bot kérni fogja, hogy „Küldje el a szavazás következő lehetséges válaszát”.
 • Az összes lehetőség megadása után adja meg, hogy szeretné-e a résztvevők „egynél több válaszra szavazni”. Ennek elfogadásához írja be az „Igen” lehetőséget. Ha azt szeretné, hogy a résztvevők csak egy lehetőségre korlátozódjanak, válaszoljon „Nem”.
 •   Csoportos hang- és videohívások kezdeményezése a WhatsApp-on

  Miután ezt megtette, a bot elküld egy linket, amelyet megoszthat a WhatsApp csoportjában. A linkhez a szavazás menetével kapcsolatos instrukciók tartoznak.

  Szavazás létrehozása WhatsApp-csoportban Android-eszközön

  Annak ellenére, hogy a WhatsApp nem rendelkezik beépített szavazási szolgáltatással, számos harmadik féltől származó eszköz biztonságosan, biztonságosan és hatékonyan tudja elvégezni a munkát. Az egyik legnépszerűbb lehetőség az Opinion Stage névre hallgat.

  Az Opinion Stage közvélemény-kutatásépítőt az alapoktól kezdve olyan személyre szabott funkciókkal építették, amelyek lehetővé teszik a következő közvélemény-kutatás, kérdőív vagy interaktív közösségi média kampány megtervezését technikai ismeretek nélkül.

  Ez a tökéletes platform a WhatsApp csoportos csevegések erejének kihasználásához. Ezzel az eszközzel megismerheti a tagok véleményét, meglátásait és tanácsokat a fontos ügyek kezeléséhez.

  A következőképpen hozhat létre WhatsApp szavazást az Opinion Stage segítségével:

 • Nyissa meg a böngészőt, és látogasson el a hivatalos vélemény színpadra weboldal.
 • Töltse ki a szavazás létrehozására szolgáló űrlapot. Beállíthatja a kérdést, és akár 10 lehetőséget is megadhat.
 • Ha kész a szavazás, nyissa meg az irányítópultot, és koppintson a „Beágyazás és megosztás” elemre.
 • Ha közvetlenül a WhatsApp-on szeretné megosztani szavazását, érintse meg a WhatsApp ikont a képernyő alján.
 •   A WhatsApp használata a számítógépen (és a weben)

  Szavazás létrehozása WhatsApp csoportban számítógépen

  A Handy Polls az egyik legegyszerűbb szavazáskészítő eszköz, amelyet valaha PC-n való használatra fejlesztettek ki. Csak annyit kell tennie, hogy felkeresi a hivatalos személyt honlapadja meg kérdéseit és lehetőségeit, majd hozzon létre egy hivatkozást.

  Ezután megoszthatja a linket a WhatsApp csoportjában, ekkor megnyílik egy weboldal, ahol leadhatják szavazatukat.

  Gyakran Ismételt Kérdések

  Íme néhány további válasz, amelyek segítenek szavazások létrehozásában és használatában a WhatsApp-on.

  A WhatsApp rendelkezik beépített lekérdezési lehetőséggel?

  Sajnos nincs. A WhatsApp-barátok szavazásához harmadik féltől származó szolgáltatást kell használnia, például a fentiekhez.

  Létre kell hoznom egy fiókot a szavazás eredményeinek megtekintéséhez?

  A legtöbb esetben nem. A Ferendum például senkitől sem követeli meg személyes adatok vagy e-mail cím megadását. A szavazás eredményét mindenki láthatja a linkre kattintva. Az iOS és az Android felhasználók egyaránt használhatják a Ferendumot WhatsApp szavazás létrehozásához és végrehajtásához.

  A közvélemény-kutatások használata megalapozott döntések meghozatalához

  Noha a közösségi média közvélemény-kutatásaiból hiányzik a valódi kutatási tervezés és az adatelemzés szigorúsága, költséghatékony módot kínálnak az emberek számára véleményük számszerűsítésére. A WhatsApp-on szavazás lebonyolítása kiváló módja annak, hogy mindenkit bevonzunk és a csapatszellemet tápláljuk. Azt üzeni, hogy a csoport nagyra értékeli az átláthatóságot és a mindenki véleményét figyelembe vevő döntéseket.

  Próbált már szavazást létrehozni a cikkben tárgyalt eszközök valamelyikével? Hogy ment?

  Tudassa velünk az alábbi megjegyzések részben.