Hogyan készítsünk sima követ a Minecrafton

Mivel a videojátékok iránti őrület folyamatosan növekszik, a fejlesztők új játékötletekkel állnak elő.

Az összes híres videojáték közül a Minecraft nagyon népszerű a gyerekek körében. Sima építési kellékeket kell készítened magadnak a játékban. Ez a cikk utasításokat ad a sima kövek készítéséhez a Minecrafton.

Mi az a Minecraft?

A Minecraft egy híres videojáték, amelyben a játékosok létrehozzák és elpusztítják háromdimenziós világukat. A játéknak két módja van, azaz túlélési mód és kreatív mód. A túlélési mód során a játékosok körbejárnak élelmet és építőanyagokat keresni. Kölcsönhatásba lépnek blokk alakú hátborzongató lényekkel is. Másrészt a kreatív mód az, amikor a játékosok az elején kapnak kelléket. Azonnal széttörnek minden típusú sziklát.

A játék során a játékosok egy blokkokból álló 3D világot fedeznek fel. A játékosok kézműves eszközöket és nyersanyagokat fedezhetnek fel, valamint gépeket és földmunkákat építhetnek. A játékosok csőcselékkel is csatázhatnak más játékosokkal a játék szintjétől függően.

A játék túlélési módja feljogosítja a játékosokat egészségük megőrzésére és egy saját világ felépítésére. A játékosok lehetőséget kapnak arra is, hogy ízlésük szerint módosítsák a játékot, és új tárgyakat, eszközöket és mechanikát fejlesszenek ki.

Minimális rendszerkövetelmények

 • CPU – Intel Core i3-3210 vagy azzal egyenértékű
 • RAM – minimum 2 GB
 • OS – Windows 7 és újabb
 • Grafikus kártya – Integrált Intel HD Graphics 4000 vagy AMD Radeon R5 sorozat és újabb
 • Tárhely – Legalább 1 GB szabad hely

A Minecraft népszerűsége

A Minecraft az egyik ilyen játék, amely még egy évtizeddel a megjelenése után is népszerű maradt. Vannak elég lenyűgöző statisztikák, amelyek megbizonyosodnak arról, hogy a Minecraft népszerű a játékosok körében. A statisztikák szerint több mint 130 millió ember Minecraftot játszottam 2020-ban. Ráadásul a játék generált 380 millió dollár bevételben 2021-ben.

Ezek a statisztikák sokat elárulnak a játék népszerűségéről. Ezeken a statisztikákon kívül még a népszerű YouTube és Twitch streamerek streamjei is a játék népszerűsége mellett szólnak. Ha a klasszikusok szerelmese, akkor biztosan megéri kipróbálni ezt a játékot.

A játék alapvető célja

A Minecraft egy 3D-s játék, ahol a játékosoknak nincs konkrét célja, amit el kell érniük. Ezért szabadon választhatnak és játszhatnak úgy, ahogy akarnak. Létezik azonban egy teljesítményrendszer, amelyet „előrelépéseknek” neveznek. A Minecraft játékművei 3D-s objektumokból állnak, például kockákból, folyadékokból stb. A fő játékmenet a dolgok meghatározott sorrendben történő kiválasztásáról és elhelyezéséről szól. A játékosok kibányászhatják a játékban elérhető blokkokat, és tárgyakat építhetnek körülöttük.

A Minecraft világa végtelen, és úgy bővül, ahogy a játékosok előrehaladnak felfedezni. A Minecraft világa különböző életközösségekre oszlik, beleértve a hegyeket, erdőket, barlangokat, síkságokat stb. A játéknak 20 perces nappali és éjszakai ciklusa is van. Amikor a játékosok új játékot kezdenek, az 5 elérhető mód egyikét és a négy nehézségi szint közül egyet választanak. A nehézségi szint növekedésével a csőcselék egyre károsabb lesz.

  A Steam Link beállítása iPhone, iPad és Apple TV készüléken

Játék módok

Túlélő mód

A túlélési mód megköveteli a játékostól, hogy helyezze el a szükséges anyagot a raszterhálóba, és készítsen más elemeket. A túlélési módban a játékosoknak olyan erőforrásokat kell összegyűjteniük, mint a fa és a kövek, hogy kockákat építsenek, és más értékes tárgyak készítésére használják fel őket. Ahogy ezeknek a szinteknek a nehézsége növekszik, különböző szörnyekkel is találkozhat, amelyek kihívást jelentenek. Menedéket kell építenie, hogy megvédje magát ezekkel a szörnyekkel szemben.

A túlélési módnak van egy egészségügyi sávja, amelyet a játék során fenn kell tartania. Az egészségrúd kimerül támadások, fulladás vagy éhezés során. A túlélési módban a játékosoknak van egy éhségruda is, amelyet rendszeres étkezéssel kell fenntartaniuk.

Hardcore mód

A hardcore mód a túlélési mód egyik változata, amely a legmagasabb nehézségi szintre van beállítva, és permadeath-tal rendelkezik. Ha bármelyik játékos meghal egy kemény szint között, nem jogosult újra kapcsolatba lépni a szinttel. Ez azt jelenti, hogy a játékosok vagy nézőként tekinthetik meg a hardcore módot, vagy ha legyőzték, teljesen törölhetik azt.

Kreatív mód

A kreatív mód hozzáférést biztosít a játékosoknak az összes erőforráshoz és tárgyhoz. Ezeket a tételeket a készlet menün keresztül érheti el. Saját akaratod szerint mozoghatsz a játékban, mivel a karaktereket nem érinti az éhség, és nem szenvednek sérülést. A kreatív mód lehetővé teszi a játékosoknak, hogy megszakítás nélkül építsenek és készítsenek bármilyen méretű projektet.

Kaland mód

A kaland mód úgy lett kialakítva, hogy a játékosok megtapasztalhassák a felhasználók által készített térképeket és terveket. A játék formátuma nagyon hasonlít a túlélési módhoz, további korlátozásokkal. Ezek a korlátozások arra kényszerítik a játékost, hogy a játék készítőjének tervei szerint játsszon. A játékosok scripted szerverparancsokon keresztül kommunikálhatnak más játékosokkal.

Néző mód

A néző módban a játékosok végigrepülnek a játékon, és anélkül veszik észre a játékmenetet, hogy ténylegesen részei lennének a játéknak. A játékosok teleportálhatnak egyik játékosról a másikra, és a saját szemszögükből nézhetik a játékot.

Kiválaszthatja a fenti öt mód bármelyikét, majd elkezdheti a játékot, és kiterjesztheti képzeletének szárnyait. Minél kreatívabban közelíted meg a játékot, annál szórakoztatóbb lesz számodra.

Mi az a Smooth Stone a Minecraftban

A szabályos kő olvasztásakor sima kő alakul ki. A sima kő bányászásához csákányra van szükség, ami után leesik. Nem áll meg, ha csákány nélkül bányászják.

A sima követ kétféle módon lehet előállítani, azaz természetes előállítással és olvasztással. A sima kő természetesen megtalálható házakban a síkságon, a szavannán, és a falu havas síkságain is. Sima követ is kaphat normál kő olvasztásával.

Sima kövek készítése Minecraftban hagyományos módszerrel

Az emberek minimális kézműves receptek segítségével sima köveket készítenek, majd dekorációs célokra használják őket. Megértjük a sima kő, sima kőlapok és lépcsők Minecrafton történő elkészítésének lépésről lépésre történő eljárását. Az egyetlen feltétel az, hogy a legújabb játékverzió legyen elérhető eszközein.

A sima kő készítésének lépései

A sima kő előállításához olvasztást kell végezni. A szabályos kő bányászata során cserébe macskakövet kap. A macskakő sima kővé alakításához két különböző olvasztási eljárás szükséges.

  Az iCloud-fájlok nem töltődnek le iPhone-on és iPaden? 10 tipp a probléma megoldásához!

A sima kő elkészítésének lépései a Minecraft 1.14-ben

A sima kő készítéséhez szükséges első és alapvető összetevő a macskakő. A játék során rengeteg macskakő áll rendelkezésre. Ezért válasszon annyi macskakövet, amennyit csak akar, és kezdje el a sima kőkészítési folyamatot.

 • Építsen kemencét nyolc macskakő felhasználásával.
 • Adjon hozzá macskaköves blokkokat a bányához.
 • Töltsön szenet, botokat és üzemanyagot a bányába.
 • Végezze el a macskakő olvasztását, hogy normál kővé alakítsa.
 • Adjon hozzá több üzemanyagot a normál kőrakáshoz.
 • Végezze el a normál kő olvasztását, hogy sima kővé alakítsa.
 • A sima kő segítségével jobb kemencét készíthet, vagy dekorációs célokra használhatja.

Sima kőlap készítése Minecraftban

A sima kőből födémeket készíthet, amelyek kifinomult textúrájuk miatt jobb dekorációs lehetőség lehet.

A Minecrafton kétféle módszer létezik a sima kőlapok létrehozására. Először beszéljük meg a hagyományos módszert.

Sima kőlap létrehozásának lépései hagyományos módszerrel

 • Kezdje egy kézműves pad létrehozásával
 • Hozd magaddal a készítő képernyőt.
 • Helyezzen egy sima kőtömböt az alsó sorba. Ha három blokkot helyez el, 6 lapot kap.

Sima kőlap létrehozásának lépései Kővágóval

Van egy másik módszer a sima kőlapok létrehozására a Minecrafton. Ez egy kőfaragó segítségével történik. Beszéljük meg a sima kő előállításának lépéseit kőfaragó segítségével.

 • Nyissa meg a crafting menüt.
 • A felső középső négyzetbe most egy vasöntvényt kell elhelyezni.
 • Ezután fejezze be a folyamatot úgy, hogy három kőtömböt helyez el a középső sorba. Ezzel teljes a kőfaragó.
 • Vedd fel az így kialakított kővágót és helyezd a földre.
 • Nyissa ki a kővágó kézműves képernyőjét.
 • Helyezze a sima kőtömböket a kővágó belsejébe, és válassza ki a tábla receptjét.

Biztosan értette, hogyan lehet sima kőlapot készíteni kőfaragó segítségével. Hagyományos módszerrel és kőfaragóval is készíthet sima köveket választása szerint. Mindkét módszer hasonló, kiváló és tetszetős végeredményt eredményez.

Sima kőlépcsők készítésének lépései a Minecraftban

A sima kőlapok ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a Minecraft szokásos köve. Az egyetlen különbség az, hogy receptek készítéséhez nem használhat sima kőlapokat.

Most megtanuljuk, hogyan készítsünk sima kőlépcsőket a Minecraftban.

 • Végezzen egy nagy halom sima kőlap olvasztását.
 • Helyezzen egy szabályos kőtömböt a földre
 • Helyezzen egy sima kőlapot erre a blokkra.
 • Helyezzen egy másik lapot a blokk elé.
 • Most semmisítse meg a szabályos blokkot.
 • Ez az első két lépés a lépcső létrehozásában. Ismételje meg ugyanazokat a lépéseket újra és újra, hogy létrehozza a kívánt magasságú lépcsőt. Ügyeljen arra, hogy ezeket a lépéseket következetesen hajtsa végre, így elkerülheti a födémek közötti rések kialakulását.

Sima kőtégla készítésének lépései a Minecraftban

A téglák látványosabb hatást keltenek építés közben. Az egyik fő hátránya, hogy csak a Minecraft Bedrockban kap sima kőtéglát.

A sima kőtéglákat a kreatív menüből érheti el, de túlélő módban nem készítheti el ezeket a téglákat.

Hogyan készítsünk sima követ a Minecrafton a Switch segítségével

Ha a Minecraftot Nintendo Switchen játszod, a sima kő elkészítése egyszerű.

 • Építs kemencét, ahogy minden szokásos Minecraft játékban szoktad.
 • Végezze el a macskakő olvasztását, hogy sima kővé alakítsa át.

A sima kövek készítésének folyamata nem elérhető a PS3 felhasználók számára. A PS4-felhasználók azonban sima kővé varázsolhatják használatukat, ha követik ezeket a lépéseket

 • Nyissa meg a kemence olvasztási menüjét.
 • Helyezzen egy szabályos követ a kemence belsejébe.
 • Töltsön be üzemanyagot.
 • Végezze el a normál kő olvasztását, hogy sima követ kapjon.
  Hogyan lehet törölni a gyorsítótárat a Discordban

A sima homokkő megszerzésének lépései a Minecrafton

A sima homokkő is egy gyönyörű blokk a Minecraftban. Lágy homokkövet készíthet, ha rendelkezik szokásos homokkővel. Sima homokkő létrehozásához kövesse az alábbi lépéseket.

 • Gyűjtse össze a homoktömböket egy lapát segítségével.
 • Helyezzen legalább négy homoktömböt a készítő képernyő jobb felső sarkába.
 • Négy négyzetméternyi homoktömbre lesz szükség.
 • Négy homoktömb egy homokkőtömb létrehozásához vezet.
 • Sima homokkőtömb készítéséhez nyisd ki a kemencét, és helyezd a homokkő verembe.
 • Töltsön tüzelőanyagot a kemencébe, és végezzen olvasztást, hogy sima homokkőtömböket kapjon.

A sima homokkövek kézműves tárgyként értékesebbek, mint a sima kövek. Sima homokkőből köveket, lépcsőket és táblákat készíthet.

Melyek a Smooth Stone segédprogramjai a Minecraftban?

Most, hogy megtanulta, hogyan készíthet sima köveket, azt is tudnia kell, hogyan használja őket a megfelelő hasznosításhoz. Felsoroltuk, hogyan használhatod a sima követ a Minecraft játék során.

Kézműves nagyolvasztó

A sima kő leggyakoribb felhasználási módja a nagyolvasztó kemence elkészítése. Nagyolvasztó kemencét lehet létrehozni öt vasrúd, három sima kő és egy természetes kemence felhasználásával. A nagyolvasztó egy továbbfejlesztett kemence, amely segít az érctömbök olvasztásának kétszerese az eredeti sebességnek. Egyik hátránya, hogy egy nagyolvasztó kétszer annyi tüzelőanyagot fogyaszt, mint egy átlagos kemence. A kohók új ércek olvasztására is használhatók, amelyekkel a játékosok találkozhatnak játék közben.

Páncél áll

A játékosok a fent említett lépéseket követve sima kőtömböket lapokká alakíthatnak. Ezután egy táblát és hat botot használhatnak egy Armor állvány elkészítéséhez. Ezután ezeket a páncélállványokat leggingsek, csizmák, fejek, sisakok stb. tárolására használhatják. A páncélállványok a Redstone-kontrapciók során is jól jöhetnek.

Dekoráció

A sima kövek világosszürke színűek és sima textúrájúak. A játékosok ezeket a sima kőtömböket használhatják Minecraft épületeik padlójának megépítéséhez.

Ezen három dolog mellett használhat sima kőtömböket is, amelyekből táblákat alakíthat ki, és használhatja őket az alapok ivartalanítására.

Ha egy hangtömböt egy homokkőtömb fölé helyez, basszusdob hangot fog hallani. A födémek is felhasználhatók a tokban erőforrás-megtakarítás céljából.

Következtetés

Ennek a cikknek minden szükséges információt tartalmaznia kell a Minecraftról. A Minecraft egy izgalmas játék, amellyel gyerekek és felnőttek is szeretnek játszani. Felbuzdítja elméd kreatív oldalát, és arra késztet, hogy képzeld el és tedd meg a játékszabályokon túlmutató dolgokat. Játszhatod a játékot akaratod szerint, és felfedezheted a játék új oldalait.

A játék egyik kritikus aspektusa a homokövek készítése, mivel ezeket a játék számos részében használják. Elmagyaráztuk, hogyan lehet létrehozni ezeket a sima köveket, majd felhasználni őket más tárgyak megalkotására. Élvezze a játékot, hívja ki barátait és családját, és döntsön rekordokat, ahogy magasabb pozícióba kerül a ranglistán.