Hogyan készítsünk Rotoscope-animációt a Procreate segítségével

Kulcs elvitelek

  • A rotoscoping egy olyan technika, amelynek során egy videót kockánként követ, hogy animált hasonlatot hozzon létre.
  • A Procreate segítségével importálhatja és átméretezheti videóját, kiválaszthatja az animációs stílusokat, és rajzolhat a keretekre, hogy egységes animációkat hozzon létre.
  • Adjon hozzá színeket, kiemeléseket és elkenő kereteket a túlzott mozgáshoz, hogy javítsa a rotoszkópos animáció minőségét.

Ha még nem ismeri az animációt, vagy mindig azon töprengett, hogyan hozhat létre rotoszkópos animációkat saját videóiból, akkor ez a cikk rávilágít arra, hogyan lehet egyszerűen elérni ezt az animációs stílust a Procreate segítségével.

Mi az a rotoszkópos vizsgálat?

A rotoszkópos animáció egy meglévő videó vagy élőszereplős felvételek követésének technikája képkockánként, annak érdekében, hogy egy témához vagy jelenethez animált hasonlóságot hozzon létre.

A rotoszkóp technikát az animációs stúdiók használják olyan karaktersorozatok létrehozására, amelyeket élő szereplők inspiráltak, valamint vizuális effektusokban is, például az eredeti Star Wars-filmekben izzó fénykardban. Hagyományos kézzel rajzolt módszerekkel és digitálisan is megvalósítható.

Az alábbiakban egy hasznos útmutató bemutatja, hogyan használhatja ezt a technikát a Procreate alkalmazással. Ha még nem ismeri a programot, akkor nagyszerű ötlet a Procreate alapjainak elsajátítása, mielőtt belevágna az animációba.

1. Importálja a videót

Kezdésként határozza meg, hogy melyik klipet szeretné animálni. A Procreate Animation Assist módban keretkorlátozással rendelkezik, így a rövidebb klipekkel sokkal könnyebb dolgozni a kisebb fájlméret és videóhossz miatt. Előfordulhat, hogy először össze kell egyesítenie vagy fel kell osztania a videofájlt, ha a Procreate alkalmazás automatikusan túl rövidre vágja.

  Mi az a Fortify SCA, és hogyan kell telepíteni?

A videofájl Procreate programba való importálásának gyors módja, ha azonosítja a klipet a Fájlok alkalmazásban, megérinti a megosztás ikont a jobb felső sarokban, és végiggörget az alkalmazás parancsikonjai között, amíg meg nem találja a Procreate ikont.

Ha a Procreate nem jelenik meg azonnal parancsikonként, akkor görgessen a látható opciók végére, és koppintson a Több ikonra, amely szintén hárompontos gombként jelenik meg, hogy az alkalmazások szélesebb köréből válasszon. Miután megérintette a Procreate ikont, automatikusan megnyitja az alkalmazást, és a videó új vásznon nyílik meg.

2. Vágás és átméretezés

A Procreate programban az Animation Assist automatikusan aktiválódik az új vásznon, mivel az importált fájl videó formátumú. Ellenőrizheti, hogy be van-e kapcsolva, ha kiválasztja a Villáskulcs ikont a Vászonműveletek menü megnyitásához, ahol az Animation Assist be kell kapcsolni, és kékkel kell kiemelni.

Válassza a Vágás és átméretezés lehetőséget a vászonmenüben, és adja meg a kívánt méreteket és DPI-t. Ha elégedett az új vászonformátummal, koppintson a Kész elemre a mentéshez.

Ezután jelölje ki az összes réteget úgy, hogy mindegyiken balra csúsztat egyenként. Sajnos a Procreate-ben még nincs olyan parancsikon, amely ezt gyorsan elérheti. Minden réteget kékkel kell kiemelni, hogy jelezze, hogy kiválasztották.

Érintse meg a nyilat (kijelölő eszközt) a bal felső sarokban lévő menüben, és válassza a Vászonhoz igazítás lehetőséget az összes keret automatikus átméretezéséhez.

3. Módosítsa az Animation Assist beállításokat

A vászonképernyő alján található keretsáv az egyes kereteket, a Lejátszás gombot, a Keret hozzáadása gombot és a Beállítások ikont egyaránt megjeleníti. Az alsó kereteken balra és jobbra görgetve megjelenítheti az adott keretet a vásznon.

  Elérhető lesz a Human Xbox-on?

Miután kiválasztotta a Beállítások lehetőséget az alsó keretsávon, egy felugró ablakban három különböző animációs stílus jelenik meg. A Loop a várakozásoknak megfelelően a teljes animációt a végtelenségig hurkolja, míg a Ping-Pong egyszer előre, majd azonnal visszafelé játssza le az animációt.

A One Shot kiválasztása biztosítja, hogy a sorozat csak egyszer kerül lejátszásra. Míg a választás a rotoszkóp csipesz egyéni céljaitól függ, a One Shot egy egyszerű választás, amely lehetővé teszi a munkája előrehaladását és az esetleges hibák észlelését.

Minél több képkocka másodpercenként, annál simábban jelenik meg az animáció. Egy egyszerű, hatékony rotoszkópos animációhoz válasszon 12 képkocka/mp-es képsebességet.

A hagymahéj kereteit és átlátszatlanságát a csúszkák húzásával módosíthatja. A 40% alatti átlátszatlanság és korlátozott számú hagymahéj keret kiválasztása biztosítja, hogy pontosan hivatkozhasson korábbi rajzaira anélkül, hogy egy zavaró jelenlegi kereten dolgozna.

4. Kezdje el rajzolni az importált kereteit

Töröljön minden más réteget, és próbálja meg levágni az importált képkockákat az eredeti videóból. Az importált keretek átrajzolása a mozgás illúzióját kelti a tollvastagságnak és a később hozzáadott részleteknek köszönhetően.

Tartson elegendő képkockát ahhoz, hogy a Lejátszás gomb megnyomásával az általános klip ne tűnjön túl ugrásszerűnek.

Adjon hozzá egy réteget az első keret tetejére, és válassza a Vágómaszk lehetőséget. Válasszon minimális remegéssel rendelkező ecsetet az egyszerű, egységes keretek érdekében. Bemutatónkban az általános Technical Pen ecsetet választottuk ki. Kezdjen el rajzolni azokra az objektumokra, amelyeket animáltan szeretne látni a vágómaszk rétegében.

Ismételje meg ezt a lépést, és rajzoljon rá minden keretre, mielőtt a színezésre lépne. Ez biztosítja a következetesebb animációs stílust.

5. Színezd ki a kereteidet

Miután minden keretben felvázolta az objektumot vagy jelenetet, adjon hozzá egy új réteget a vonalrajzi réteg alá. Csoportosítsa ezt a két réteget és a referenciakeretet mindhárom kiválasztásával, majd koppintson a Csoportosítás lehetőségre a Réteg menü jobb felső sarkában.

  A Microsoft Edge about:flags oldal elérése

Tipp, hogy a kereteket számsorrendben nevezd el, mert így a munkád is szervezettebb és könnyebben követhető lesz.

A Színkitöltés eszközzel minden képkockához sima színeket adjon, és ebben a szakaszban érintse meg a Lejátszás gombot, hogy ellenőrizze, nincs-e konzisztencia hiba az animációban.

Miután minden keretnek van egy lapos színű alaprétege, fénypontokat vagy árnyékokat adhat hozzá, hogy részletesebb rotoszkóp-animációt hozzon létre. A sima és hatékony rotoszkópos vizsgálat a következetesen megrajzolt keretek eredménye, amelyek mind pontosságban, mind esztétikus stílusban közvetlenül kapcsolódnak elődjükhöz.

6. Adjon hozzá Smear kereteket a túlzott mozgáshoz

Az elmosódott képkockát az animáció mozgásos elmosódásának szimulálására használják. Bármilyen gyors mozdulathoz a munkában, rajzoljon kis vonalakat, amelyek a tárgyból kinyúlnak, és a mozgás irányától elfelé vezetnek. Ez stílusosan megjeleníti a gyors mozgást, és a sima mozgás illúzióját kelti.

Nem minden képkockához kell extra maszatoló vonal, csak a különösen gyors mozgásúakhoz. Nyomja meg a Lejátszás gombot, hogy ellenőrizze, hogyan néz ki a teljes animációs sorozat, és vonjon le vagy adjon hozzá maszatos vonalakat attól függően, hogy milyen gyorsan szeretné megjeleníteni a mozgást.

7. Exportálja Rotoscope animációját

Ha elégedett az animáció végső megjelenésével, exportálhatja azt a Műveletek menü megnyitásával, a Megosztás kiválasztásával, majd a kívánt formátum kiválasztásával a Rétegek megosztása opciók közül. A formátumtól függően további lehetőségek állnak rendelkezésre, például az mp4 formátum használata esetén a képkockasebesség-választás.

Tanuljon és gyakoroljon animációt a Rotoscoping segítségével

Frissítse fel animációs technikáit a valósághű videókból való rajzolás gyakorlásával a Procreate rotoszkópos módszerével. Kísérletezzen különböző ecsetekkel és színekkel, és nézze meg, hogyan alakul át videója animációs remekművé.