Hogyan készítsünk mindig éles fényképeket

Az éles fotó az, ahol a téma éles, tiszta vonalakkal, éles részletekkel, és nincs (nem szándékos) elmosódás. Általában jó minőségű, műszakilag kiváló kép jele. Így biztosíthatja, hogy mindig éles fényképeket készítsen.

Korábban már részletesen kifejtettem, mitől lesz egy fotó éles, de most a dolgok gyakorlati oldalát nézzük. Összefoglalva, az élesség a következők kombinációja:

Fókuszban lévő téma
Statikus kamera
A használt objektív tulajdonságai

A fenti kép egy példa az általam készített éles fényképre. Figyeld meg, hogyan láthatod Kat minden szempilláját. Most pedig nézzük meg a való világban.

Ismerje meg felszerelését

Az élességet befolyásoló egyik fő tényező a használt lencsék tulajdonságai. Az egyik oka annak, hogy a professzionális objektívek sokkal drágábbak (és olyan nehezek), hogy a lehető legélesebbre tervezték őket – és ez sok munkát igényel. Ha egy régi, olcsó objektívvel próbál szuperéles felvételt készíteni, akkor küzdeni fog; az objektív nem képes tisztán feloldani a részleteket.

  A Karma Train egy iPhone Reddit kliens egyedi kártyaalapú felhasználói felülettel

Hasonlóképpen, a kamerának is van korlátja, hogy mennyit képes feloldani. Ha a rögzíteni kívánt részletek kisebbre vannak vetítve, mint az érzékelő képpontjai, akkor azok nem jelennek meg. Íme egy másik portré közelről a modell szemével.

Észreveszi, hogy a szempillái nem olyan meghatározottak, mint a fenti Kat-é? Ez azért van, mert hátrébb álltam, így a Canon 5DIII-am nem tudott további részleteket megoldani. Egy nagyobb felbontású érzékelővel – legalábbis elméletileg – meg tudtam volna őket rögzíteni.

Bár a felszerelése általában nem akadályozza meg abban, hogy nagyszerű felvételeket készítsen, fontos megértenie, hogy ez befolyásolja az elérhető maximális élességet.

Válassza ki a megfelelő rekesznyílást

A használt felszerelés nem mindig az Ön irányítása alatt áll. Majdnem nem

  Hogyan lehet elrejteni az e-mail címeket egy Outlook kapcsolattartó csoportban