Hogyan készítsünk lenyűgöző kísérőlevelet a Microsoft Word alkalmazásban

Minden alkalommal, amikor állásra jelentkezel, jó ötlet csatolni egy kísérőlevelet. Nehéz eldönteni, hogyan írjunk mindegyiket, de legalább nem kell a nulláról kezdeni a tervezést.

A Microsoft Word sablonokat kínál, és szívesen fogadja a harmadik féltől származó terveket, amelyek segítségével lenyűgöző kísérőleveleket hozhat létre. Így használhatja ezeket a lehetőségeket a Wordben, és hogyan keltheti a lehető legjobb első benyomást a potenciális munkaadók számára.

Használja a Microsoft Word kísérőlevél sablonjait

A hivatalos leveleknek nem kell nyájasnak lenniük. Lépjen a Fájl > További sablonok elemre a Wordben, és írja be a „kísérőlevél” szót a keresőmezőbe. Számos stílusos dizájnt találhat, amelyek struktúrát és színt adnak dokumentumának.

Mi tükrözi jobban Önt, egy finom vagy éles színséma? Ha félkövér fejlécet fontolgat professzionális részleteihez, tanulja meg, hogyan tervezhet fejléces papírokat Wordben. Akár a portréját is hozzáadhatja a kísérőleveléhez.

  8 tökéletes diétás alkalmazás a fogyáshoz

A Microsoft Word beépített sablonjai mezőket is tartalmaznak, amelyeket ki kell töltenie saját és potenciális munkáltatója adataival. Ezeken a kis utakon vezetnek, némelyik még mintát is ad a levél törzséhez. Jó ötlet azonban ezt átfogalmazni, hogy illeszkedjen az egyes álláspályázatokhoz.

Ha nem tetszik a Word asztali alkalmazásának egyik lehetősége sem, fedezzen fel többet Microsoft kísérőlevél sablonok online, és onnan töltse le kedvenceit.

Használjon harmadik féltől származó sablonokat a Microsoft Wordben

A Microsofton kívül más platformokon is készíthet kísérőleveleket álmai munkájához. Ha inkább ragaszkodna hozzá, még harmadik féltől származó sablonokkal is találkozhat, amelyeket kifejezetten az Ön számára terveztek, hogy letölthessen és testreszabhassanak Wordben. Íme néhány példa.

1. ResumeLab

Fedezzen fel több mint 50 motivációs levélsablont, a minimalistától a szemet gyönyörködtető megjelenésig. Ne feledje, hogy ezek közül néhányat a ResumeLab-on kell létrehozni. A többit a Word letöltése linkre kattintva letöltheti.

A rendszer átirányít olyan webhelyekre, mint a Jó önéletrajz és Resume Genius, amelyek segítségével gyorsan letöltheti dokumentumait. Ezután csak annyit kell tennie, hogy megnyitja őket a Microsoft Word alkalmazásban.

Azt is észre fogja venni, hogy a ResumeLab egyes kísérőlevelei a Word beépített sablonjainak szerkesztett változatai, de ez csak növeli a választékot, és további ötleteket ad.

  Mi az a Wi-Fi lehallgatás? A kockázatok megértése és a biztonság megőrzése

2. Template.net

Ez egy népszerű webhely mindenféle sablonhoz, beleértve a kísérőleveleket is. Egyes tervekért csekély díjat kell fizetni, de a Template.net ingyenes lehetőségek lenyűgöző skálájával is rendelkezik. Mi több, a letöltési folyamat nagyon egyszerű.

Csak böngésszen a gyűjteményében, kattintson a kívánt mintára, és válassza a Word gombot az Ingyenes sablon letöltése alatt. A következő ablakban kattintson az Ingyenes letöltés gombra. Ha még nem jelentkezett be, a rendszer felkéri erre az utolsó lépésként.

Kövesse a kísérőlevelek bevált gyakorlatait

Ismerkedjen meg a motivációs levél írásának helyes és ellenjavallatával. Ne feledje ezeket az irányelveket, amikor sablont választ és személyre szab, vagy motivációs levelet készít a semmiből. Ezek a következő szabályokra vezetnek.

1. Potenciális munkaadók kutatása

Végezzen kutatást a kísérőlevél megírása vagy megtervezése előtt. Ismerje meg az egyes cégeket, sőt még a toborzót is, akit megszólít. Ez ugyanaz a stratégia, mintha az önéletrajzát a különböző munkatípusokhoz igazítaná.

2. Testre szabhatja kísérőlevelét

Amikor bemutatja képességeit és érdeklődését egy pozíció iránt, használja a kutatást a levelének személyre szabásához, hogy megragadja a toborzó figyelmét és lenyűgözze. Legyen okos, lelkes és tömör a szavaival.

3. Használja bölcsen üres területét

Célja, hogy a kísérőlevelet egy oldalra korlátozza. Ennél többet, és kockáztatja, hogy elveszíti a toborzó érdeklődését. Gondolja át, mit szeretne mondani, beleértve a fontos és releváns részleteket, amelyekre az önéletrajza nem vonatkozik. Fogalmazza meg ezeket a dolgokat a lehető legtömörebben.

  Az RSS-hírcsatornák használata

4. Vizuálisnak ki kell egészítenie a levelet, és nem kell elnyomnia

Adjon hozzá egy kis színt és textúrát, hogy finom hatást érjen el. Akár kis ikonokat is használhat, amennyiben ízlésesek és diszkrétek. Bármit is választ, tartsa ezeket a látványelemeket a levél szélén, és ne hagyja, hogy uralják a szöveget.

5. A Mester Word jellemzői, amelyek a kísérőlevelek számára előnyösek

Hatékonyabban hozhatja létre például a kísérőlevelet, ha már az elején meghatározza a szöveg határait. Ehhez lépjen az Elrendezés > Margók menüpontra. Ugyanabból az eszköztárból állíthatja be a bekezdések térközét és behúzását.

A Beszúrás > Képek segítségével importálhatja aláírásának képét, és a levél végére helyezheti. A fejléc és a lábléc innen is testreszabható.

Még a Levelezés eszköztár is érdekes lehet. Segíthet egyszerűsíteni a levélírás és -küldés folyamatát, valamint a címzettek nyomon követését.

Jó tervezés és megfogalmazás A legjobb kísérőlevelek elkészítése

A Microsoft és más szolgáltatók között az egyszerű, de vonzó kísérőlevelek sablonjainak széles választékához férhet hozzá, amelyeket személyre szabhat a Wordben. Maga az alkalmazás tele van hasznos író- és szerkesztőeszközökkel.

Ezzel a lábbal könnyebb minden alkalomra motivációs levelet megtervezni. Az egyes alkalmazások megközelítésének alapos kutatása és tervezése segíthet még tovább csiszolni a levelet.