Hogyan készítsünk kérdőívet a Microsoft Forms-ban

A Microsoft az elmúlt néhány évben elfoglalt volt azzal, hogy új eszközöket adjon az Office-hoz, és az Űrlapok egyike az, amely hasznosnak találja, ha felmérést, szavazást, kvízt vagy kérdőívet szeretne készíteni. Nézzük meg, hogyan működik.

A Forms egy csak online eszköz, amely ingyenesen használható, de be kell jelentkeznie egy ingyenes Microsoft-fiókkal. Az űrlapra adott összes választ exportálhatja Excelbe (szintén ingyenesen használható online), megtekintés, szűrés és jelentéskészítés céljából. Ha még soha nem használta, nyissa ki a Forms webhelyen és vagy kattintson a nagy zöld „Get Started” gombra a képernyő közepén, vagy a „Bejelentkezés” linkre a jobb felső sarokban. Jelentkezzen be Microsoft-fiókjába, vagy hozzon létre magának új fiókot.

Miután végzett, hogy megjelenik egy üdvözlő képernyő, ha már nem jön létre a forma előtt, ami akkor megy előre, és közel van.

Hogyan készítsünk űrlapot

A Forms használata meglehetősen intuitív, de van néhány csengő és síp, ha tudja, hol keresse. Egy egyszerű kérdőív elkészítésével szeretnénk megőrizni a dolgot, ezért kattintson az „Új űrlap” gombra a kezdéshez.

Ezzel megnyílik egy üres űrlap. Kattintson a „Névtelen űrlap” elemre, és írja be a kérdőív nevét.

Miután megadta a címet, lehetősége van kép és leírás hozzáadására. Egyelőre közvetlenül a kérdésekre térünk ki, ezért a kezdéshez kattintson a „Kérdés hozzáadása” gombra.

  Hogyan lehet visszaállítani az Ubuntut az alapértelmezett beállításokra

Kérdés hozzáadásakor kiválaszthatja a kérdés típusát: feleletválasztós, szöveges, értékelés vagy dátum/idő. Ha a végén rákattint a három pontra, lehetőség nyílik rangsor, Likert-skála vagy Net Promoter Score kérdés hozzáadására is.

Egy feleletválasztós kérdéssel fogunk foglalkozni. Kattintson a „Választás” gombra egy új feleletválasztós kérdés megnyitásához.

Adja hozzá a kérdést, majd adja hozzá azokat a lehetőségeket, amelyek közül szeretne választani. Maradtunk az alapértelmezett két választásnál, de kötelezővé tettük a kérdést, így az embereknek választaniuk kell. Az Űrlapokban nincs „Mentés” lehetőség, mivel a rendszer menet közben automatikusan menti az adatokat. Ha azt szeretné, hogy az emberek egynél több választ is válasszanak az Ön által felsorolt ​​válaszok közül, válassza a „Több válasz” lehetőséget.

Ha végzett, a kérdésre kattintva megtekintheti, hogyan fog kinézni a kérdést kitöltő emberek számára. (Jegyezze meg a piros csillagot, ami azt jelenti, hogy az űrlapot kitöltőknek meg kell válaszolniuk ezt a kérdést.)

Új kérdés hozzáadásához kattintson a „Kérdés hozzáadása” gombra, és folytassa mindaddig, amíg az összes kívánt kérdést fel nem adta. Kattintson az „Előnézet” lehetőségre a jobb felső menüben, hogy a teljes kérdőívet úgy tekintse meg, ahogyan azt a felhasználók látnák, és próbálja meg beírni a válaszokat, hogy megnézze, a várt módon működik-e.

Ha meg akarjuk változtatni a témát a kérdőívet, kattintson a „téma” opciót, és vegye akár egy egyszínű vagy háttérképet. Ha a használni kívánt egyéni képet a háttérben, van egy „képfeltöltés” ​​gombra a jobb alsó sarokban.

  Hogyan kell játszani az Overlordot Linuxon

Mielőtt megosztaná az űrlapot másokkal, van néhány további beállítás, amelyet úgy érhet el, hogy rákattint az oldal jobb felső sarkában lévő három pontra, majd a menüben a „Beállítások” elemre kattint.

Az egyetlen Beállítások lehetőség, amely alapértelmezés szerint be van kapcsolva, a „Válaszok elfogadása”. Ez azt jelenti, hogy amikor megosztja a kérdőívet másokkal, ők ki tudják majd tölteni.

A többi beállítás lehetővé teszi, hogy megadja a kezdő és befejező dátumot, amikor az emberek kitölthetik az űrlapot, hogy véletlenszerűen keverje-e a kérdések sorrendjét minden egyes megnyitó számára, kap-e e-mail értesítést, ha valaki kitölti a kérdőívet. , valamint az alapértelmezett köszönő üzenet testreszabásának lehetősége, amelyet a kérdőív kitöltése után látnak az emberek. Módosítsa ezeket a beállításokat saját belátása szerint, és máris megoszthatja kérdőívét.

Kattintson a „Megosztás” gombra az oldal jobb felső sarkában. Ez négy lehetőséget kínál a kérdőív megosztására másokkal:

Másolható hivatkozás (az alapértelmezett beállítás)
QR-kód, amelyet .png fájlként tölthet le
Egy weboldalba ágyazható HTML-címke
A linket tartalmazó e-mail

Ha a munka az irodában, amely az Office 365, lehet, hogy további lehetőségeket, amelyek lehetővé teszik, hogy megosszák a kérdőívet csak az emberek a szervezetben. Válassza ki a kívánt lehetőséget, és ossza meg kérdőívét másokkal!

  A Stocks alkalmazás testreszabása az Apple Watchon

Az űrlapra adott válaszok megtekintése

Amint az emberek elkezdik kitölteni a kérdőívet, érdemes megnézni a válaszokat. Feltételezzük, hogy egy ideig elment, és más dolgokat csinált, ezért jelentkezzen be újra az Űrlapokba, és a kérdőíve megjelenik a címlapon.

Kattintson rá, majd a „Válaszok” fülre.

Az egyes válaszokat az „Eredmények megtekintése” lehetőségre kattintva tekintheti meg, vagy exportálhatja az összes választ Excelbe.

Ha összefoglalót szeretne látni, vagy törölni szeretné a meglévő válaszokat, kattintson a három pontra, és válasszon a menüből.

Ez a kérdőív Microsoft Forms programban való létrehozásának alapja. Extra funkciók állnak rendelkezésre kvíz létrehozásához és elágazáshoz (a válaszoló válaszai alapján különböző kérdéseket jelenít meg), ha többet szeretne felfedezni, de a legtöbb ember számára ez a bevezető lefedi, amire szüksége van.