Hogyan készítsünk kérdőívet a Microsoft Forms-ban

A Microsoft az elmúlt néhány évben elfoglalt volt azzal, hogy új eszközöket adjon az Office-hoz, és az Űrlapok egyike az, amely hasznosnak találja, ha felmérést, szavazást, kvízt vagy kérdőívet szeretne készíteni. Nézzük meg, hogyan működik.

A Forms egy csak online eszköz, amely ingyenesen használható, de be kell jelentkeznie egy ingyenes Microsoft-fiókkal. Az űrlapra adott összes választ exportálhatja Excelbe (szintén ingyenesen használható online), megtekintés, szűrés és jelentéskészítés céljából. Ha még soha nem használta, nyissa ki a Forms webhelyen és vagy kattintson a nagy zöld „Get Started” gombra a képernyő közepén, vagy a „Bejelentkezés” linkre a jobb felső sarokban. Jelentkezzen be Microsoft-fiókjába, vagy hozzon létre magának új fiókot.

Miután végzett, hogy megjelenik egy üdvözlő képernyő, ha már nem jön létre a forma előtt, ami akkor megy előre, és közel van.

Hogyan készítsünk űrlapot

A Forms használata meglehetősen intuitív, de van néhány csengő és síp, ha tudja, hol keresse. Egy egyszerű kérdőív elkészítésével szeretnénk megőrizni a dolgot, ezért kattintson az „Új űrlap” gombra a kezdéshez.

Ezzel megnyílik egy üres űrlap. Kattintson a „Névtelen űrlap” elemre, és írja be a kérdőív nevét.

Miután megadta a címet, lehetősége van kép és leírás hozzáadására. Egyelőre közvetlenül a kérdésekre térünk ki, ezért a kezdéshez kattintson a „Kérdés hozzáadása” gombra.

Kérdés hozzáadásakor kiválaszthatja a kérdés típusát: feleletválasztós, szöveges, értékelés vagy dátum/idő. Ha a végén rákattint a három pontra, lehetőség nyílik rangsor, Likert-skála vagy Net Promoter Score kérdés hozzáadására is.

Egy feleletválasztós kérdéssel fogunk foglalkozni. Kattintson a „Választás” gombra egy új feleletválasztós kérdés megnyitásához.

Adja hozzá a kérdést, majd adja hozzá azokat a lehetőségeket, amelyek közül szeretne választani. Maradtunk az alapértelmezett két választásnál, de kötelezővé tettük a kérdést, így az embereknek választaniuk kell. Az Űrlapokban nincs „Mentés” lehetőség, mivel a rendszer menet közben automatikusan menti az adatokat. Ha azt szeretné, hogy az emberek egynél több választ is válasszanak az Ön által felsorolt ​​válaszok közül, válassza a „Több válasz” lehetőséget.

Ha végzett, a kérdésre kattintva megtekintheti, hogyan fog kinézni a kérdést kitöltő emberek számára. (Jegyezze meg a piros csillagot, ami azt jelenti, hogy az űrlapot kitöltőknek meg kell válaszolniuk ezt a kérdést.)

Új kérdés hozzáadásához kattintson a „Kérdés hozzáadása” gombra, és folytassa mindaddig, amíg az összes kívánt kérdést fel nem adta. Kattintson az „Előnézet” lehetőségre a jobb felső menüben, hogy a teljes kérdőívet úgy tekintse meg, ahogyan azt a felhasználók látnák, és próbálja meg beírni a válaszokat, hogy megnézze, a várt módon működik-e.

Ha meg akarjuk változtatni a témát a kérdőívet, kattintson a „téma” opciót, és vegye akár egy egyszínű vagy háttérképet. Ha a használni kívánt egyéni képet a háttérben, van egy „képfeltöltés” ​​gombra a jobb alsó sarokban.

Mielőtt megosztaná az űrlapot másokkal, van néhány további beállítás, amelyet úgy érhet el, hogy rákattint az oldal jobb felső sarkában lévő három pontra, majd a menüben a „Beállítások” elemre kattint.

Az egyetlen Beállítások lehetőség, amely alapértelmezés szerint be van kapcsolva, a „Válaszok elfogadása”. Ez azt jelenti, hogy amikor megosztja a kérdőívet másokkal, ők ki tudják majd tölteni.

A többi beállítás lehetővé teszi, hogy megadja a kezdő és befejező dátumot, amikor az emberek kitölthetik az űrlapot, hogy véletlenszerűen keverje-e a kérdések sorrendjét minden egyes megnyitó számára, kap-e e-mail értesítést, ha valaki kitölti a kérdőívet. , valamint az alapértelmezett köszönő üzenet testreszabásának lehetősége, amelyet a kérdőív kitöltése után látnak az emberek. Módosítsa ezeket a beállításokat saját belátása szerint, és máris megoszthatja kérdőívét.

Kattintson a „Megosztás” gombra az oldal jobb felső sarkában. Ez négy lehetőséget kínál a kérdőív megosztására másokkal:

Másolható hivatkozás (az alapértelmezett beállítás)
QR-kód, amelyet .png fájlként tölthet le
Egy weboldalba ágyazható HTML-címke
A linket tartalmazó e-mail

Ha a munka az irodában, amely az Office 365, lehet, hogy további lehetőségeket, amelyek lehetővé teszik, hogy megosszák a kérdőívet csak az emberek a szervezetben. Válassza ki a kívánt lehetőséget, és ossza meg kérdőívét másokkal!

Az űrlapra adott válaszok megtekintése

Amint az emberek elkezdik kitölteni a kérdőívet, érdemes megnézni a válaszokat. Feltételezzük, hogy egy ideig elment, és más dolgokat csinált, ezért jelentkezzen be újra az Űrlapokba, és a kérdőíve megjelenik a címlapon.

Kattintson rá, majd a „Válaszok” fülre.

Az egyes válaszokat az „Eredmények megtekintése” lehetőségre kattintva tekintheti meg, vagy exportálhatja az összes választ Excelbe.

Ha összefoglalót szeretne látni, vagy törölni szeretné a meglévő válaszokat, kattintson a három pontra, és válasszon a menüből.

Ez a kérdőív Microsoft Forms programban való létrehozásának alapja. Extra funkciók állnak rendelkezésre kvíz létrehozásához és elágazáshoz (a válaszoló válaszai alapján különböző kérdéseket jelenít meg), ha többet szeretne felfedezni, de a legtöbb ember számára ez a bevezető lefedi, amire szüksége van.