Hogyan készítsünk képernyőfelvételt Mac-en

Kulcs elvitelek

  • A beépített Screenshot segédprogrammal billentyűparancsok segítségével egyszerűen elindíthatja vagy leállíthatja a képernyőrögzítést Mac számítógépén.
  • A QuickTime Player nagyszerű alternatíva, ha Mac számítógépén macOS High Sierra vagy régebbi operációs rendszer fut.
  • Egy harmadik féltől származó alkalmazás, például az OBS Studio, több vezérlési és testreszabási lehetőséget kínál a Mac képernyőjének rögzítéséhez.

Érdemes lehet felvenni a Mac képernyőjét, hogy képernyőközvetítést készítsen, játékról készült felvételeket vagy videohívásokat készítsen, üzleti prezentációt készítsen stb. Bármi legyen is az oka, megtanítjuk, hogyan készítsen képernyőrögzítést Mac számítógépen.

Képernyőfelvétel rögzítése Mac számítógépen a Képernyőkép segédprogram segítségével

Kísértést érezhet arra, hogy harmadik féltől származó képernyőrögzítőket telepítsen Mac számítógépére, de a Mac képernyőjének rögzítésének legegyszerűbb módja a beépített Screenshot segédprogram. Ezzel az eszközzel képernyőfelvételeket és képernyőképeket készíthet egyszerű billentyűparancsokkal.

Nyomja meg a Command + Shift + 5 billentyűket a billentyűzeten a Képernyőkép segédprogram megnyitásához. A megjelenő ablak alján két képernyőrögzítési lehetőség látható: a teljes képernyő rögzítése és a kiválasztott rész rögzítése.

  Módosítsa a módosító billentyűk viselkedését a hivatkozásokra kattintva [Firefox]

Ha a Teljes képernyő rögzítése lehetőséget választja, egy kamera ikon jelenik meg az egérkurzorként. Ez akkor hasznos, ha egynél több monitort használ. Csak mozgassa a kamerát a rögzíteni kívánt képernyőre, és kattintson a felvétel megkezdéséhez.

Ha a Kijelölt rész rögzítése lehetőséget választja, húzza a látható doboz sarkait a keret méretének módosításához. A dobozt a képernyő egy másik területére is áthelyezheti.

Az Options (Opciók) lehetőségre kattintva különféle beállításokat választhat Mac képernyőjének rögzítéséhez. Ez magában foglalja a kívánt mikrofon kiválasztását, a felvétel mentési helyét és azt, hogy rögzíteni szeretné-e az egérkattintásokat. Ha készen áll, nyomja meg a Felvétel gombot a felvétel elindításához.

Ha végzett a Mac képernyőjének rögzítésével, nem biztos abban, hogyan állítsa le, mivel a Képernyőkép segédprogram ablaka többé nem lesz látható. Ehelyett egy kis Stop ikont fog látni a macOS menüsorában. Kattintson rá a képernyőrögzítés leállításához a Mac számítógépen.

A Command + Control + Esc billentyűkombináció lenyomásával gyorsan leállíthatja a Mac képernyőjének rögzítését. Alternatív megoldásként lenyomhatja a Command + Shift + 5 billentyűkombinációt a Képernyőkép segédprogram ablakának ismételt megjelenítéséhez, ahol megtalálja a felvétel leállításának lehetőségét.

Képes képernyőn rögzíteni egy FaceTime-hívást a Mac-en?

Kíváncsi lehet, hogy rögzíthet-e egy FaceTime-hívást a képernyőn. Noha magában az Apple nem kínál natív opciót a FaceTime alkalmazásban, a Screenshot segédprogram segítségével videohívásokat is rögzíthet.

  Hogyan érinthet Önt a Disney+ jelszómegosztás elleni fellépés?

Fontos megjegyezni, hogy a FaceTime-on lévő másik személy (vagy résztvevő) nem kap értesítést arról, hogy Ön a videohívást rögzíti, ezért feltétlenül tájékoztassa őket.

Képernyőfelvétel rögzítése Mac számítógépen a QuickTime Player segítségével

Egy másik módszer a Mac képernyőjének rögzítésére a QuickTime Player használata. A QuickTime Player ugyanazt a Képernyőkép segédprogramot használja, amelyet fentebb leírtunk, de a különbség az, hogy mindent közvetlenül a QuickTime Player alkalmazásból irányíthat. Ez hasznos lehet a macOS High Sierra vagy korábbi verziókat futtató régi Mac gépeken.

A QuickTime Player használatával történő rögzítéshez nyissa meg az alkalmazást, majd válassza a Fájl > Új képernyőfelvétel lehetőséget a menüsorban.

Ez elindít egy átfedést, amely lehetővé teszi a képernyő rögzítésének különféle opcióinak kiválasztását. Választhat a teljes képernyő rögzítése vagy a kiválasztott rész rögzítése között, hasonlóan a Képernyőkép segédprogramhoz.

Miután mindent beállított, indítsa el a felvételt a Felvétel gombra kattintva. Ha pedig végzett, kattintson a Stop ikonra a macOS menüsorában a képernyőrögzítés befejezéséhez.

A rögzített videó azonnal megnyílik. Igény szerint szerkesztheti (a Vágás vagy Forgatás eszközök használatával). Ha elkészült, egyszerűen kattintson a Fájl > Mentés elemre a menüsorban, vagy nyomja meg a Command + S billentyűkombinációt a billentyűzeten, hogy a videót a kívánt helyre mentse.

  8 Megbízható felügyelt dedikált szerver hosting platform vállalkozása számára

Képernyőfelvétel készítése Mac-en OBS-sel

A fenti két lehetőség mellett nincs ok arra, hogy harmadik féltől származó alkalmazást keressen a Mac képernyőjének rögzítéséhez, hacsak nem szeretne több funkciót. Ha azonban nem elégedett a beépített lehetőségekkel, az OBS Studio a kedvenc harmadik féltől származó ingyenes szoftverünk, amellyel könnyedén rögzítheti Mac számítógépe képernyőjét és hangját.

Mind az alkalmi, mind a hardcore felhasználók egyetértenek abban, hogy nincs olyan ingyenes képernyőrögzítő segédprogram, mint az OBS Studio. Az alkalmazás olyan funkciókat kínál, amelyek lehetővé teszik a képernyőrögzítés minden aspektusának testreszabását. Az OBS Studio segítségével több platformra is közvetlenül streamelhet, beleértve a YouTube-ot, a Facebookot, a Twitchet és még sok mást.

Letöltés:OBS Stúdió (Ingyenes)

Amint látja, a képernyőrögzítés indítása vagy leállítása Mac számítógépen meglehetősen egyszerű, különösen, ha ismeri a hasznos macOS billentyűparancsokat. Számos beépített eszközzel rendelkezik a képernyő egyszerű rögzítéséhez Mac számítógépen, de ha speciális beállításokra van szüksége, egy nyílt forráskódú program, például az OBS meg tudja oldani a feladatot. Remélhetőleg ezen módszerek egyike pontosan az, amire szüksége van a Mac képernyőjének rögzítéséhez.