Hogyan készítsünk jó élő háttérképet iPhone-jára

Az élő háttérképek az iOS egyik ügyes, ha nem használt funkciói. Szórakoztató – és nagyon Harry Potter-szerű – egy kis mozgás a lezárási képernyőn. De a régi élő fényképek beállítása nem fog nagyszerű eredményeket hozni: a következőképpen győződhet meg arról, hogy jó háttérképet használ.

Élő háttérkép beállítása

Ha élő fotót szeretne háttérképként beállítani, lépjen a Beállítások > Háttérkép > Új háttérkép kiválasztása menüpontba, majd válassza ki az Élő fotók albumát.

Válassza ki a használni kívánt élő fényképet, győződjön meg arról, hogy az „Élő fotó” van kiválasztva, majd érintse meg a Beállítás > Mindkettő beállítása lehetőséget (vagy a „Zárolási képernyő beállítása” vagy a „Kezdőképernyő beállítása”, ha csak az egyiken szeretné használni).

És csak így, lesz élő háttérképed. Most pedig nézzük meg, hogyan készítsünk egy jó élőképet.

Jó élő háttérkép készítése

Az élő fotó mindenekelőtt egy fénykép. A háttered legtöbbször mozdulatlan lesz. Ez azt jelenti, hogy meg kell győződnie arról, hogy az állókép rész jól néz ki. Azt is szeretné, ha a tapéta mozgás közbeni átmenete természetesnek tűnik. Van még néhány kulcsfontosságú dolog, amit szem előtt kell tartania:

  Hogyan írjunk AutoHotkey szkriptet

A háttérképek függőlegesek az iOS rendszeren. Az elsők között azt javaslom, hogy iPhone-ját függőlegesen tartva fényképezzen.
A Live Photo néhány másodpercet rögzít a fénykép elkészítése előtt és után. Ez azt jelenti, hogy az exponáló gomb lenyomása előtt be kell állítania a felvételt.
Ahhoz, hogy az élő fénykép álló és mozgó részei közötti átmenet jól nézzen ki, a lehető legmozdulatlanabb állapotban kell tartania iPhone-ját a felvétel készítése közben. Ha van állványod, használd. Ellenkező esetben rögzítse vagy pihentesse iPhone-ját, ahogy csak tudja.

A legkönnyebben a tájképek készíthetők élőben, különösen, ha mozgó víz van. Rengeteg ideje van a felvételek sorba rendezésére, győződjön meg arról, hogy a fényképezőgép stabilan áll, és mivel a mozgás ciklikus, szinte mindig jól néz ki.

  A Mac fényképezőgép nem működik? A következőképpen javíthatja ki

A színpadi portrék kicsit bonyolultabbak, de még mindig lehetségesek. Győződjön meg arról, hogy jól megvilágított helyen tartózkodik – bárhol, ahol nagy ablak van, általában remekül működik –, mert az élő fotók különösen szemcsésnek tűnnek gyenge fényviszonyok mellett, és a téma pózoljon. Azt javaslom, hogy húzzanak egy buta arcot, lazítsanak vissza egy normális mosolyra, majd húzzanak egy másik buta arcot. Ha a fényképet akkor készíti, amikor normálisan mosolyognak, akkor az élő fotónak meg kell örökítenie a két ostoba arcot. Így a háttérképe normálisan fog kinézni, de amikor mozgásban van, tele lesz egyéniséggel.

A háziállatokat és a természetes portrékat messze a legnehezebb elkészíteni. Annyi mozgás és akció van, hogy általában vagy az állókép, vagy a videó kinéz. Az iPhone-ját sem tudja megerősíteni, hogy a dolgok helyben maradjanak. Ha élő fotót szeretnél készíteni egy kisállatról vagy játszó gyermekedről, akkor azt javaslom, hogy a bevált sportfotózási módszert válassz: addig fényképezzen, amíg nem kap valami jót. Lehet, hogy eltarthat néhány napig, de végül ezzel a szép élő fotóval kötöttem ki a kutyámról, amely az oldalsó szemet kapta.

  Zökkenőmentes integráció folytonossággal és átadás-átvétellel [OS X]

Mint minden fotó, itt is szerkesztheti az élő képeket. Azt is módosíthatja, hogy melyik keret jelenjen meg állóképként, de ezt nem javaslom. A videokockák felbontása alacsonyabb, mint a fényképezőgépből származó állókép.

Játssz a különböző élő fotókkal, amíg meg nem találod a megfelelőt. Elég nehézkes lehet olyat szerezni, ami jól néz ki háttérképként. Kellett néhány próbálkozás, hogy megszerezzem azokat, amelyeket ebben a cikkben bemutattam.