Hogyan készítsünk gyorsan értekezlet-jegyzeteket a Google Dokumentumokban

Ha Ön a felelős azért, hogy feljegyzéseket készítsen és megosszon a csapatával, akkor tudja, milyen nehéz lehet mindent nyomon követni az értekezlet előrehaladtával. Az értekezleten való részvétel során rendszerezettnek kell maradnia, fel kell jegyeznie a legfontosabb pontokat, finomítania kell a részleteket, és ki kell jelölnie a műveleti elemeket a résztvevők számára.

Szerencsére a Google Dokumentumok értekezlet-jegyzetsablonja leegyszerűsíti ezt a folyamatot. Ez a funkció egyszerű, mégis jelentősen javíthatja megbeszélései termelékenységét.

Megbeszélési jegyzetek létrehozása és megosztása a Google Dokumentumokban

A sablonok a termelékenység kenyerét és vajat jelentik. Ahelyett, hogy értékes időt töltene a jegyzetei koherens szerkezetének kialakításával, használhatja a Google Dokumentumok sablonjait, és a fontos dolgokra összpontosíthat. Ez a sablon a megbeszélés részleteit a Google Naptárban lévő értekezlet napirendjéből kapja meg, így gyorsan készíthet jegyzeteket, és megoszthatja azokat kollégáival.

  9 ok, amiért kapcsolt programot kell bevezetni SaaS-termékéhez

Az értekezlet-jegyzetek létrehozása és megosztása a Google Dokumentumok beépített sablonjával meglehetősen egyszerű. A következőket kell tennie:

 • Nyissa meg a Google Dokumentumok fájlját.
 • Írja be a @ karaktert a dokumentumba, és válassza a Találkozó megjegyzések lehetőséget (az Építőelemek alatt található) a legördülő menüből.
 • Megjelenik egy menü, amely a Google Naptár összes eseményét tartalmazza. Válassza ki a megfelelő találkozót vagy eseményt.
 • Adja hozzá a résztvevőket, és kezdje el lejegyezni a jegyzeteit.
 • Ha a találkozó jegyzeteit a naptári eseményhez szeretné csatolni, kattintson a jobb oldalon található Csatolás gombra. Ezzel a résztvevők hozzáférhetnek az értekezlet jegyzeteihez a Google Naptárukból.

  Alternatív megoldásként dönthet úgy, hogy e-mailben elküldi az értekezlet feljegyzéseit a résztvevőknek. Ehhez kattintson a bal oldalon található boríték ikonra.

  Az értekezlet jegyzeteihez bármilyen kiegészítő Drive-fájlt is csatolhat. Ehhez kattintson a bal oldalon található három pontra, majd kattintson a Drive-fájlok csatolása lehetőségre.

  Műveleti elemek létrehozása és hozzárendelése a Google Dokumentumokban

  Az értekezlet során a csapat valószínűleg megállapodik bizonyos műveletekben, amelyeket végre kell hajtani. A Google Dokumentumok egyszerű módot kínál ezeknek a műveleteknek a rögzítésére, és a csapatok adott tagjaihoz való hozzárendelésére, ami lehetővé teszi a könnyű nyomon követést. Ezt a következőképpen teheti meg:

    Hogyan digitalizálhatja régi filmfotóit
 • Sorolja fel a végrehajtandó feladatokat a Műveletelemek alatt.
 • Kattintson duplán a feladatra a kiemeléshez.
 • Kattintson a Megjegyzés hozzáadása ikonra, és írja be megjegyzését.
 • Ugyanebbe a szövegmezőbe írjon be egy at jelet (@), majd a feladatért felelős személy nevét.
 • Jelölje be a jelölőnégyzetet a megjegyzés mezőben a feladat hozzárendeléséhez. Ezt a négyzetet be kell jelölnie, hogy a személy értesítést kapjon a műveleti elemről.
 • Végül kattintson a Hozzárendelés gombra.
 • A Google Dokumentumok jegyzetelésre való használatának előnyei

  A Google Dokumentumok jegyzetkészítő sablonjának használata növelheti a megbeszélés termelékenységét és az együttműködést. A Google Dokumentumok használatának fő előnye az értekezletek egyéb jegyzetkészítő eszközeivel szemben, hogy ismerős munkaterületen fog dolgozni, és nem kell újat telepítenie.

  Íme néhány további ok, amiért érdemes elkezdenie használni a Google Dokumentumokat fontos jegyzetek és műveletek rögzítésére:

    A Microsoft Teams figyelheti a telefonomat?

  1. Valós idejű együttműködés

  A Google Dokumentumok valós idejű együttműködési eszközei lehetővé teszik, hogy az értekezlet minden résztvevője azonnal megtekinthesse a frissítéseket, a hozzárendelt feladatokat és a befejezett elemeket.

  2. Jobb elszámoltathatóság

  A jelölőnégyzetekkel ellátott műveletelemek hozzárendelése a megfelelő csapattagokhoz biztosítja az elszámoltathatóságot, és arra ösztönözheti csapatát, hogy időben végezzen el feladatokat.

  3. Távoli hozzáférhetőség

  Mivel a Google Dokumentumok felhőalapú, a megbeszélések jegyzetei bárhonnan elérhetők internetkapcsolattal. A csapattagok fizikai tartózkodási helyüktől függetlenül áttekinthetik, szerkeszthetik és nyomon követhetik a jegyzeteket és feladatokat.

  4. Időhatékonyság

  A felhasználóbarát kezelőfelület és a beépített jegyzetelési sablon megszabadít a jegyzetek megbeszélés közbeni rendszerezésével járó gondoktól. Ez lehetővé teszi, hogy aktívan részt vegyen az értekezleten, ahelyett, hogy belefáradna a jegyzetelésbe és a szervezésbe.

  Egyszerűsítse az értekezleteket a Google Dokumentumokkal

  Az értekezlet-jegyzetek létrehozása a Google Dokumentumok segítségével olyan egyszerű, amennyire csak lehet. Ez a remek funkció lehetővé teszi a jegyzetek gyorsabb és hatékonyabb feljegyzését, mint korábban.

  Ezenkívül a Google Naptárral való zökkenőmentes integráció biztosítja, hogy Ön és a többi résztvevő valós időben megtekinthesse, együttműködhessen és nyomon követhesse a feladatokat. Ennek a sablonnak a felhasználásával növelheti a termelékenységet és fokozhatja a csapaton belüli együttműködést.