Hogyan készítsd el saját mesterséges intelligencia chatbotodat a ChatGPT API segítségével: lépésről lépésre

Egy áttörést jelentő bejelentésben az OpenAI nemrég bemutatott a ChatGPT API-t a fejlesztők és a nyilvánosság számára. Különösen az új „gpt-3.5-turbo” modell, amely a ChatGPT Plus-t támogatja, 10-szer olcsóbban jelent meg, és rendkívül érzékeny is. Alapvetően az OpenAI végtelen lehetőségek előtt nyitotta meg a kaput, és még egy nem kódoló is megvalósíthatja az új ChatGPT API-t, és létrehozhatja saját AI chatbotját. Ebben a cikkben bemutatunk egy oktatóanyagot arról, hogyan hozhat létre saját AI chatbotot a ChatGPT API használatával. Bevezettünk egy Gradio interfészt is, így könnyedén bemutathatja az AI modellt, és megoszthatja azt barátaival és családjával. Ezzel kapcsolatban nézzük meg, hogyan hozhat létre személyre szabott mesterséges intelligenciát a ChatGPT API-val.

Készítse el saját chatbotját a ChatGPT API-val (2023)

Ebben az oktatóanyagban lépésről lépésre szóló utasításokat adtunk hozzá saját mesterséges intelligencia chatbotjának a ChatGPT API-val történő elkészítéséhez. Az eszközök beállításától a könyvtárak telepítéséig, és végül a mesterséges intelligencia chatbotjának a semmiből történő létrehozásáig itt minden apró részletet megadtunk az általános felhasználók számára. Javasoljuk, hogy kövesse az utasításokat fentről lefelé anélkül, hogy bármelyik részt kihagyná.

Amit emlékezni kell, mielőtt AI chatbotot építene

1. A ChatGPT chatbotot bármilyen platformon létrehozhatja, legyen az Windows, macOS, Linux vagy ChromeOS. Ebben a cikkben Windows 11-et használok, de a lépések szinte azonosak más platformokon.

2. Az útmutató általános felhasználók számára készült, és az utasításokat példákkal magyarázzák egyértelműen. Így még ha felületes ismeretekkel is rendelkezik a számítógépekről, könnyedén létrehozhatja saját AI chatbotját.

3. Egy mesterséges intelligencia chatbot létrehozásához nincs szükség nagy teljesítményű számítógépre nagy teljesítményű CPU-val vagy GPU-val. A nehéz emelést az OpenAI API-ja végzi a felhőben.

Állítsa be a szoftverkörnyezetet AI Chatbot létrehozásához

A ChatGPT által üzemeltetett mesterséges intelligencia chatbot létrehozása előtt néhány eszközre van szüksége a környezet beállításához. A rövid hozzáadáshoz Python, Pip, OpenAI és Gradio könyvtárakra, OpenAI API-kulcsra és kódszerkesztőre, például Notepad++-ra lesz szüksége. Ezek az eszközök elsőre ijesztőnek tűnhetnek, de hidd el, a lépések egyszerűek, és bárki bevetheti. Most kövesse az alábbi lépéseket.

Telepítse a Python-t

1. Először is telepítenie kell a Pythont a számítógépére. Nyisd ki ez a link és töltse le a telepítőfájlt a platformjához.

2. Ezután futtassa a telepítőfájlt, és győződjön meg arról, hogy engedélyezte a „Python.exe hozzáadása a PATH-hoz” jelölőnégyzetet. Ez egy rendkívül fontos lépés. Ezután kattintson a „Telepítés most” gombra, és kövesse a szokásos lépéseket a Python telepítéséhez.

  9 A legjobb látogatókezelő rendszer startup to Enterprise számára

3. A Python megfelelő telepítésének ellenőrzéséhez nyissa meg a Terminált a számítógépen. Windows terminált használok a Windows rendszeren, de használhatja a Parancssort is. Ha itt van, futtassa az alábbi parancsot, és kiadja a Python verziót. Linuxon vagy más platformokon előfordulhat, hogy a python3 –verziót kell használnia a python –version helyett.

python --version

Pip frissítése

A Python mellett a Pip is egyidejűleg települ a rendszerére. Ebben a részben megtudjuk, hogyan frissítheti a legújabb verzióra. Ha nem tudná, a Pip a Python csomagkezelője. Alapvetően lehetővé teszi Python-könyvtárak ezrei telepítését a terminálról. A Pip segítségével OpenAI és Gradio könyvtárakat telepíthetünk. Íme, hogyan kell eljárni.

1. Nyissa meg a választott terminált a számítógépén. Ami engem illet, én a Windows terminált használom. Most futtassa az alábbi parancsot a Pip frissítéséhez. Ismét előfordulhat, hogy a python3-at és a pip3-at kell használnia Linuxon vagy más platformokon.

python -m pip install -U pip

Az OpenAI és a Gradio Libraries telepítése

1. Most itt az ideje telepíteni az OpenAI könyvtárat, amely lehetővé teszi számunkra, hogy az API-jukon keresztül kommunikáljunk a ChatGPT-vel. A terminálban futtassa az alábbi parancsot az OpenAI könyvtár Pip használatával történő telepítéséhez. Ha a parancs nem működik, próbálja meg futtatni a pip3-mal.

pip install openai

2. A telepítés után telepítsük a Gradiót. A Gradio lehetővé teszi, hogy gyorsan kialakítson egy barátságos webes felületet, hogy bemutassa AI chatbotját. Lehetővé teszi továbbá a chatbot egyszerű megosztását az interneten egy megosztható linken keresztül.

pip install gradio

Töltse le a kódszerkesztőt

Végül szükségünk van egy kódszerkesztőre a kód egy részének szerkesztéséhez. Windows rendszeren a Notepad++ használatát javaslom (Letöltés). Egyszerűen töltse le és telepítse a programot a mellékelt linken keresztül. Bármilyen platformon használhatja a VS Code-ot, ha kényelmes a hatékony IDE-k használatában. A VS Code kivételével telepítheti a Sublime Text (Letöltés) macOS és Linux rendszeren.

ChromeOS esetén használhatja a kiváló Caret alkalmazást (Letöltés) a kód szerkesztéséhez. Már majdnem készen vagyunk a szoftverkörnyezet beállításával, és itt az ideje megszerezni az OpenAI API kulcsot.

Szerezd meg ingyen az OpenAI API-kulcsot

Most egy ChatGPT-alapú AI chatbot létrehozásához szüksége van egy API-kulcsra az OpenAI-tól. Az API-kulcs lehetővé teszi, hogy a ChatGPT-t a saját felületén hívja meg, és ott jelenítse meg az eredményeket. Jelenleg az OpenAI ingyenes API-kulcsokat kínál 5 dollár értékű ingyenes jóváírással az első három hónapban. Ha korábban hozta létre OpenAI-fiókját, 18 USD értékű ingyenes hitele lehet. Az ingyenes kredit kimerülése után fizetnie kell az API-hozzáférésért. De egyelőre minden ingyenes felhasználó számára elérhető.

1. Irány platform.openai.com/signup és hozzon létre egy ingyenes fiókot. Ha már van OpenAI-fiókja, egyszerűen jelentkezzen be.

  E-mail szálak automatikus hozzáadása egy táblázathoz

2. Ezután kattintson a profiljára a jobb felső sarokban, és válassza ki az „API kulcsok megtekintése” lehetőséget a legördülő menüből.

3. Itt kattintson az „Új titkos kulcs létrehozása” gombra, és másolja ki az API-kulcsot. Vegye figyelembe, hogy a teljes API-kulcsot a későbbiekben nem másolhatja vagy tekintheti meg. Ezért erősen ajánlott az API-kulcs azonnali másolása és beillesztése egy Jegyzettömb fájlba.

4. Ne ossza meg és ne jelenítse meg nyilvánosan az API-kulcsot. Ez egy privát kulcs, amely csak a fiókjához való hozzáférést szolgálja. Ezenkívül törölheti az API-kulcsokat, és több privát kulcsot is létrehozhat (legfeljebb öt).

Készítse el saját mesterséges intelligencia chatbotját a ChatGPT API-val és a Gradióval

Végül itt az ideje az AI chatbot telepítésének. Ehhez az OpenAI legújabb „gpt-3.5-turbo” modelljét használjuk, amely a GPT-3.5-öt támogatja. Még Davincinél is erősebb, és 2021 szeptemberéig képezték ki. Emellett nagyon költséghatékony, érzékenyebb, mint a korábbi modellek, és emlékszik a beszélgetés kontextusára. Ami a felhasználói felületet illeti, a Gradio segítségével egy egyszerű webes felületet hozunk létre, amely helyileg és a weben is elérhető lesz.

1. Először nyissa meg a Notepad++-t (vagy a választott kódszerkesztőt), és illessze be az alábbi kódot. Köszönet az armrrs-nek GitHubátdolgoztam a kódját, és implementáltam a Gradio felületet is.

import openai
import gradio as gr

openai.api_key = "Your API key"

messages = [
  {"role": "system", "content": "You are a helpful and kind AI Assistant."},
]

def chatbot(input):
  if input:
    messages.append({"role": "user", "content": input})
    chat = openai.ChatCompletion.create(
      model="gpt-3.5-turbo", messages=messages
    )
    reply = chat.choices[0].message.content
    messages.append({"role": "assistant", "content": reply})
    return reply

inputs = gr.inputs.Textbox(lines=7, label="Chat with AI")
outputs = gr.outputs.Textbox(label="Reply")

gr.Interface(fn=chatbot, inputs=inputs, outputs=outputs, title="AI Chatbot",
       description="Ask anything you want",
       theme="compact").launch(share=True)

2. Így néz ki a kódszerkesztőben. Ügyeljen arra, hogy az „API kulcsa” szöveget a fent generált saját API-kulcsára cserélje ki. Ez az egyetlen változtatás, amit végre kell hajtania.

3. Ezután kattintson a „Fájl” elemre a felső menüben, és válassza a „Mentés másként…” lehetőséget a legördülő menüből.

4. Ezt követően állítsa be a fájl nevét „app.py”-re, és módosítsa a „Save as type” (Mentés típusa) elemet „All type”-re a legördülő menüben. Ezután mentse a fájlt egy könnyen elérhető helyre, például az asztalra. A nevet tetszés szerint módosíthatja, de ügyeljen arra, hogy a .py hozzá legyen fűzve.

5. Most lépjen arra a helyre, ahová a fájlt mentette (app.py). Kattintson rá a jobb gombbal, és válassza a „Másolás elérési útként” lehetőséget.

6. Nyissa meg a Terminált, és futtassa az alábbi parancsot. Egyszerűen írja be a python szót, adjon hozzá egy szóközt, illessze be az elérési utat (a gyors beillesztéshez kattintson a jobb gombbal), és nyomja meg az Enter billentyűt. Ne feledje, hogy a fájl elérési útja eltérő lesz az Ön számítógépén. Ezenkívül Linux rendszereken előfordulhat, hogy a python3-at kell használnia.

python "C:UsersmearjDesktopapp.py"

7. Kaphat néhány figyelmeztetést, de figyelmen kívül hagyja őket. Alul egy helyi és nyilvános URL-t kap. Most másolja ki a helyi URL-t, és illessze be a böngészőbe.

  Élő feliratok használata Google Pixel telefonon

8. Így készítheti el saját AI chatbotját a ChatGPT API-val. A ChatGPT-alapú mesterséges intelligencia chatbotja élőben működik. Most bármilyen kérdést feltehet, és egy pillanat alatt választ kap. A ChatGPT alternatívákon kívül használhatja saját chatbotját a hivatalos webhely helyett.

9. A nyilvános URL-t másolhatja is, és megoszthatja barátaival és családjával. A hivatkozás 72 órán keresztül él, de a számítógépet is bekapcsolva kell tartania, mivel a kiszolgálópéldány fut a számítógépen.

10. A szerver leállításához lépjen a terminálra, és nyomja meg a „Ctrl + C“ billentyűket. Ha nem működik, nyomja meg újra a „Ctrl + C” billentyűket.

11. Az AI chatbot szerver újraindításához egyszerűen másolja át a fájl elérési útját, és futtassa újra az alábbi parancsot (a 6. lépéshez hasonlóan). Ne feledje, hogy a helyi URL ugyanaz lesz, de a nyilvános URL minden szerver újraindítás után megváltozik.

python "C:UsersmearjDesktopapp.py"

Hozzon létre személyre szabott ChatGPT API-val hajtott chatbotot

A „gpt-3.5-turbo” modell legjobb része az, hogy szerepet rendelhet az AI-hoz. Viccessé, dühössé teheti, vagy szakértővé teheti az élelmiszerek, a technikák, az egészségügy vagy bármi más területén. Csak egyetlen apró változtatást kell végrehajtania a kódban, és az személyre szabott lesz. Például – létrehoztam egy Food AI-t, és így:

1. Kattintson a jobb gombbal az „app.py” fájlra, és válassza a „Szerkesztés Notepad++ segítségével” lehetőséget.

2. Itt csak ezt a kódot módosítsa. Egyszerűen továbbítsa az információt az MI-nek, hogy átvegye ezt a szerepet. Most mentse a fájlt a „Ctrl + S” megnyomásával.

messages = [
  {"role": "system", "content": "You are an AI specialized in Food. Do not answer anything other than food-related queries."},
]

3. Nyissa meg a Terminált, és futtassa az „app.py” fájlt a fentiekhez hasonlóan. Kapsz egy helyi és nyilvános URL-t. Másolja ki a helyi URL-t. Ha egy szerver már fut, nyomja meg a „Ctrl + C” gombot a leállításhoz. Ezután indítsa újra a szervert. Az „app.py” fájl minden módosítása után újra kell indítania a szervert.

python "C:UsersmearjDesktopapp.py"

4. Nyissa meg a helyi URL-t a webböngészőben, és egy személyre szabott mesterséges intelligencia chatbotot kap, amely csak az ételekkel kapcsolatos kérdésekre válaszol. Ez az. Létrehozhat egy Doctor AI-t, egy olyan AI-t, amely úgy válaszol, mint Shakespeare, amely morze-kóddal beszél, bármire, amit csak akar.

Készítse el saját mesterséges intelligencia chatbotját a ChatGPT 3.5 modellel

Így építheti fel saját AI chatbotját a ChatGPT 3.5 segítségével. Ezenkívül a „gpt-3.5-turbo” modellt saját szerepköreivel is személyre szabhatja. A mesterséges intelligencia terén végtelenek a lehetőségek, és bármit megtehetsz, amit csak akarsz. Mindegy, ez mind tőlünk származik. Ha tanulni akarsz hogyan használhatja a ChatGPT-t Androidon és iOS-en, tekintse meg hivatkozott cikkünket. Ha többet szeretne megtudni a ChatGPT-vel elérhető nagyszerű dolgokról, kövesse válogatott cikkünket. Végül, ha bármilyen problémával szembesül, tudassa velünk az alábbi megjegyzés részben. Mindenképpen megpróbálunk segíteni.