Hogyan kerüljük el a csalásokat, amikor Uberrel utazunk

Gyors linkek

Kulcs elvitelek

 • A legtöbb Uber-út problémamentes, és a legtöbb Uber-sofőr jó szándékú, de továbbra is mérlegelnie kell az alkalmazással kapcsolatos csalásokat.
 • A gyakori Uber-csalások közé tartoznak a hamis takarítási díjak és a megnövelt utazási idők.
 • Bejelentheti a csalásokat az Ubernek, de sokkal jobb taktika, ha megérti, hogyan kerülheti el őket.

Megragad egy Ubert? Ez az egyik legnépszerűbb közlekedési forma a városokban világszerte, de nem problémamentes. Az Uber gyakori problémái közé tartoznak a hamis takarítási díjak, a megnövekedett utazási idők és egyebek, de elkerülheti, hogy ezeknek az Uber-csalásoknak az áldozatává váljon.

Melyek a leggyakoribb Uber-csalások?

Számos csalás történhet, ha Uberrel utazik, a hosszabb utazási időtől a helytelen fizetési módokig.

1. Az Ön Uber-illesztőprogramja hamis takarítási díjakat csal ki Önnek

Általában nem kell takarítási díjat fizetnie, ha Uberrel utazik, hacsak nem tesz valami nyilvánvalót, például leejti a zsíros ételt az ülésre. Ritka esetekben azonban egyes rossz szándékú Uber-sofőrök hamis takarítási díjat csalhatnak ki Öntől.

  Az Evopop GTK téma telepítése Linuxon

Amint arról beszámolt Newsweek2023-ban egy nő azzal vádolta meg sofőrjét, hogy hamisan 150 dolláros takarítási díjat számolt fel tőle. Miután felfedezte, hogy az Uber által küldött kép a Google Képekről származik, visszakapta az árát. Más felhasználók panaszkodtak, hogy áldozatul estek ennek az átverésnek az olyan közösségi médiaplatformokon, mint a Reddit.

2. A sofőrök nem fejezik be az utazást, miután elszállítják Önt

Az Uber-sofőröknek feltehetően véget kell vetniük az utazásnak, miután kiszállították Önt, de egyes versenyzők tapasztaltak olyan helyzeteket, amikor ez nem történt meg. Ennek eredményeként az utazás sokkal többe került, mint kellett volna.

Néha a visszatérítés megszerzése nagyon nehéz lehet, ha ilyen csalás történik. Tehát sokkal jobb, ha teljesen elkerüljük a problémát.

Az Uber utazási élményének maximalizálása érdekében érdemes lehet megnézni az Uber különféle utazási lehetőségeit is. Így teljes kényelemben érheti el úti célját.

3. Az Ön sofőrje átver Önt azzal, hogy szükségtelenül megnöveli az utazás időtartamát

Ez a fajta Uber-átverés szorosan kapcsolódik a korábban említetthez, de a fő különbség az, hogy a sofőr szándékosan hosszabb utat választ. Ahelyett, hogy a leghatékonyabb utat választaná, sofőrje – például – több, szükségtelen hátsó utcán keresztül körbevezetheti Önt egy városban.

Ha módosítania kell az útvonalat, az Uber-sofőr először konzultáljon Önnel. Ugyanez vonatkozik minden taxiútra (ez az átverés bármely taxi jellegű közlekedési szolgáltatót érinthet).

  4 legjobb osCommerce tárhelyplatform az online boltjához

4. Uber-sofőrje készpénzes fizetést kér, ha nem így döntött

A készpénz az egyik módja annak, hogy kifizesse az Uber-utat. Egy másik csalásra azonban érdemes figyelni, hogy a sofőr készpénzes fizetésre kéri – még akkor is, ha már más módszert választott az alkalmazásban.

Nem köteles készpénzben fizetni, hacsak nem ezt a fizetési módot választja. Hasonlóképpen, a sofőr ne próbáljon olyan taktikákat alkalmazni, mint például az agresszív fellépés, hogy fizessenek.

5. Egy másik Uber-illesztőprogram fogadja Önt

Amikor Uber-utat foglal, az alkalmazásban látható személynek kell felvennie Önt. Néhány esetben azonban a felhasználók olyan problémákat tapasztaltak, amikor egy másik személy vezeti az érkező autót.

Ilyen körülmények között meg kell tagadnia az autóba való beszállást. Ez egy lehetséges átverés, és szükségtelen veszélybe is sodorhatja. A biztonság megőrzése érdekében előzetesen ellenőriznie kell sofőrjét, és más módszerekkel is növelheti biztonságát, ha Uberrel utazik.

Hogyan kerüljük el a csalásokat, amikor Uberrel utazunk

Most, hogy ismer néhány leggyakoribb Uber-utazási csalást, nézzük meg, milyen lépéseket tehet ezek elkerülésére.

1. Foglalásának megerősítése előtt ellenőrizze a sofőr véleményét

Amikor fuvart foglal az Uberrel, a vélemények alapján ellenőrizheti, hogy jól érzi-e magát a sofőr kiválasztásakor. Ez egy egyszerű folyamat.

 • Küldje el Uber-útját.
 • Keresse meg a vezető csillagbesorolását/profilképét, és koppintson rá.
 • Tekintse át az értékeléseket, és győződjön meg arról, hogy elégedett a választott illesztőprogramjával.
 • Ha elégedett a sofőrjével, nem kell mást tennie. Ha nem, lemondhatja az utazást.

  2. Használja az Uber utazásellenőrző funkcióját

  Az Uber rendelkezik egy olyan eszközzel, amellyel ellenőrizheti az utazást, hogy a megfelelő sofőr vegye fel. Miután aktiválta, megadhat egy PIN-kódot, hogy megerősítse, hogy a megfelelő autóba száll be. Ezt a funkciót a beállításokban aktiválhatja:

    Az M3ter 14 millió dollárt gyűjtött össze, a Dropbox pedig 500 embert bocsátott el
 • Nyissa meg az Uber alkalmazást, és lépjen a Fiók > Beállítások lehetőségre.
 • Görgessen le a Biztonság részhez, és válassza az Utazás ellenőrzése lehetőséget.
 • Kapcsolja be a PIN-kód használata az utazások ellenőrzéséhez beállítás melletti kapcsolót.
 • Ha csak éjszakai utazásokhoz szeretné engedélyezni a PIN-kódot, kapcsolja be a Csak éjszakai módot is. Miután meghozta a kívánt döntést, válassza a Kész lehetőséget.
 • Amikor megérkezik az Uber-utad, ellenőrizze a sofőrrel, hogy az Ön számára készült-e, és kérdezze meg: „Ez az [your name]?”

  Ha átverik az Uberen vagy máshol, kövesse ezeket a lépéseket, miután online átverés áldozatává vált.

  3. Válassza ki a megfelelő fizetési módot

  Annak érdekében, hogy csak annyit fizessen, amennyit fizetnie kell, ki kell választania a megfelelő fizetési módot, amikor Uberrel utazik. Az utazás megerősítésekor kiválaszthatja, hogyan szeretne fizetni:

 • Foglaljon fuvart az Uberrel az úticél megadásával és az aktuális tartózkodási helyének megerősítésével.
 • A következő oldalon válassza ki a fizetés módját. Ha kártyát kell hozzáadnia, azt a Fizetési mód hozzáadása menüpont kiválasztásával teheti meg.
 • Folytassa a képernyőn megjelenő utasításokat, és várja meg, amíg megérkezik a sofőr.
 • 4. A lehető leghamarabb jelentse a csalásokat

  Ezen tippek követésével drasztikusan csökkentheti annak a veszélyét, hogy Uberrel való utazás során csalás áldozatává váljon. De bizonyos esetekben még mindig elég szerencsétlen lehet rossz sofőrrel találkozni.

  Ha átverik, a lehető leghamarabb jelentenie kell őket. Ezzel megvédi a többi versenyzőt, és biztosítja, hogy az Uber tegyen valamit a vétkes sofőr ellen. A csalások és egyéb problémák bejelentése a következőképpen történik:

 • Nyissa meg az Uber alkalmazást, és lépjen a Tevékenységek menüpontra, mielőtt kiválasztja a jelenteni kívánt fuvart.
 • Görgessen le a súgóhoz, és válassza a Biztonsági probléma jelentése lehetőséget, mielőtt követné a képernyőn megjelenő utasításokat és jelentené a történteket. Jó ötlet bizonyítékot szolgáltatni, ahol lehetséges.
 • Noha a legtöbb Uber-illesztőprogram megbízható, és szinte soha nem fog találkozni problémákkal, mégis tudnia kell, hogyan kerülheti el az Uber-csalásokat!