Hogyan keress pénzt streameléssel (YouTube/Twitch/Facebook)

Nézők milliói hangolnak naponta rá, hogy megnézzék kedvenc streamelőjüket, mivel a streaming népszerűsége az elmúlt években nőtt.

Emellett sokan a streamelés mellett döntöttek, hogy bevételt szerezzenek a népszerűség növekedése miatt. De vajon megéri-e a streamelést karrierlehetőségként kipróbálni?

A streamelés jó karrier?

A streaming iparág életképes pályaválasztás lehet, ha szeretsz másokkal kommunikálni, szórakoztatni őket, és rugalmas vagy.

A 100 legjobb Twitch streamer havi 30 000 dollár feletti összeget keres hirdetéseken és adományokon keresztül. Ezek a közösségi média platformjain is hatalmas érdeklődésnek örvendenek.

Ha elég pénzt keresel ahhoz, hogy karriered streamingje legyen, eltarthat egy ideig, ha elkezded. Az Instagram-követők számára a streamelés sokkal egyszerűbb lehet, mint egy kezdő számára.

A jó oldala az, hogy fizetést kereshet, miközben mindennap videojátékokkal játszik, vagy naponta több ezer nézővel érintkezik. Elképesztően hangzik, igaz?

Meg lehet élni streamerként?

Igen, támogathatod magad élő közvetítőként. Az igazság az, hogy világszerte emberek ezrei csinálnak karriert élő közvetítéssel; mindazonáltal, ha élő közvetítőként szeretne megélhetést keresni, időre és erőfeszítésre lesz szüksége.

Ezenkívül előfordulhat, hogy erőfeszítései hamarosan nem térülnek meg, és hónapokba vagy akár évekbe is telhet, amíg az első néhány dollárt streaming útján megkapja.

Egy átlagos Twitch streamer megfelelő számú nézővel könnyedén kereshet 3000 és 5000 dollár között havonta. Felhívjuk figyelmét, hogy ez egy átlagos streamer bevétele. Ha bekerülsz a streamelők legjobb 1%-ába, akár többet is kereshetsz, mint bármely szokásos asztali munkánál!

Mindez csodálatosan hangzik; de hogyan keresnek pénzt a streamerek? Keressük a választ erre a kérdésre.

Hogyan keresnek pénzt a streamerek?

Minden streaming platform sugároz hirdetéseket az adatfolyamon, és a streaming platform erre ösztönöz.

A legtöbb streamer azonban csak a bevételének töredékét szerzi meg hirdetéseken keresztül. Gyakran a kiegészítő bevételi források járulnak hozzá a streamerek bevételéhez.

Számos teljes munkaidős streamer független a platform bevételi lehetőségeitől, hogy fedezze pénzügyi igényeit.

Íme néhány módszer, amellyel a streamerek megszerzik fizetésüket:

Adományok

Bár kezdetben nem állíthat be előfizetési szinteket, továbbra is kaphat adományokat a videófeedek nézőitől.

Ezt a beállítást egy harmadik fél cég is beállíthatja. Például hozzon létre egy PayPal adományozási gombot a fiókjában, vagy használjon egy olyan eszközt, mint a Streamlabs, hogy létrehozzon egy tippoldalt, amellyel plusz pénzt kereshet a csatornáján kapott tippekből és hozzájárulásokból.

Amazon Associates

A streamerek az Amazon-specifikus társprogramot, az Amazon Associates-t használhatják mellékbevételre.

A streamelők megemlíthetik az Amazon termékeit, és az Amazon Associate programon keresztül a streameikbe és csatornáikba is elhelyezhetnek hozzájuk mutató kapcsolt linkeket. A streamer minden olyan vásárlás után kap egy részletet, amelyet az adott elemet a társult linken keresztül megvásárló néző vásárol.

Patreon tagság

A Patreon egy tagsági platform, amely megkönnyíti az alkotók számára a fizetés megszerzését. Módszert kínál az alkotóknak, hogy kompenzációt kapjanak a jelenleg végzett munkájukért (webképregények, videók, dalok, podcastok).

  Hogyan lehet megszabadulni a számtól a YouTube lapon

A rajongók havonta 1 dollárt is fizethetnek minden közzétett bejegyzésért. Ügyfelei befizetéseinek feldolgozását követően minden hónap elsején megkapja a gyűjtőösszeget.

A Patreon nagyszerű módja annak, hogy bevételt szerezzenek az előfizetőktől, mert más fizetési forrást ad hozzá az alkotó bevételéhez. Streamezőként megadhatja előfizetési szintjeit és az egyesekhez kapcsolódó előnyöket a Patreonon.

Áru

Ha már elég nagy közönség van, az áruk vagy áruk eladása egy másik módja a pénzszerzésnek. Ide tartozhatnak az Ön márkájával vagy dizájnjával ellátott termékek, például pólók, takarók, kapucnis pulcsik, tollak és sapkák.

Az olyan webhelyek segítségével, mint a Streamlabs, beállíthatja és forgalmazhatja Twitch-áruházát termékeivel, hogy a nézők megvásárolhassák azokat, és még jobban támogassák Önt.

Hozzon létre tanfolyamot / mentorálást / leckéket

Szolgáltatások felajánlása a feltörekvő Twitch streamereknek egy másik módja annak, hogy profitáljon közönségéből a platformon. Például ajánlhat coaching szolgáltatásokat, hogy megossza tudását követőinek növelésével kapcsolatban a Twitchen, a Facebookon vagy a YouTube-on.

Ha van hűséges közönsége, akkor biztosan be kell jelentkeznie a mentori oktatóprogramokra. Ezekhez a kurzusokhoz hozzáadhat egy árcédulát, amikor népszerűvé válnak a közösségben.

Együttműködés a márkákkal

A márkák együttműködésének megkezdéséhez az az általános elképzelés, hogy a márkák csak a legmagasabb szintű streamerekkel működnek együtt az integráció érdekében. A mikrobefolyásolók azonban a közelmúltban olyan cégek fókuszába kerültek, amelyek termékeiket a releváns fogyasztók elé akarják juttatni.

Ez különösen igaz akkor, ha fiatalabb, a platformhoz hűséges ügyfeleket próbálunk bevonzani. Általában tiszteletben tartod a közvetítők véleményét és javaslatait, ha hűséges hozzájuk.

Az áruk árengedményeinek biztosítása mellett számos más módja is van a márkákkal való együttműködésnek. Kicsomagoló közvetítések, ajándékok, márkabekiáltások, termékmegjelenítés vagy új termékbemutatók közzététele mind a pénzkereseti lehetőség.

A márkákra jellemző promóciós formátum bőséges teret enged a kreativitásnak az adatfolyamban és a közösségi médiában.

Bitok/szupercsevegés a rajongóktól

A Super Chat egy olyan profitorientált üzenet, amely a szokásos megjegyzéseknél élénkebbé és figyelemfelkeltőbbé teszi a néző megjegyzését.

A beszélgetésfolyamban újak váltják fel a régebbi megjegyzéseket, de a Super Chat egyedi, és a csevegőablak tetejére kerül.

Lényegében az élő események nézői odafigyelnek a figyelmedre. (Ha nagyon kedvesek, megtehetik, hogy támogassanak; valószínűleg mindkettő.)

Ha ezek a lehetséges bevételi források izgatják Önt, és a streamelést karrierjének tekinti, érdemes lehet megvizsgálnia a különböző streamelési lehetőségeket.

Íme néhány tipp a szupercsevegés fokozásához:

 • Végezzen interaktív tevékenységeket
 • Magyarázd el, hogyan segíthetik előfizetőid adományai csatornádat az élő közvetítések látogatottságának növelésében azáltal, hogy reklámozzák őket
 • Érezze, hogy a nézők értékelik.

Milyen típusú Streamer lehetsz különböző platformokon?

A közvetítés csodálatos karrierlehetőség, és a kreativitás hatalmas eleme van a folyamatban. Minden lépésnél bizonyítania kell kreatív kaliberét, már a megfelelő streamelési kategória kiválasztásától kezdve.

Ha azonban olyan sok kategória közül választhat, gyakran nehéz kiválasztani azt, amelyik tökéletesen megfelel az erősségeinek.

Bár a játék az összes streamelési kategória élén áll, sokkal több streamelési kategória van, amelyek jelentős nézettséget szereznek, és potenciálisan nagyszerű karrierlehetőségekké válhatnak.

Íme néhány streamelési kategória, amelyek közül választhat:

Videójátékok

A legnézettebb streaming kategória a videojátékok streamelése, platformtól függetlenül. Legyen szó YouTube-ról, Twitchről vagy akár Facebookról, a videojátékok streamelése minden más streamelési kategóriát ural.

A nagy nézettséggel azonban nagy verseny is jár, és a videojátékok streamelése a végsőkig próbára teszi a türelmedet. Nehéz lesz nézőket szerezni, de a játékstream-figyelők rendkívül hűséges nézői bázist alkotnak.

Azt javasoljuk, hogy csak akkor válassza ezt a kategóriát, ha szenvedélyes egy játék iránt, és készen áll az intenzív versenyre.

A videojátékok streameléséhez kapcsolódó előnyök:

 • Írj felvilágosító kommentárt vagy elemzést a játékról.
 • Ismerje meg a játékközösséget
 • Ismerkedjen meg a játékmechanikával
 • Szerezzen hírnevet magának megbízható forrásként a játékrajongók körében.
  Hogyan lehet kikapcsolni, még mindig nézed a YouTube-üzenetet

Reakció Streamer

Döntéseink megerősítését keressük, és a reakciócsatornák ezt az emberi szükségletet használják ki. Reakcióközvetítőként reagálhatsz a legújabb videókra, filmelőzetesekre vagy mém-összeállításokra, és közönséged élvezni fogja ezt a tartalmat, miközben az Ön reakcióját is élvezi.

Emellett a reakció streaming az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy új nézőket szerezzen, mivel egy trendi témára való reagálás könnyen megnövelheti a nézettséget. A másik oldalon azonban előfordulhat, hogy ez a nézettség nem olyan hűséges, mint egy játékos nézőbázis, és a nézettség átmeneti is lehet.

Íme néhány szempont, amit érdemes megjegyezni, ha reakciós streamer szeretnél lenni:

 • Kövesse nyomon az összes divatos témát, és a lehető leggyorsabban reagáljon rájuk.
 • Legyen a lehető legszellemesebb, hogy megtartsa a nézőket, és előfizetőkké alakítsa őket.
 • Győződjön meg arról, hogy a tartalom, amelyre reagál, szerzői jog mentes.

Music Streamer

Ha Ön indie zenész, aki szeret dallamokkal bíbelődni, érdemes kipróbálnia a zene streamelését. Van, amikor a slágerlisták egyhangúvá válnak, és a közönség valami frisset és hallatlant szeretne hallgatni.

Az ilyen közönség szeret beleszólni egy indie zenész folyamába, és értékelni a zenéjüket.

A videojáték-nézőkhöz hasonlóan a zenenézők is rendkívül hűségesek, és nagyszerűen tudnak szuper chateket küldeni kedvenc alkotóik támogatására.

Íme néhány dolog, amit érdemes megjegyezni, ha zenét szeretne streamelni:

 • Csak akkor próbálja ki magát a zenestreamelésben, ha valóban szereti a zenét.
 • Próbáljon meg új zenéket bemutatni, miközben beszél a közönségével.
 • Kerülje a streaming platformon meglévő zenéhez hasonló dallamokat, mert ez szerzői jogi figyelmeztetésekhez vezethet.

A Just Chatting Streamer

A „Csak csevegés” streamelési kategória gyorsan egyre népszerűbb, mivel a közönség szeretnek hallani kedvenc streamelőikről. A csevegő streamerek varázsa és szórakoztatása közösségi házigazdáként vonzza a közönséget.

Szinte bármi megtörténhet a „Just Chatting” Twitch stream alatt, beleértve a humoros videókat, a karaoke estét, a közösség ápolását vagy akár a főzést.

Ha „Csak Chat” streamer szeretnél lenni, itt van néhány pont, amit érdemes megjegyezned:

 • Miközben a közönség ráhangolódik, hogy szívből jövő beszélgetést folytasson kedvenc streamerével, ügyeljen arra, hogy folyamatosan kommunikáljon a közönséggel.
 • A csevegés könnyen monotonná válhat, ezért ügyeljen arra, hogy minden egyes adatfolyamon új dolgokat csináljon.

Legyen rés- vagy témaszakértő

Tegyük fel, hogy van hangprogramozási, filmkészítési vagy akár főzési tudásod. Hagyományosan ésszerűbb, ha tudását előre rögzített videókba gyűjti össze, és közzéteszi az interneten.

Meglepődhet azonban, ha megtudja, milyen gyorsan tesznek szert népszerűségre a szakértelemmel rendelkező streamelők a streaming platformokon.

Ha tudsz valamit az ég alatt, amit közönséged relevánsnak találhat, streameld, és terjeszd tudásodat.

Bár a streamelést különböző kategóriákba soroltuk, a streamelés szépsége a műfajoddal való kísérletezésben rejlik! Akkor is reagálhatsz valami trendire, ha elsősorban a streamjeiden játszol. Vagy főzhetsz valamit élőben a közönségeddel akkor is, ha zenei streamer vagy.

Hogyan válhat sikeres élő közvetítővé: teljes útmutató

Őszintén szólva, nincs tökéletes útmutató a sikeres streaming karrierhez. Íme azonban néhány dolog, amit figyelembe kell vennie, hogy gyorsabban megelőzze a többi streamelőt:

#1. Határozza meg a célját

A streamelési utazás megkezdése előtt írja le céljait. Szerinted hogyan kell kinéznie a streamelési sikerednek? Gondolja át a motivációit az élő adás megkezdésére, és ragaszkodjon ezekhez a motivációkhoz még akkor is, ha sikeres lesz.

#2. Válasszon egy rést, és azonosítsa szakértelmét

Fontolja meg, mi különbözteti meg csatornáját a többitől, hogy meghatározza a rést. Miben különbözsz a több millió elérhető streamertől?

Gondolja át, mire szakosodhat az élő közvetítés terén. Ügyeljen arra, hogy azokra a tevékenységekre összpontosítson, amelyeket élvez, vagy nem bánja, ha megismétli.

#3. Mindenképpen jó fényben ábrázolja magát

Az Ön személyisége fontos szerepet játszik abban, hogy a nézők miért hangolnak rá. A közönség elvárja, hogy őszinte legyél, függetlenül attól, hogy mennyire vonzó és megközelíthető vagy.

  A Muzeit egy YouTube zenelejátszó Chrome-hoz Social Discovery funkcióval

#4. Ne féljen jó hardverbe fektetni

Az élőben közvetített tartalmaktól magas színvonalú minőséget várnak el. A stream minősége nem fogja felkelteni a nézők érdeklődését, ha gyengébb, vagy ha a kapcsolat folyamatosan megszakad. Fektessen be egy jó webkamerába és mikrofonba, hogy olyan streamet hozzon létre, amelyet a nézők élvezni fognak.

#5. Tartsa be a Streaming Platform szabályzatát

A streamelési platform szabályainak megsértése megölheti streamelési karrierjét, mielőtt az elkezdődik. A sugárzás megkezdése előtt olvassa el a szolgáltatási feltételeket, hogy elkerülje a későbbi kellemetlen meglepetéseket.

Arra is figyelnie kell, hogyan jelenik meg élő közvetítés közben. A streamelési szolgáltatások megbüntetik, ha szegényes nyelvezetet használ, vagy csúnya nézeteit fejezi ki, ami megakadályozza álmai karrierjének folytatását.

#6. Steam következetesen

Lehetetlen közönséget növelni, ha következetlen vagy. Ügyeljen arra, hogy folyamatosan streameljen, lehetőleg a hét egy bizonyos napján vagy állandó időpontban. Amint bebizonyítod következetességedet, a közönséged is következetessé válik az élő közvetítések nézésében.

Annak érdekében, hogy lépést tarts a streamelési ütemezéssel, amikor távol vagy, előre rögzítheted és ütemezheted a közvetítéseket az Események újraközvetítése funkcióval.

Kerülje el a kiégést

Az élő közvetítés gyorsan felemészti az idejét, és nem marad sok idő másra. A munka és a magánélet egészséges egyensúlyának megőrzését nem lehet túlbecsülni, különösen, ha saját magának dolgozik.

Megéri Streamernek lenni?

A streamelés akkor érdemes, ha szeretsz szórakoztatni és kommunikálni másokkal. Napról napra egyre többen élnek teljes munkaidőben a streamelés iránti szenvedélyükből. Arról nem is beszélve, hogy erőfeszítéseket tesz majd egy hobbiba.

A streamelés még akkor is megérhet, ha sok munkát igényel. Bár eltarthat egy ideig, amíg odaérünk, a streamelés nagyszerű munka lehet.

Sok munkába kerülhet, hogy sikeres legyen streamer. Sok streamer évekig folytatja a streamelést, alig vagy egyáltalán nem fejlődik. Ez azonban nagyszerű munka lehet azoknak a kiválasztott keveseknek, akiknek sikerül áttörniük és létrehozniuk egy közösséget, amely támogatja őket.

Íme néhány előny a streamelés által nyújtott pénzbeli előnyökön kívül:

Az élő közvetítés nagyszerű módja annak, hogy építsd márkádat, és több embert érj el. Új közönségekkel léphet kapcsolatba, éreztetheti velük, hogy részesei a műsornak, és növelheti ön iránti hűségüket.

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy reklámozza vállalkozását vagy termékét, és értékes betekintést nyerjen a közönségtől.

Az egyik legjobb dolog az élő közvetítésben, hogy nagyon könnyű elindítani. Nem kell más, mint egy webkamera, számítógép és internet kapcsolat!

Íme néhány hátránya a streamerré válásnak:

Az élő közvetítés könnyen leveszi az idejét és felemészti a napot. Ezenkívül a hosszú órákon át tartó streamelés könnyen befolyásolhatja mentális és fizikai jólétét.

Ezenkívül szívszorító lehet, ha erőfeszítéseket teszel, és nem látod a csatornád növekedését.

Mi a sikerarány, és mennyi szerencse kell ahhoz, hogy sikeres közvetítővé váljon?

Csak a Twitch-en több mint 8,5 millió streamer van, és az oldal egyszerre több ezer élő közvetítést ad. A Twitchen, a YouTube-on, a Facebookon és más élő platformokon számos műsorszolgáltató működik, de legtöbbjüknek kevés a nézője.

Ahhoz, hogy nézőket vonzzon, versenyeznie kell az összes többi streamelővel, ami nehéz. A rajongótábor felépítése sok erőfeszítést igényel a streamelésen kívül, és időbe telik – akár évekbe is.

Ha azonban készen áll az erőfeszítésekre, vagy már van egy hűséges követője egy másik platformon, akkor végül az élő közvetítést teheti teljes munkaidős karrierjévé.

Végső gondolatok

Szóval tessék! A fenti pontok csak néhány dolog, amit megtehetsz Twitch, Facebook vagy YouTube streaming csatornád bővítéséhez. A kreativitásod és a hozzáállásod nagymértékben meghatározza csatornád pályáját.

Mindenki számára megfelelő megoldást találni lehetetlen, ezért kísérletezzen különféle megközelítésekkel, hogy megtudja, melyik a legmegfelelőbb Önnek és közönségének. Végül is minden a szórakozásról szól.

Ezen taktikák alkalmazása javítja internetes láthatóságát, és segít hűséges követőinek kiépítésében. Itt az ideje, hogy aktiváld a kamerádat és a mikrofonodat, indíts egy streaming csatornát, és kezdj el mindent megtenni.

Végül légy türelmes és motivált, függetlenül a számoktól. A végén gyümölcsöző eredmények lesznek!

Ezután megtekintheti a YouTube/Twitch streaming legjobb webkameráit.