Hogyan kényszeríthetjük az Outlookot képek letöltésére (ha biztos benne, hogy ez jó ötlet)

Ha olyan e-mailt kap, amely linkelt képeket tartalmaz, az Outlook alapértelmezés szerint nem tölti le automatikusan ezeket a képeket. Ha akarja, megváltoztathatja ezt a viselkedést, de ennek megtétele kockázatokkal jár. Lássuk.

Az egyértelműség kedvéért itt nem olyan üzenetekről beszélünk, amelyek mellékletként képeket tartalmaznak, vagy olyan üzenetekről, amelyekbe a feladó képeket szúrt be (mivel ezek nagyjából úgy működnek, mint a mellékletek). Olyan képekről beszélünk, amelyek az interneten tárolt képekre mutató URL-hivatkozásokat tartalmaznak.

Ha képeket tartalmazó üzenetet kap, az Outlook megakadályozza ezeknek a képeknek a letöltését, és egy üzenetet jelenít meg a levél tetején.

Ennek az az oka, hogy az Outlooknak le kell töltenie ezeket a képeket egy külső szerverről, ami azt jelenti, hogy a szerver (és így a feladó) tudni fogja, hogy az Ön e-mail címe „élő” és figyelés alatt áll.

Ez nem jelent problémát a törvényes feladóknak, például a barátoknak, vagy azoknak a vállalkozásoknak, amelyekhez élő e-mail-címre van szüksége (például PayPal, Amazon stb.), mert jó, ha tudják, hogy az Ön e-mailje működik. Még itt, a How-To Geeknél is beiktatunk egy nyomkövető pixelt a hírlevelünkbe, hogy eltávolíthassuk azokat az embereket, akik soha nem nyitják meg vagy nézik meg az üzeneteinket, mert aktívan igyekszünk megbizonyosodni arról, hogy ne küldjünk spamet az embereknek.

  Gyakorlatilag elfelejtett: Nintendo Virtual Boy, 25 évvel később

De az igazi spammerek esetében ez más történet. Ha tudják, hogy e-mail-címe aktív, akkor Ön a spam és az adathalász e-mailek nagyobb célpontja lesz. Hiszen egy olyan fiók, amelyről köztudott, hogy ember néz rá, sokkal értékesebb egy csaló számára, mint egy olyan cím, amelyre talán soha nem néz rá emberi pillantás.

Ennek a lehetősége azonban még rosszabb, mint a spamküldők, akik tudják, hogy az Ön e-mail-címét egy ember figyeli a képek vírust vagy rosszindulatú programot tartalmaznak. Ez egy jól ismert támadási vektor, és azon múlik, hogy az emberek letöltik a képet a számítógépükre.

Tehát alapértelmezés szerint az Outlook megakadályozza a képek automatikus letöltését – és ez jó dolog.

Ha rákattint az üzenetre, számos lehetőséget kap a probléma kezelésére.

Az első lehetőség, a „Képek letöltése”, egyszerűen letölti az adott e-mailhez tartozó képeket, és ha ismeri a feladót, akkor valószínűleg ezt a lehetőséget választja.

  Hogyan válthatunk Bashról Korn Shellre Linuxon

Ha engedélyezni szeretné a képek ismételt letöltését ehhez a felhasználóhoz, vagy bármely, az adott domainről érkező üzenethez, válassza a „Feladó hozzáadása a biztonságos feladók listájához” vagy a „Domain hozzáadása” lehetőséget. [domain name] a Biztonságos feladók listájához” opciókat. A jövőben az Outlook automatikusan letölti a képeket az e-mailekben a Biztonságos feladók listáján szereplő felhasználóktól vagy domainektől.

Ha meg szeretné tekinteni a képet, de nem az e-mail kliensén keresztül, lehetősége van az e-mail megtekintésére a böngészőjében.

Böngészője biztonságosabb hely lehet a potenciálisan rosszindulatú programokkal teli képek megtekintéséhez, de Ön biztonsági kutató? Nem? Ezután ne nyisson meg sehol egy gyanús e-mailt, csak törölje.

Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni: Ha üzenetet kap, és úgy gondolja, hogy adathalász e-mail vagy veszélyes spam lehet, törölje azt, és futtasson vírusellenőrzést a számítógépén. Ne szórakozzon azzal, hogy megpróbálja „biztonságosan” kinyitni.

Ez elvezet minket a helyi menü azon opciójához, amelyet eddig figyelmen kívül hagytunk: „Az automatikus letöltési beállítások módosítása”.

Erre a lehetőségre kattintva az Automatikus letöltés beállításaihoz jut. Azt is elérheti, hogy a Fájl > Beállítások > Bizalmi központ > Bizalmi központ beállításai elemre kattint.

  Szoftver-RAID beállítása Linuxon

Ezután kattintson az Automatikus letöltés gombra a beállítások megjelenítéséhez. Érdekel bennünket a „Ne töltsön le automatikusan képeket szabványos HTML e-mail üzenetekben vagy RSS-elemekben” lehetőség.

Ez a beállítás alapértelmezés szerint be van kapcsolva, és egy megfelelő figyelmeztetés jelenik meg felette.

Az egyértelműség kedvéért nem javasoljuk ennek a beállításnak a kikapcsolását, mivel ez felbecsülhetetlen értékű védelmet jelent mind a spam, mind a rosszindulatú programok ellen. Ha azonban a Levélszemét beállításait egészen a Csak biztonságos listákra állította be (ahol a Biztonságos feladók listáján nem szereplő feladóktól származó levelek levélszemétnek minősülnek), akkor ezt a beállítást kikapcsolhatja, amíg nem. t helyezzen át ismeretlen feladóktól származó elemeket a Levélszemét mappából a Beérkezett üzenetek mappába.

Azonban számos alapértelmezett beállítás be van kapcsolva, amelyek lehetővé teszik a képek automatikus letöltését biztonságos feladókról, megbízható webhelyekről és RSS-hírcsatornákról, így valóban nem kell kikapcsolni, hacsak nem szokatlanok a körülmények.

Tehát ismét nem javasoljuk, hogy kapcsolja ki ezt a beállítást, kivéve nagyon speciális körülmények között, de ha akarja, így kell megtennie.