Hogyan kell kivonni a Google Táblázatokban

Az internetes böngészők egyre erősebbek, ideális keretet biztosítva a webes alkalmazások virágzásához. Ezek a webalkalmazások alapvetően olyan alkalmazások, amelyeket anélkül használhat, hogy bármit is le kellene töltenie a számítógépére, így megtakaríthatja a merevlemez-tárhelyet, a rendszerleíró adatbázisok integritását és még sok mást.

Az általánosan használt webalkalmazások egyik tökéletes példája a Google Sheets, a Google Drive Suite egyik összetevője, és kiváló alternatívája a Microsoft Excelnek, egy jól bevált eszköznek, amely egyébként meglehetősen sokba kerülne. Nos, a Google Táblázatokat úgy tervezték, hogy ugyanolyan hatékonyak legyenek, mint a Microsoft Excel, vagy legalábbis képes felölelni az Excel összes alapvető eszközét.

Valójában mindkét terméknek nagyon gyakori a felhasználói felülete, sőt a színek motívuma is hasonló, bár a Google Spreadsheets sokkal egyszerűbb eszközként kívánja magát feltüntetni.

Mivel táblázatokról beszélünk, érdemes arról is beszélnünk, hogy mit lehet tenni az ilyen eszközökkel.

Alapvetően az ilyen eszközök segítenek a számok összetörésében, legyen szó összeadásról, kivonásról, szorzásról, osztásról vagy akár bonyolultabb matematikai egyenletekről.

A mai cikkben pontosan megmutatjuk, hogyan léphet előre, és hogyan vonhatja ki a Google Táblázatokat a számok gyors és hatékony kivonására, így a nagy adattáblázatok nem jelentenek problémát a munkafolyamatban.

Hogyan kell kivonni a Google Táblázatokban

Készítsen két oszlopot, és töltse ki azokat különböző számértékekkel
Ebben az oktatóanyagban az első oszlopban lévő értékek nagyobbak legyenek, mint a második oszlopban lévők

Jelölje ki azt a cellát, ahol az eredményeket kivonás után meg szeretné jeleníteni
Ugyanabban a cellában kezdje el beírni a „=” karaktert
Jelölje ki az első oszlop első celláját
Írja be a „–” szimbólumot
Válassza ki a megfelelő cellát a második oszlopból
nyomd meg az Entert
Miután megnyomta az Enter billentyűt, az eredmény automatikusan abba a cellába kerül, ahová a képletet felírta

Több értéket egyszerre kivonni?

Miután végrehajtotta a fenti lépéseket, valószínűleg azon tűnődik, hogy ezt minden sornál egyenként kell-e megtennie egészen a legvégéig. A válasz nem.

Az összes többi sor kivonási eredményének megjelenítéséhez mindössze annyit kell tennie, hogy egyszerűen jelölje ki, húzza az eredményt tartalmazó első cellát a jobb alsó saroknál, és a megfelelő értékekkel töltődik fel.

Miért olyan hatékony a kivonás a Google-táblázatokban?

Mivel az egyes cellákban lévő adatok automatikusan frissülnek, minden alkalommal, amikor módosítja a B vagy C oszlop értékeit, a D oszlopban lévő kivonási eredmények is módosulnak.

Sőt, a kivonási képleteket tartalmazó cellák áthelyezhetők egy másik sorba vagy oszlopba anélkül, hogy aggódnia kellene az eredmény megváltozása miatt.

Ennek az az oka, hogy nem számít, hol helyezi el a képletcellát, az továbbra is az eredeti B és C cellákra hivatkozik.

Hogyan tekinthetek meg képleteket a Google Táblázatokban?

Ha már van egy táblázata az összes kivonással és összeadással, de kíváncsi a pontos képletre, kétféleképpen fedezheti fel őket:

1. módszer

Kattintson az elemezni kívánt képletet tartalmazó cellára
Nézze meg az Fx sávot az alábbi képen látható módon:

2. módszer

Egyszerűen kattintson duplán a megfelelő cellára, és a képlet szerkeszthetőként jelenik meg.

Vegye figyelembe, hogy ez a két módszer kiválóan alkalmas minden típusú képlet megtekintéséhez, nem csak a kivonásokhoz, ezért ne feledje, hogyan kell használni őket, mivel valószínűleg gyakran lesz szüksége rájuk.

Kivonás a Google Táblázatokban: Záró gondolatok

A Google-nak ismét sikerült egy nagyon stabil eszközt kínálnia magánszemélyek és cégek számára egyaránt, és mindezt fizetési kérés nélkül tették meg.

A Google Táblázatok megbízható, funkciókban gazdag, mindig elérhető bármilyen böngészőből, és még csak Google-fiókra sincs szükség a használatához.

Összességében a képletek használata a Google Táblázatokban egyáltalán nem olyan nehéz, és reméljük, hogy ez a cikk még világosabbá tette a dolgokat.