Hogyan kell kivonni a Google Táblázatokban

Az internetes böngészők egyre erősebbek, ideális keretet biztosítva a webes alkalmazások virágzásához. Ezek a webalkalmazások alapvetően olyan alkalmazások, amelyeket anélkül használhat, hogy bármit is le kellene töltenie a számítógépére, így megtakaríthatja a merevlemez-tárhelyet, a rendszerleíró adatbázisok integritását és még sok mást.

Az általánosan használt webalkalmazások egyik tökéletes példája a Google Sheets, a Google Drive Suite egyik összetevője, és kiváló alternatívája a Microsoft Excelnek, egy jól bevált eszköznek, amely egyébként meglehetősen sokba kerülne. Nos, a Google Táblázatokat úgy tervezték, hogy ugyanolyan hatékonyak legyenek, mint a Microsoft Excel, vagy legalábbis képes felölelni az Excel összes alapvető eszközét.

Valójában mindkét terméknek nagyon gyakori a felhasználói felülete, sőt a színek motívuma is hasonló, bár a Google Spreadsheets sokkal egyszerűbb eszközként kívánja magát feltüntetni.

Mivel táblázatokról beszélünk, érdemes arról is beszélnünk, hogy mit lehet tenni az ilyen eszközökkel.

  Az összes alkalmazás listázása Mac számítógépen

Alapvetően az ilyen eszközök segítenek a számok összetörésében, legyen szó összeadásról, kivonásról, szorzásról, osztásról vagy akár bonyolultabb matematikai egyenletekről.

A mai cikkben pontosan megmutatjuk, hogyan léphet előre, és hogyan vonhatja ki a Google Táblázatokat a számok gyors és hatékony kivonására, így a nagy adattáblázatok nem jelentenek problémát a munkafolyamatban.

Hogyan kell kivonni a Google Táblázatokban

Készítsen két oszlopot, és töltse ki azokat különböző számértékekkel
Ebben az oktatóanyagban az első oszlopban lévő értékek nagyobbak legyenek, mint a második oszlopban lévők

Jelölje ki azt a cellát, ahol az eredményeket kivonás után meg szeretné jeleníteni
Ugyanabban a cellában kezdje el beírni a „=” karaktert
Jelölje ki az első oszlop első celláját
Írja be a „–” szimbólumot
Válassza ki a megfelelő cellát a második oszlopból
nyomd meg az Entert
Miután megnyomta az Enter billentyűt, az eredmény automatikusan abba a cellába kerül, ahová a képletet felírta

  Az automatikus frissítések testreszabása iPhone-on és iPaden

Több értéket egyszerre kivonni?

Miután végrehajtotta a fenti lépéseket, valószínűleg azon tűnődik, hogy ezt minden sornál egyenként kell-e megtennie egészen a legvégéig. A válasz nem.

Az összes többi sor kivonási eredményének megjelenítéséhez mindössze annyit kell tennie, hogy egyszerűen jelölje ki, húzza az eredményt tartalmazó első cellát a jobb alsó saroknál, és a megfelelő értékekkel töltődik fel.

Miért olyan hatékony a kivonás a Google-táblázatokban?

Mivel az egyes cellákban lévő adatok automatikusan frissülnek, minden alkalommal, amikor módosítja a B vagy C oszlop értékeit, a D oszlopban lévő kivonási eredmények is módosulnak.

Sőt, a kivonási képleteket tartalmazó cellák áthelyezhetők egy másik sorba vagy oszlopba anélkül, hogy aggódnia kellene az eredmény megváltozása miatt.

Ennek az az oka, hogy nem számít, hol helyezi el a képletcellát, az továbbra is az eredeti B és C cellákra hivatkozik.

  Hogyan változtassuk meg a Netflix régiót

Hogyan tekinthetek meg képleteket a Google Táblázatokban?

Ha már van egy táblázata az összes kivonással és összeadással, de kíváncsi a pontos képletre, kétféleképpen fedezheti fel őket:

1. módszer

Kattintson az elemezni kívánt képletet tartalmazó cellára
Nézze meg az Fx sávot az alábbi képen látható módon:

2. módszer

Egyszerűen kattintson duplán a megfelelő cellára, és a képlet szerkeszthetőként jelenik meg.

Vegye figyelembe, hogy ez a két módszer kiválóan alkalmas minden típusú képlet megtekintéséhez, nem csak a kivonásokhoz, ezért ne feledje, hogyan kell használni őket, mivel valószínűleg gyakran lesz szüksége rájuk.

Kivonás a Google Táblázatokban: Záró gondolatok

A Google-nak ismét sikerült egy nagyon stabil eszközt kínálnia magánszemélyek és cégek számára egyaránt, és mindezt fizetési kérés nélkül tették meg.

A Google Táblázatok megbízható, funkciókban gazdag, mindig elérhető bármilyen böngészőből, és még csak Google-fiókra sincs szükség a használatához.

Összességében a képletek használata a Google Táblázatokban egyáltalán nem olyan nehéz, és reméljük, hogy ez a cikk még világosabbá tette a dolgokat.