Hogyan kell játszani az Orcs Must Diet! 2 linuxon

Az orkoknak meg kell halniuk! A 2 egy toronyvédelmi stílusú videojáték, amelyet a Robot Entertainment fejlesztett ki az Orcs Must Die! folytatásaként. A játék 2012-ben jelent meg Microsoft Windows rendszeren, de soha nem jutott el Linuxra. Így játszhatja le Linux PC-jén.

Az orkok meg kell halniuk! 2 Linuxon dolgozik

Az orkoknak meg kell halniuk! A 2 működik Linuxon, de csak a Proton és a Steam Play segítségével, amely a Linux Steam kliens egyik funkciója. Emiatt át kell mennünk a Steam linuxos kiadásának telepítésén.

Telepítse a Steam-et

A Steam Linux rendszerre történő telepítéséhez meg kell nyitnia egy terminálablakot az asztalon. Megnyithat egy terminál ablakot a Linux asztalon a Ctrl + Alt + T billentyűkombináció lenyomásával. Alternatív megoldásként keresse meg a „terminál” kifejezést az alkalmazás menüjében.

Amikor egy terminálablak nyitva van, és készen áll a használatra, megkezdődhet a telepítés. Az alábbi utasításokat követve állítsa be a Steam szolgáltatást Linux rendszerű számítógépén.

  Csoportos csevegés törlése a WeChat alkalmazásban

Ubuntu

Az Ubuntu alatt az apt install paranccsal beállíthatja a Steam legújabb kiadását.

sudo apt install steam

Debian

A Steam Debianon működik. Ha azt szeretné, hogy működjön, közvetlenül a Valve-ból kell letöltenie a Steamet. Ehhez használja a következő wget letöltési parancsot lent.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

A Steam DEB csomag letöltése után kezdődhet a telepítés. Az alábbi dpkg paranccsal állítsa be a Steam csomagot a számítógépen.

sudo dpkg -i steam.deb

Ha a Steam csomagot beállította Debian Linux PC-jén, ki kell javítania a telepítési folyamat során esetlegesen fellépő függőségi problémákat. Az alábbi apt-get install -f paranccsal javítsa ki a problémákat.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

A Steam elérhető Arch Linuxon a „multilib” szoftvertáron keresztül. Sajnos a tároló alapértelmezés szerint le van tiltva. A szoftvertár engedélyezéséhez nyissa meg az /etc/pacman.conf fájlt kedvenc szövegszerkesztőjében (rootként).

Miután a szövegfájl rootként megnyílt, keresse meg a „multilib” sort, és távolítsa el a # szimbólumot a szövegfájlból. Ügyeljen arra, hogy a közvetlenül alatta lévő sorokból is távolítsa el a # szimbólumot. Ezután mentse el a módosításokat, és zárja be.

A szövegfájl bezárása után az alábbi paranccsal szinkronizálja újra Arch Linux rendszerét a hivatalos szoftvertárolókkal.

sudo pacman -Syy

Végül, amint a „multilib” szoftvertár konfigurálva van, a Steam alkalmazás telepíthető a rendszerére. A Steam alkalmazás telepítéséhez használja az alábbi pacman parancsot.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Az OpenSUSE és a Fedora Linux egyaránt képes a Steam telepítésére a rendszerben található szoftvertárakból. A Steam Flatpak kiadása azonban sokkal jobban működik ezeken az operációs rendszereken, ezért javasoljuk, hogy kövesse ezeket az utasításokat.

  Hogyan szerezzünk egy eldobható e-mail címet

Flatpak

Ha a futási környezet konfigurálva van, használja a flatpak remote-add parancsot és a flatpak install parancsot a Steam alkalmazás elindításához és futtatásához Linux számítógépén.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Telepítse az Orcs Must Diet! 2 Linuxon

Indítsa el az alkalmazást, és jelentkezzen be Steam-fiókjába, miután a Flatpak futtatókörnyezet konfigurálva van a Linux rendszeren. Ezután kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat, hogy megszerezze az Orcs Must Diet! 2 dolgozik Linuxon!

1. lépés: Nyissa meg a „Steam” menüt, és válassza a „Beállítások” gombot a Steam beállításainak megnyitásához. A „Steam beállítások” területen keresse meg a „Steam Play” gombot, és válassza ki az egérrel.

A Steam Play területen keresse meg és jelölje be a „Steam Play engedélyezése támogatott címeknél” és a „Steam lejátszás engedélyezése az összes többi címnél” lehetőséget. Végül kattintson az „OK” gombra a beállítások megerősítéséhez.

  Okostelefon töltése kemping közben

2. lépés: Keresse meg a „Store” gombot, és kattintson rá az egérrel. Innen keresse meg a keresőmezőt, és kattintson rá az egérrel. Ezután írja be, hogy „Az orkoknak meg kell halniuk! 2” a dobozba. Nyomja meg az Enter billentyűt a keresési eredmények megtekintéséhez.

3. lépés: Nézze meg a keresési eredményeket az „Orcs Must Die! 2”, és kattintson rá a játék Steam áruházának megnyitásához. Egyszer az orkok meg kell halniuk! 2 bolt oldalán keresse meg a zöld „kosárba” gombot, és válassza ki a játék számlájához való megvásárlásához.

4. lépés: A játék megvásárlása után keresse meg a „Könyvtár” gombot, és kattintson rá az egérrel a Steam játékkönyvtár eléréséhez. Ezután nézze át, és keresse meg az „Orkok meg kell halniuk! 2”.

Miután megtalálta a játékot, keresse meg a kék „TELEPÍTÉS” gombot, és kattintson rá az egérrel. Ennek a gombnak a kiválasztásával letölti a játékot a számítógépére és telepíti.

5. lépés: Amikor a telepítés befejeződött, a kék „TELEPÍTÉS” gomb zöld „LEJÁTSZÁS” gomb lesz. Válassza ki a játék elindításához. Élvezd!