Hogyan kell játszani az Observert Linuxon

Az Observer egy cyberpunk horrorjáték, amelyet a Bloober Team fejlesztett ki és az Aspyr adott ki. 2017-ben jelent meg Windowsra, PS4-re és Xboxra, később pedig Linuxra is. Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan kell játszani Linuxon.

Az Observer munkája Linuxon

Az Observer egy natív Linux-játék, de csak a Steam for Linux kliens segítségével játszhatja le Linux PC-jén. Ennek eredményeként át kell mennünk, hogyan állítsuk be a Steam klienst Linuxon, mielőtt áttekintenünk, hogyan lehet a játékot működésbe hozni.

Telepítse a Steam-et

A Steam telepítésének elindításához Linuxos számítógépére nyisson meg egy terminálablakot. Megnyithat egy terminál ablakot a Linux asztalon a Ctrl + Alt + T billentyűkombináció lenyomásával. Az alkalmazásmenüben a „Terminál” kifejezésre keresve is megnyithat egyet.

Amikor a terminálablak megnyílik, és készen áll a használatra, kövesse az alábbi telepítési utasításokat, amelyek megfelelnek a jelenleg használt Linux operációs rendszernek.

Ubuntu

Ahhoz, hogy a Steam működjön az Ubuntun, futtassa a következő apt install parancsot.

sudo apt install steam

Debian

Ha Debiant használsz, a Steam DEB csomag letöltésével telepítheted a Steamet a rendszeredre. A letöltési folyamat elindításához használja a következő wget download parancsot lent.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Miután letöltötte a Steam legújabb kiadását a Valve webhelyéről, a következő lépés a szoftver telepítése a számítógépére. Ezután az alábbi dpkg paranccsal állítsa be a Steam csomagot.

sudo dpkg -i steam.deb

A Steam Debianra telepítését követően ki kell javítania a telepítés során esetlegesen fellépő függőségi problémákat.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Ahhoz, hogy a Steam működjön az Arch Linuxon, először engedélyeznie kell a „multilib” szoftvertárat. A Steam nem telepíthető e repo nélkül. Az engedélyezéséhez nyissa meg az /etc/pacman.conf fájlt kedvenc szövegszerkesztőjében root felhasználóként.

  Képernyőkép készítése iPhone X, XR, XS és XS Max készülékeken

A fájl megnyitása után keresse meg a „multilib” szót a fájlban, és távolítsa el elől a # szimbólumot, valamint a közvetlenül alatta lévő sorokat. Ezután mentse el a módosításokat, és szinkronizálja újra az Arch-ot a repókkal.

sudo pacman -Syy

Ha mindent újraszinkronizált, kezdődhet a Steam telepítése. Az alábbi pacman paranccsal telepítse a Steam alkalmazást.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

A Fedora és az OpenSUSE is telepítheti a Steam-et az operációs rendszerben található szoftvertárolókon keresztül. Ennek ellenére a Steam Flatpak kiadása sokkal jobban működik ezeken az operációs rendszereken, és javasoljuk, hogy ehelyett telepítse.

Flatpak

A Steam elindításához és futtatásához a Flatpakon először engedélyezze a Flatpak futtatókörnyezetét. Ehhez kövesse a Flatpak Linux rendszeren történő beállítására vonatkozó útmutatónkat. Ezután, miután beállította a Flatpak futtatókörnyezetét, telepítse a Steamet Linux számítógépére az alábbi két paranccsal.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Telepítse az Observert Linuxra

Ha a Steam telepítve van, jelentkezzen be az alkalmazásba Steam hitelesítő adataival. Ezután kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat, hogy az Observer működjön Linuxon.

  Új gombok hozzáadása a Microsoft Office szalaghoz

1. lépés: Nyissa meg a Steamet, és keresse meg a „Store” gombot az alkalmazásban. Kattintson az „Üzlet” gombra a Steam kirakatának eléréséhez. A Steam kirakatában keresse meg a keresőmezőt, és válassza ki az egérrel.

Ha kiválasztotta a keresőmezőt, írja be az „Observer” szót, és nyomja meg az Enter billentyűt az egérrel a keresési eredmények megtekintéséhez. Ezután nézd meg, és kattints az „Observer” elemre a játék Steam kirakatának eléréséhez.

2. lépés: A Steam Observer Storefront oldalán keresse meg a zöld „Kosárba helyezés” gombot, és válassza ki az egérrel. Ha erre a gombra kattintasz, az Observer bekerül a Steam kosaradba. Innen kattintson a kosár ikonra, és végezze el a játék megvásárlásának és fiókjához való hozzáadásának folyamatát.

  Mit jelent az „IANAL”, és hogyan kell használni?

3. lépés: Ha megvásárolta az Observert, keresse meg a „Könyvtár” gombot, és kattintson rá a Steam-játékkönyvtár eléréséhez. Ezután keresse meg a keresőmezőt, és kattintson rá az egérrel.

A Steam könyvtár keresőmezőjébe írja be, hogy „Observer”. A kulcsszó beírása után a játéknak meg kell jelennie. Ezen a ponton válassza ki az egérrel az Observer Steam könyvtár oldalának eléréséhez.

4. lépés: Az Observer Steam könyvtár oldalán keresse meg a kék „TELEPÍTÉS” gombot, és kattintson rá az egérrel. Ha rákattint erre a gombra, a Steam letölti és telepíti a játékot a Linux PC-re.

Amikor a telepítés befejeződött, a kék „TELEPÍTÉS” gomb zöld „LEJÁTSZÁS” gomb lesz. Kattintson rá az egérrel a játék elindításához Linux PC-jén. Élvezze az Observert és boldog játékot!