Hogyan kell játszani a Yooka-Laylee-t Linuxon

A Yooka-Laylee egy platformer játék, amelyet a Team 7 fejlesztett ki, amely az N64 Banjo-Kazooie játék eredeti fejlesztőcsapata volt. Így játszhatja ezt a játékot Linux rendszerű számítógépén.

A Yooka-Laylee munkája a Linuxon

A Yooka-Laylee működik Linuxon, de csak a Steam segítségével tudja lejátszani Linuxos számítógépén. Tehát a folytatás előtt be kell mutatnunk, hogyan kell telepíteni a Steam Linux klienst.

Telepítse a Steam-et

A Steam telepítésének megkezdéséhez Linuxos számítógépére nyisson meg egy terminálablakot a Linux asztalon a Ctrl + Alt + T billentyűkombináció megnyomásával. Vagy keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazás menüjében, hogy így indítsa el.

Miután a terminálablak megnyílt és használatra kész, kövesse az alábbi telepítési utasításokat, amelyek megfelelnek a jelenleg használt Linux operációs rendszernek.

Ubuntu

Ubuntun a Steam alkalmazást az alábbi Apt paranccsal indíthatja el és futtathatja.

sudo apt install steam

Debian

A Steam Debianra telepítésének legegyszerűbb módja a DEB csomag közvetlen letöltése. Az alábbi wget paranccsal töltse be a legújabb Steam-kiadást a saját mappájába.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Amikor a DEB-csomag letöltése befejeződött a számítógépre, kezdődhet a telepítés. Az alábbi dpkg paranccsal telepítse a Steam legújabb kiadását Debianra.

sudo dpkg -i steam.deb

Most, hogy a Steam be van állítva Debian Linux PC-jén, ki kell javítania a Steam függőségi problémáit. Ehhez használja a következő apt-get install -f parancsot.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Arch Linuxon lehetséges a Steam működése mindaddig, amíg a „multilib” szoftvertár működik és fut. Ehhez nyissa meg az /etc/pacman.conf fájlt kedvenc szövegszerkesztőjében.

  PS4 vagy Xbox kontroller csatlakoztatása iPhone vagy iPad készülékéhez

Most, hogy a fájl meg van nyitva a szövegszerkesztőben, keresse meg a „multilib” szoftvertárat, és távolítsa el belőle a # szimbólumot, valamint a közvetlenül alatta lévő sorokat. Ezután mentse el a módosításokat, és zárja be a szerkesztőt. Ezután szinkronizálja újra az Arch Linuxot az Arch repókkal.

sudo pacman -Syy
sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Ha Fedora vagy OpenSUSE Linuxot használ, a Steamet az operációs rendszerhez mellékelt repókon keresztül telepítheti. Ennek ellenére a Steam Flatpak kiadása jobban működik ezeken az operációs rendszereken, és azt javasoljuk, hogy ehelyett telepítse.

Flatpak

Ahhoz, hogy a Steam működjön Linux PC-jén Flatpakon keresztül, először telepítenie kell a Flatpak futtatókörnyezetét. A futási idő elindításához kövesse a témával kapcsolatos útmutatónkat.

  Fordítsa le az orvosi szakzsargont egyszerű angolra egy Chrome-kiterjesztéssel

Miután a Flatpak futtatókörnyezet elkészült és fut a Linux rendszeren, az alábbi két paranccsal telepítheti a Steamet.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Telepítse a Yooka-Laylee-t Linuxra

Most, hogy a Steam telepítve van a Linux rendszerére, nyissa meg, és jelentkezzen be fiókjába felhasználói adataival. Ezután kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat a Yooka-Laylee üzembe helyezéséhez.

1. lépés: A Yooka-Laylee Linux PC-re történő telepítéséhez először keresse meg a „Store” gombot a Steamben, és kattintson rá az egérrel. Ezt követően feltöltöd a Steam Storefrontot.

A Steam Storefronton keresse meg a keresőmezőt, és kattintson rá az egérrel. Ezután írja be a „Yooka-Laylee” szöveget a mezőbe. Végül nyomja meg az Enter billentyűt a keresési eredmények megtekintéséhez.

2. lépés: Nézze meg a „Yooka-Laylee” keresési eredményeit, és kattintson rá az egérrel. Amikor kiválasztod a játékot az eredmények között, akkor betöltöd a Yooka-Laylee Steam Storefront oldalát.

A Steam Storefront oldalán keresse meg a zöld „Kosárba helyezés” gombot, és válassza ki az egérrel. Ha ezt a gombot választod, az a Steam kosaradba kerül. Ezután kattintson a kosár gombra az oldal jobb felső részén.

  Hogyan válthat a brit és az amerikai helyesírás-ellenőrzés között a Microsoft Wordben

3. lépés: A Steam kosaradban végezd el a játék megvásárlásának folyamatát. A játék megvásárlásakor a Yooka-Laylee véglegesen hozzáadódik Steam játékgyűjteményéhez.

Kattintson a „Könyvtár” gombra a Steamben a játékkönyvtár eléréséhez. Miután a Steam könyvtárban van, keresse meg a keresőmezőt. Ezután kattintson a keresőmezőre, és írja be a „Yooka-Laylee” szót. Ha megteszi, annak meg kell jelennie az eredmények között.

4. lépés: Válassza a „Yooka-Laylee” lehetőséget a keresési eredmények között a játék Steam könyvtár oldalának eléréséhez. Ezután keresse meg a kék „TELEPÍTÉS” feliratot a játék oldalán. Válassza ezt a gombot, hogy elindítsa a játék telepítését a számítógépére.

5. lépés: A Yooka-Laylee telepítése néhány percet vesz igénybe. Amikor a folyamat befejeződött, a kék „TELEPÍTÉS” gomb zöld „LEJÁTSZÁS” gomb lesz. Kattintson a zöld „PLAY” gombra a Yooka-Laylee elindításához Linuxos játék PC-jén.

Jó szórakozást és jó játékot!