Hogyan kell játszani a Valheimet Linuxon

A Valheim a svéd fejlesztő Iron Gate Studio korai hozzáférésű túlélési és homokozós videojátéka. A játékban a játékosok vikingek, szerszámokat kell készíteniük és túl kell élniük. A játék elég jól működik Linuxon. A következőképpen állíthatja be a rendszeren.

Valheim Linuxon

A Valheim a Linux őshonos, de csak a Steam for Linux segítségével működik. Tehát át kell mennünk, hogyan kell telepíteni a Steam linuxos verzióját a számítógépére.

Telepítse a Steam-et

A Steam telepítésének megkezdéséhez Linux rendszerű számítógépére nyisson meg egy terminálablakot az asztalon. Terminálablak megnyitásához a Linux asztalon nyomja meg a Ctrl + Alt + T billentyűkombinációt. Vagy keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazás menüjében, és nyissa meg úgy.

Miután megnyílt a terminálablak, kövesse az alábbiakban ismertetett telepítési utasításokat, amelyek megfelelnek a jelenleg használt Linux operációs rendszernek.

Ubuntu

Ubuntun a Steam alkalmazás az apt install paranccsal telepíthető. Ahhoz, hogy az alkalmazás működjön a rendszeren, írja be az alábbi parancsot.

sudo apt install steam

Debian

A Debian Linux rendszeren a Steam alkalmazást a „Nem ingyenes” szoftvertáruk támogatja. A Steam DEB csomag kézi letöltésével azonban egyszerűbb működésre bírni az alkalmazást a számítógépén.

A Steam DEB csomag letöltéséhez használja a következő wget parancsot.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Miután letöltötte a Steam DEB csomagot a számítógépére, megkezdődhet a Steam telepítése. Az alábbi dpkg paranccsal telepítse a Steamet.

sudo dpkg -i steam.deb

Miután telepítette a Steam DEB csomagot a számítógépére, ki kell javítania a telepítés során esetlegesen felmerülő függőségi problémákat. A probléma megoldásához hajtsa végre a következő Apt-get install -f parancsot.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Arch Linuxon a Steam alkalmazás minden felhasználó számára elérhető, feltéve, hogy engedélyezve van a „multilib” szoftvertár. A számítógépen való engedélyezéséhez nyissa meg a Pacman konfigurációs fájlt, engedélyezze a „Multilib” lehetőséget, szinkronizálja újra a pacmant a pacman -Syyu paranccsal, és telepítse a Steam alkalmazást az alábbi paranccsal.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Fedora és OpenSUSE rendszeren lehetőség van a Steam alkalmazás működésére a mellékelt szoftvertárolókon keresztül. Az alkalmazás ezen verziói azonban nem működnek túl jól. Emiatt javasoljuk a Flatpak kiadás telepítését.

Flatpak

A Steam Flatpak csomagként érhető el a Flathubon. Ahhoz, hogy működjön a számítógépén, először telepítenie kell a Flatpak futtatókörnyezetet. A futtatókörnyezet számítógépére történő telepítéséhez kövesse ezt az útmutatót a témában.

Miután beállította a Flatpak futási környezetet a számítógépén, be kell állítania a Flathub alkalmazásboltot. Az alkalmazásbolt beállításához írja be az alábbi parancsot.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Most, hogy a Flathub alkalmazásbolt be van állítva a számítógépen, a Steam telepítése megkezdődhet az alábbi paranccsal.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Natív beállítás

A Valheim natív lejátszása Linuxon viszonylag egyszerű. A játék beállításához kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat.

1. lépés: Indítsa el a Steam alkalmazást a számítógépén az alkalmazás menüjében a „Steam” kifejezésre keresve. Az alkalmazás megnyitása után adja meg felhasználói hitelesítő adatait, és jelentkezzen be. Ha bejelentkezett, keresse meg a Steam tetején az „ÁRUHÁZ” gombot.

Az „ÁRUHÁZ” gomb kiválasztásával a Steam Storefront oldalára kerülsz.

2. lépés: A Steam Storefront oldalon keresse meg a keresés gombot, és kattintson rá az egérrel a keresési funkció eléréséhez. Innen írja be a „Valheim” szót, és nyomja meg az Enter billentyűt az eredmények megtekintéséhez.

Az eredmények kattintson a „Valheim” feliratú elemre, hogy a Steam Valheim oldalára navigáljon. A Valheim Steam oldalán keresse meg a zöld „Kosárba helyezés” gombot, és kattintson rá a játék megvásárlásához.

Figyelmeztetni kell, hogy a Valheim, bár nagyon szórakoztató, egy korai hozzáférésű játék. A korai hozzáférés azt jelenti, hogy vannak hibák, amelyek játék közben fordulhatnak elő.

3. lépés: Keresse meg a „KÖNYVTÁR” gombot a Steam tetején, és kattintson rá a Steam könyvtárához. A Steam könyvtár területén keresse meg a „Valheim” elemet, és kattintson rá. Ezután kattintson a kék „TELEPÍTÉS” gombra a játék letöltéséhez és számítógépére való telepítéséhez.

4. lépés: A Valheim letöltése és telepítése után a kék „TELEPÍTÉS” gomb zöld „LEJÁTSZÁS” gomb lesz. Kattintson rá a játékhoz!

Proton beállítás

A Valheim a Linux őshonos, így nincs szükség arra, hogy a Valve Steam Play és Proton segítségével játsszuk. Ha problémái vannak a játékkal a natív kiadással, ez egy alternatív lehetőség.

A Valheim Protonon keresztüli beállításához olvassa el a Steam Playről szóló részletes útmutatónkat.