Hogyan kell játszani a The Talos Principle játékot Linuxon

A Talos Principle egy 2014-es kirakós játék, amelyet a Croteam fejlesztett és a Devolver Digital adott ki. A játék középpontjában egy filozófiai történet áll, ahol a játékos egy istenszerű figura által adott feladatokat hajt végre. Így játszhat a The Talos Principle játékkal Linuxon.

A Talos elv működése Linuxon

A Talos Principle jól működik Linuxon, mivel ez egy natív játék a platformon. Ennek ellenére soha nem adták ki önálló játékként, és csak a Steamen érhető el. Tehát telepítenie kell a Steam for Linux programot.

Telepítse a Steam-et

A Steam for Linux telepítéséhez meg kell nyitnia egy terminálablakot az asztalon. A Ctrl + Alt + T billentyűkombináció megnyomásával megnyithat egy terminálablakot az asztalon. Alternatív megoldásként keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazás menüjében.

Amikor a terminálablak meg van nyitva, kövesse az alábbi parancssori telepítési utasításokat, amelyek megfelelnek a jelenleg használt Linux operációs rendszernek.

  A tavaszi alkotók frissítésének beszerzése

Ubuntu

Ubuntun telepítheti a Steam legújabb kiadását a következő apt install paranccsal.

sudo apt install steam

Debian

Ahhoz, hogy a Steam működjön a Debianon, le kell töltened a legújabb Steam DEB csomagot a számítógépedre. Ezt a DEB-csomagot gyorsan letöltheti az alábbi wget parancs beírásával.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Most, hogy a csomag letöltése befejeződött a számítógépére, telepítenie kell a rendszerére. A Steam DEB csomag számítógépre történő telepítéséhez használja az alábbi dpkg parancsot.

sudo dpkg -i steam.deb

Amint a DEB csomag telepítve van a rendszeren, a Steam telepítése megtörténik. Ugyanakkor ki kell javítania azokat a függőségeket is, amelyeket esetleg nem sikerült feloldani a telepítés során.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Lehetséges a Steam elindítása és futtatása Arch Linuxon. Először azonban engedélyeznie kell a „multilib” szoftvertárat. Ehhez nyissa meg az /etc/pacman.conf fájlt kedvenc szövegszerkesztőjében (rootként).

A szövegfájl megnyitása után keresse meg a „multilib” részt, és távolítsa el előtte a # szimbólumot, valamint a közvetlenül alatta lévő sorokat. Ezután mentse el a módosításokat, és szinkronizálja újra az Arch Linuxot a hivatalos szerverekkel.

sudo pacman -Syy

Végül telepítse a Steam legújabb kiadását a Linux számítógépére az alábbi pacman paranccsal.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

A Fedora és az OpenSUSE felhasználók is beállíthatják a Steam-et az operációs rendszerben található szoftvertárolókon keresztül. Ennek ellenére a Steam Flatpak kiadása sokkal jobban működik, és javasoljuk, hogy telepítse ezt.

  A MessageEnhancer kozmetikai és funkcionális változtatásokat hajt végre a Messages alkalmazásban

Flatpak

Ezután, amikor a futási idő be van kapcsolva, az alábbi két paranccsal elindíthatja a Steam alkalmazást.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Telepítse a Talos Principle-t Linuxra

Ha a Steam telepítve van a Linux rendszerére, nyissa meg az asztalon. Ha megnyílt, kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat a The Talos Principle elindításához és futtatásához a számítógépén.

1. lépés: A Steamen belül keresse meg a „Store” gombot, és kattintson rá az egérrel. Ha kiválasztja ezt a gombot, betölti a Steam Storefrontot. Innen keresse meg a keresőmezőt, és kattintson rá az egérrel.

Írja be a „The Talos Principle” szót, és nyomja meg az Enter billentyűt a keresési eredmények megtekintéséhez a keresőmezőben. Ezután nézze meg a „The Talos Principle” keresési eredményeit, és válassza ki az egérrel a játék Steam Storefront oldalának betöltéséhez.

  A Google betűtípusok egyszerű párosítása

2. lépés: A Talos Principle Steam Storefront oldalán keresse meg a zöld „Kosárba helyezés” gombot, és kattintson rá az egérrel. Ennek a gombnak a kiválasztásával hozzáadja a játékot a Steam kosarához.

Innen keresse meg a Steam kosár ikonját a jobb felső sarokban, és válassza ki az egérrel. Ezután hajtsa végre a The Talos Principle megvásárlásának folyamatát Steam-fiókjához.

3. lépés: Keresse meg a „Könyvtár” gombot a Steamben, és kattintson rá az egérrel a Steam-játékkönyvtár eléréséhez. A Steam-játékok könyvtárában keresse meg a keresőmezőt.

Kattintson az egérrel a keresőmezőre. Ezután írja be, hogy „The Talos Principle”. A „The Talos Principle” beírása után a játéknak meg kell jelennie az eredmények között. Válassza ki az egérrel, hogy hozzáférjen a játékhoz a játékkönyvtárában.

4. lépés: Keresse meg a kék „TELEPÍTÉS” gombot, és válassza ki az egérrel. Ha erre a gombra kattint, a Talos elv letöltése megkezdődik a számítógépére. Amikor a folyamat befejeződött, a kék „TELEPÍTÉS” gomb zöld „LEJÁTSZÁS” gomb lesz.

A játék elindításához válassza ki a zöld „PLAY” gombot. Jó szórakozást és jó játékot!