Hogyan kell játszani a Space Engineers-t Linuxon

A Space Engineers egy voxel alapú sandbox játék, amely az űrben játszódik. Ebben a játékos bányászhat erőforrásokat, bázisokat hozhat létre, felfedezhet stb. Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan játszhatja a játékot Linuxon.

Űrmérnökök Linuxon

A Space Engineers Linuxon működik, és Ön képes lesz vele játszani. Azonban csak a Proton erejével működik, amely a Steam Linux-kiadásában szerepel. Emiatt előzetesen át kell mennünk a Steam alkalmazás telepítésének módján.

Telepítse a Steam-et

A Steam telepítésének elindításához Linuxos számítógépére nyisson meg egy terminálablakot. A terminálablak megnyitásához nyomja meg a Ctrl + Alt + T billentyűket a billentyűzeten. Vagy keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazás menüjében, és nyissa meg úgy.

Miután a terminálablak megnyílt és használatra kész, kövesse az alábbi telepítési utasításokat, amelyek megfelelnek a jelenleg használt Linux operációs rendszernek.

Ubuntu

Ubuntu rendszeren az alábbi Apt paranccsal telepítheti a Steam alkalmazást.

sudo apt install steam

Debian

Debian Linux rendszeren a Steam alkalmazás egy letölthető DEB-csomagon keresztül telepíthető a számítógépére. A Steam DEB csomag számítógépre történő letöltéséhez használja a wget letöltő eszközt.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Miután letöltötte a legújabb Steam DEB csomagot Debian Linux PC-re, megkezdődhet a Steam telepítése. Az alábbi dpkg paranccsal működésbe hozhatja a Steam alkalmazást.

sudo dpkg -i steam.deb

Ha a Steam DEB csomag telepítve van a számítógépére, akkor az alábbi apt-get install -f parancsot kell végrehajtania a telepítés során esetlegesen felmerülő függőségi problémák kijavításához.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Arch Linuxon a Steam alkalmazás könnyen telepíthető a következő Pacman paranccsal.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

A Steam a Fedora és az OpenSUSE Linux rendszeren egyaránt telepíthető a hivatalos szoftverforrásokon keresztül. A Steam Flatpak kiadása azonban sokkal jobban működik ezeken a disztribúciókon, ezért javasoljuk, hogy inkább telepítse.

Flatpak

Ahhoz, hogy a Steam alkalmazás működjön a Steamen, először engedélyeznie kell a Flatpak futtatókörnyezetet a számítógépen. A Flatpak futtatókörnyezet engedélyezéséhez a számítógépen kövesse ezt az útmutatót a témában.

Miután beállította a Flatpak futási környezetet a számítógépén, be kell állítania a Flathub alkalmazásboltot. A Flathub alkalmazásbolt beállításához használja az alábbi távoli hozzáadás parancsot. Ez a lépés kritikus, mivel enélkül a Steam nem telepíthető.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Most, hogy a Flathub alkalmazásbolt be van állítva, a Steam alkalmazás telepíthető. Az alábbi paranccsal telepítse a Steam-et.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Telepítse a Space Engineers programot Linuxra

A Steam telepítése után nyissa meg az alkalmazást, és jelentkezzen be fiókjába felhasználói hitelesítő adataival. Ezt követően kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat, hogy az űrmérnökök Linuxon dolgozzanak.

1. lépés: Először nyissa meg a Steamet, és kattintson a „Steam” menüre. Innen válassza a „Beállítások” lehetőséget a Steam beállítási terület eléréséhez. Innen keresse meg a „Steam Play” területet.

A Steam Play területen belül jelölje be a „Steam Play engedélyezése támogatott címeknél” és a „Steam lejátszás engedélyezése az összes többi címnél” lehetőséget. Ezután kattintson az „OK” gombra a módosítások Steamre való alkalmazásához.

2. lépés: Keresse meg a „STORE” gombot, és kattintson rá az egérrel. Ezután kattintson a keresőmezőre az egérrel. A keresőmezőbe írja be a „Space Engineers” szót, és nyomja meg az Enter billentyűt az eredmények megtekintéséhez.

Nézze meg a „Space Engineers” keresési eredményeit, és kattintson rá az áruház oldalának megtekintéséhez. Ezután keresse meg a zöld „Kosárba” gombot a vásárláshoz, és adja hozzá a játékot a fiókjához.

3. lépés: Nyisson meg egy terminálablakot. Miután megnyílt a terminálablak, kövesse ezt az útmutatót a Protontricks telepítéséhez. Szüksége lesz rá, hogy az űrmérnökök munkába álljanak.

A Space Engineers telepítése után tegye a következőket. Először kattintson a zöld „PLAY” gombra a játék elindításához. Ne aggódjon, ha nem indul el megfelelően.

Ha a játék elindult, zárja be. Ezután lépjen a terminálra, és hajtsa végre a következő parancsot.

protontricks --gui 

Válassza a „Space Engineers” lehetőséget a Protontricks grafikus felületén. Ezután válassza ki a „dotnet48” elemet, és telepítse. Ezután indítsa újra a számítógépet.

4. lépés: A számítógép újraindítása után indítsa újra a Steamet, és kattintson másodszor is a zöld „PLAY” gombra. Mivel a Protontricks telepítette a dotnet48-at, megfelelően futnia kell! Élvezd!

Hibaelhárítás

Segítségre van szüksége ahhoz, hogy az Space Engineers-t Linux PC-jén dolgozhassa? Nézze meg a ProtonDB hibaelhárítási oldalát további információért.