Hogyan kell játszani a Little Nightmares-t Linuxon

A Little Nightmares egy rejtvény-platform/horror kalandjáték, amelyet a Tarsier Studios fejlesztett ki és a Bandai Namco Entertainment adott ki. A játék Sixet követi, egy éhes kislányt, akinek meg kell menekülnie a Maw-ból, egy ellenségekkel teli hajóból. Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan kell játszani Linuxon.

Little Nightmares Linuxon

Little Nightmares Linuxon

A Little Nightmares működik Linuxon, de csak a Protonon és a Steam Playen keresztül, amely a Steam for Linux kliens része. Ennek eredményeként át kell tekintenünk a Steam telepítését Linuxra, mielőtt a játékkal játszani.

Telepítse a Steam-et

A telepítés elindításához meg kell nyitnia egy terminál ablakot. A terminálablak megnyitásához nyomja meg a Ctrl + Alt + T billentyűket a billentyűzeten. Vagy keresse meg a „Terminal” elemet az alkalmazás menüjében, és indítsa el úgy.

Miután a terminálablak megnyílt és használatra kész, kövesse az alábbi, az operációs rendszerének megfelelő telepítési utasításokat.

Ubuntu

Ubuntu Linux rendszeren a következő Apt paranccsal telepítheti a Steam alkalmazást.

sudo apt install steam

Debian

Debian Linux rendszeren a Steam telepítésének legjobb módja a DEB csomag közvetlen letöltése, ahelyett, hogy a „nem ingyenes” szoftvertárral foglalkozna. A letöltés elindításához használja az alábbi wget download parancsot a DEB csomag megragadásához.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Amikor a letöltés befejeződött, a DEB csomag a Debian otthoni mappájában lesz. Innentől kezdve elindíthatja a Steam telepítését Debian PC-jén az alábbi dpkg paranccsal.

sudo dpkg -i steam.deb

Arch Linux

Arch Linuxon telepítheti a Steam-et, feltéve, hogy a „multilib” szoftvertár engedélyezve van, és készen áll a használatra. Ha engedélyezni szeretné ezt a szoftvertárat az Arch Linux rendszeren, nyissa meg a Pacman.conf fájlt, keresse meg a „multilib” elemet, és törölje a # összes példányát a „multilib” területről.

  Az alaplapok magyarázata: Mi az ATX, MicroATX és Mini-ITX?

Mentse el a módosításokat, és szinkronizálja újra a Pacmant az alábbi paranccsal.

sudo pacman -Syy

A Pacman újraszinkronizálása után telepítheti a Steam alkalmazást Arch Linux számítógépére.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Fedora Linuxon és OpenSUSE Linuxon is a Steam azonnali telepítése a mellékelt szoftvertárolókkal. Javasoljuk azonban, hogy kövesse a Flatpak utasításait ezeknél az operációs rendszereknél, mivel ezek a Flatpak verzió általában jobban teljesít.

Flatpak

Ha a Steamet Flatpak csomagként szeretné telepíteni, először engedélyeznie kell a Flatpak futtatókörnyezetét. A futásidő könnyen telepíthető. Ha azonban problémái vannak, kérjük, kövesse a témával kapcsolatos útmutatónkat.

Miután a Flatpak futtatókörnyezet elkészült és fut a Linux PC-n, telepítheti a Steam-et az alábbi két paranccsal.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrep
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Játssz a Little Nightmares játékkal Linuxon

Ha a Steam telepítve van a Linux PC-re, megkezdheti a Little Nightmares telepítését Linuxra. Az indításhoz nyissa meg a Steamet, és jelentkezzen be felhasználói hitelesítő adataival. Ezután kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat.

  Telefonhívások kezdeményezése és fogadása Mac számítógépen

1. lépés: Nyissa meg a Steam menüt, és kattintson a „Beállítások” elemre a Steam beállítási terület eléréséhez. Miután megnyílt a Steam beállítások menü, keresse meg a „Steam Play” területet, és jelölje be a „Steam lejátszás engedélyezése a támogatott címeknél” és a „Steam lejátszás engedélyezése az összes többi címhez” négyzetet.

Kattintson az „OK” gombra a módosítások Steamre való alkalmazásához.

2. lépés: Keresse meg a „Store” gombot a képernyő tetején, és kattintson rá a Steam áruház oldalának eléréséhez. Innen keresse meg a keresőmezőt, és kattintson rá az egérrel. Ezután írja be a „Little Nightmares” szót a szövegmezőbe, és nyomja meg az Enter billentyűt.

Nézze meg a játék keresési eredményeit, és kattintson a „Little Nightmares” elemre a játék áruház oldalának eléréséhez.

  Szövegformázás törlése a Gmailben

3. lépés: A Little Nightmares áruház oldalán keresse meg a zöld „kosárba” gombot, és kattintson rá az egérrel. A játékot a Steam kosaradba helyezed a vásárláshoz, majd a gomb kiválasztásával hozzáadhatod a fiókodhoz.

4. lépés: Miután megvásárolta a játékot és hozzáadta Steam-könyvtárához, kattintson a „Könyvtár” gombra a Steam játékgyűjtemény eléréséhez. Innen kattintson a keresőmezőre a könyvtárában, és írja be a „Little Nightmares” szót, hogy elérje a játékot a Steam könyvtárában.

5. lépés: Miután megtalálta a Little Nightmares-t a Steam könyvtárában, keresse meg a kék „TELEPÍTÉS” gombot, és kattintson rá a letöltéshez és a számítógépre történő telepítéshez. Tartsd észben; a telepítést április várjon egy kicsit a befejezéshez.

Amikor a telepítés befejeződött, a kék „TELEPÍTÉS” gomb zöld „LEJÁTSZÁS” gomb lesz. Kattintson a „PLAY” gombra a játék elindításához. Jó szórakozást és jó játékot!