Hogyan kell játszani a Hearthstone-t Linuxon

A Hearthstone egy ingyenesen játszható online digitális kártyajáték, amelyet a Blizzard Entertainment fejlesztett és adott ki. A Hearthstone a Warcraft meglévő tanaira épít, és lehetőséget ad a játékosoknak, hogy megküzdjenek egymással gyűjthető kártyák segítségével.

Hearthstone Linuxon

A Hearthstone nem elérhető a Steamen, így a Steam Play és a Proton használata nem lehetséges. A Blizzard játékok azonban általában elég jól működnek Linuxon, és a fejlesztők még odáig is elmennek, hogy nem tiltják le a Linux-felhasználókat, ha csalás elleni eszközeik hamis pozitív eredményt mutatnak.

Ebben az útmutatóban részletesen áttekintjük, hogyan kell beállítani a Hearthstone játékot Linuxos PC-jén. Tartsd észben; A játék működéséhez Blizzard Battlenet fiókkal kell rendelkeznie. További információért kattintson itt.

A Lutris telepítése Linuxra

A Hearthstone Linuxon működik, köszönhetően a Lutrisnak, egy játékalkalmazásnak, amely nagyon megkönnyíti a Wine játékot. A Hearthstone „Arany” besorolású, és azt állítják, hogy a játék némi finomítás után működik.

A kezdéshez telepítenie kell a Lutris alkalmazást Linux számítógépére. A Lutris telepítése meglehetősen egyszerű, függetlenül attól, hogy milyen Linux operációs rendszert használ. Először indítsa el a folyamatot egy terminál ablak megnyitásával a Linux asztalon a Ctrl + Alt + T lenyomásával a billentyűzeten, vagy keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazás menüjében. Ezután, ha a terminálablak megnyílik, és készen áll a használatra, kövesse az alábbi telepítési utasításokat, amelyek megfelelnek a jelenleg használt Linux operációs rendszernek.

Ubuntu

Az Ubuntun a Lutris alkalmazást a hivatalos PPA hozzáadásával indíthatja el és futtathatja. Ezután az alábbi add-apt-repository paranccsal állítsa be a PPA-t.

sudo add-apt-repository ppa:lutris-team/lutris

Ezután futtassa a frissítési parancsot az Ubuntu szoftverforrásainak frissítéséhez.

sudo apt update

Ha minden naprakész, telepítheti a Lutris alkalmazást Ubuntu számítógépére az alábbi apt install paranccsal.

sudo apt install lutris

Debian

A Lutris ugyanúgy működik Debianon, mint az Ubuntu. Először is be kell állítania egy Apt tárolót. Ezt a következő echo paranccsal teheti meg egy terminálablakban.

echo "deb http://download.opensuse.org/repositories/home:/strycore/Debian_10/ ./" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/lutris.list

Ezután használja a wget parancsot a Lutris szoftver repo kulcsának letöltéséhez. Ez a kulcs kritikus fontosságú a Lutris telepítéséhez, és nélküle semmi sem fog működni. Tehát ne hagyja ki ezt a lépést!

wget -q https://download.opensuse.org/repositories/home:/strycore/Debian_10/Release.key -O- | sudo apt-key add -

A kulcs beállítása után a frissítés parancsot kell futtatnia a Debian szoftverforrásainak frissítéséhez. Ezt meg kell tennie a Lutris telepítéséhez.

sudo apt update

Ha a Debian naprakész, telepítheti a Lutris alkalmazást a Debian PC-re.

sudo apt install lutris

Arch Linux

Arch Linuxon a Lutris telepítése egyszerű. Ehhez használja az alábbi pacman parancsot.

sudo pacman -S lutris

Fedora

Az alábbi dnf install paranccsal gyorsan üzembe helyezheti a Lutrist a Fedorán.

sudo dnf install lutris

OpenSUSE

Az OpenSUSE-ban megtalálható a Lutris alkalmazás a hivatalos SUSE-tárolókban. A működéshez használja a zypper install parancsot.

sudo zypper install lutris

A Hearthstone telepítése Linuxra

A Hearthstone telepítésének megkezdéséhez lépjen a játék oldalára a Lutris.com oldalon. Ezután keresse meg a „Telepítés” gombot, és kattintson rá az egérrel a Hearthstone telepítőjének elindításához.

A „Telepítés” gombra kattintás után a Lutris elindul, és megjelenik a telepítési ablak. Még ne kattintson a „Telepítés” gombra. Helyette, menj erre az oldalra és telepítse az összes szükséges függőséget, hogy a Battlenet futhasson Linuxon.

A Batttlenet NEM fog működni, ha nem konfigurálja mindkettőt függőségek és Vulkan sofőrök. Ha befejezte az illesztőprogramok és a függőségek beállítását, lépjen vissza a Lutris alkalmazáshoz, és kattintson a „Telepítés” gombra a Hearthstone beállításának megkezdéséhez.

A telepítés gomb kiválasztása után a Lutris megkérdezi, hová helyezze el a Hearthstone játékfájlokat. Hagyja alapértelmezetten, vagy ha módosítani szeretné a könyvtárat, kattintson a „Tallózás” gombra, és válasszon másik mappát.

Ha kiválasztotta a fájlok elhelyezési helyét, lépjen tovább a következő oldalra, és kattintson a „Folytatás” gombra a következő oldalra lépéshez. A „Folytatás” gomb kiválasztásával a Lutris megkezdi a Battlenet telepítését.

Amikor a Battlenet telepítve van, jelentkezzen be fiókjába. Ezután keresse meg a „Hearthstone” elemet a játékindítóban, és kattintson rá a játék letöltéséhez és telepítéséhez. Amikor a játék letöltése befejeződött, kattintson a „Play” gombra a játék elindításához.

Feltéve, hogy a Vulkan illesztőprogramokat és a szükséges függőségeket is telepítette, készen áll a Hearthstone lejátszására Linux PC-jén a Lutrison keresztül. Élvezd!