Hogyan kell játszani a Gunfire Reborn-t Linuxon

A Gunfire Reborn egy kaland FPS játék RPG-vel és roguelite elemekkel. A játékot a Douyi Games adta ki és fejlesztette. Itt van, hogyan kell játszani a játékot Linuxon.

A Gunfire Reborn munkája Linuxon

A Gunfire Reborn kiváló minősítéssel rendelkezik a ProtonDB-n, így kiválóan kell futnia Linuxon. Ha azonban játszani szeretne a játékkal, először telepítenie kell a Steam alkalmazást Linuxra a számítógépére.

Telepítse a Steam-et

A Steam telepítése Linuxra egyszerű, köszönhetően annak, hogy a Valve virtuálisan támogatja az összes Linux operációs rendszert. Ha azt szeretné, hogy az alkalmazás működjön a számítógépén, nyisson meg egy terminál ablakot.

Terminálablak elindításához a Linux asztalon nyomja meg a Ctrl + Alt + T billentyűket a billentyűzeten. Alternatív megoldásként elindíthat egy terminálablakot az alkalmazásmenüben a „Terminal” kifejezésre keresve.

Ubuntu

Futtassa a következő apt install parancsot egy terminálablakban, hogy elindítsa és futtassa a Steamet az Ubuntun.

sudo apt install steam

Debian

A Steam Debianon működik. A Steam DEB csomagot azonban közvetlenül a Valve-tól kell letöltenie, hogy elinduljon. A letöltési folyamat elindításához használja a következő wget download parancsot.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

A Steam DEB csomag letöltése után kezdődhet a telepítés. Az alábbi dpkg paranccsal telepítse a Steam legújabb kiadását Debianra.

sudo dpkg -i steam.deb

A Steam DEB csomag beállítása után ki kell javítania a telepítési folyamat során esetlegesen fellépő függőségi problémákat.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Ahhoz, hogy a Steam működjön az Arch Linuxon, engedélyezni kell a „multilib” szoftvertárat. Sajnos a szoftvertárolás alapértelmezés szerint nincs engedélyezve.

  Ezekkel az alkalmazásokkal és webhelyekkel egyszerű hálaadási recepteket találhat

Nyissa meg az /etc/pacman.conf szövegfájlt kedvenc szövegszerkesztőjében (rootként). Amikor a fájl nyitva van, keresse meg a „mutlilib” sort, és távolítsa el a # szimbólumot elől. Ezenkívül távolítsa el a # szimbólumot a közvetlenül alatta lévő sorokból.

Mentse el a módosításokat a szövegszerkesztőben, és zárja be. Ezután a pacman paranccsal szinkronizálja újra az Arch-ot a hivatalos szerverekkel.

sudo pacman -Syy

Végül telepítse a Steam legújabb kiadását.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Ha Fedorát vagy OpenSUSE-t használsz, telepítheted a Steam-et az operációs rendszerhez mellékelt szoftvertárolókon keresztül. Ennek ellenére a Steam Flatpak kiadása sokkal jobban működik, és azt javasoljuk, hogy kövesse ezeket az utasításokat.

Flatpak

A Steam Flatpak kiadásának elindításához és futtatásához először be kell állítania a Flatpak futtatókörnyezetét. Állítsa be a Flatpak futtatókörnyezetét a témával kapcsolatos útmutató szerint.

  Apple ID ország megváltoztatása fizetési mód megadása nélkül

A futási idő beállítása után a Steam alkalmazás készen áll a telepítésre. Az alábbi két parancs segítségével indítsa el és futtassa a Steam legújabb kiadását.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Játssz a Gunfire Reborn Linux-szal

Indítsa el a Steam alkalmazást a Linux asztalon. Az alkalmazás megnyitása után jelentkezzen be fiókjába felhasználói hitelesítő adataival. Ezután kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat.

1. lépés: Amikor a Steam meg van nyitva, és be van jelentkezve, keresse meg a „Steam” menüt, és kattintson rá a Steamben. Kattintson a „Beállítások” gombra a Steam beállítások terület eléréséhez, ahol a Steam menü elérhető.

A Steam beállítások területen keresse meg a „Steam Play” elemet, és kattintson rá. Ezután jelölje be a két négyzetet a Steam Play területen a Proton for Gunfire Reborn engedélyezéséhez. Kattintson az „OK” gombra a megerősítéshez.

  A leállás ütemezése Linuxon

2. lépés: Keresse meg a „Store” gombot a Steamben, és válassza ki az egérrel. Amikor az „Áruház” gombra kattint, betölti a Steam Storefrontot. A Storefronton kattintson a keresőmezőre, és írja be, hogy „Gunfire Reborn”.

A „Gunfire Reborn” beírása után nyomja meg az Enter billentyűt a keresési eredmények megtekintéséhez. Ezután nézze át az eredményeket, és válassza ki a „Gunfire Reborn” lehetőséget, hogy a játék bolti oldalára lépjen.

3. lépés: A Gunfire Reborn oldalon keresse meg a zöld „Kosárba helyezés” gombot, és kattintson rá az egérrel. Ezután válaszd ki a kosaradat a Steamen belül, hogy megvegyed a Gunfire Reborn Steam-fiókodhoz.

4. lépés: Válassza a „Könyvtár” gombot a Steam könyvtár eléréséhez. A Steam könyvtárban keresse meg a keresés gombot, és kattintson rá. Ezután írja be, hogy „Gunfire Reborn”, hogy megkeresse a játékot a könyvtárban. Ezután válassza ki az egérrel.

Miután kiválasztotta a „Gunfire Reborn” lehetőséget a Steamben, megjelenik egy kék „TELEPÍTÉS” gomb. Kattintson a kék „TELEPÍTÉS” gombra a Gunfire Reborn letöltéséhez és telepítéséhez a számítógépére.

5. lépés: A Gunfire Reborn telepítése nem tart sokáig. Amikor a folyamat befejeződött, a kék „TELEPÍTÉS” gomb zöld „LEJÁTSZÁS” gomb lesz. A játék elindításához válassza ki a zöld „PLAY” gombot.