Hogyan kell játszani a Deadcore-t Linuxon

A Deadcore egy platformer FPS, amely ötvözi a felfedezést és a speedrunninget. A játékot az 5 Bit Games fejlesztette ki, és a BANDAI NAMCO Entertainment adta ki. Így játszhat Deadcore-t Linuxon.

A Deadcore működése Linuxon

A Deadcore egy natív linuxos videojáték, és elég jól fut Linuxon. Ennek ellenére csak a Steamen érhető el letöltésre, ezért telepítenie kell a Steamet Linuxra, hogy működjön.

A Steam telepítésének elindításához Linuxon meg kell nyitnia egy terminálablakot. Nyisson meg egy terminál ablakot a Linux asztalon a Ctrl + Alt + T billentyűkombináció megnyomásával. Vagy keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazás menüjében, és indítsa el úgy.

Amikor a terminál ablak nyitva van, és készen áll a használatra, kezdődhet a telepítés. Az alábbi telepítési utasítások segítségével kövesse az alábbi telepítési utasításokat, amelyek megfelelnek az Ön által használt Linux operációs rendszernek.

Ubuntu

Ahhoz, hogy a Steam működjön az Ubuntun, telepítse az alábbi apt install paranccsal.

sudo apt install steam

Debian

Ha a Steam szolgáltatást Debianon szeretné használni, akkor közvetlenül a Steam webhelyről kell letöltenie a legújabb Steam DEB csomagot. Használja az alábbi wget parancsot a legújabb DEB-csomag megragadásához.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

A DEB csomag számítógépre letöltése után kezdődhet a Steam telepítése. A dpkg -i paranccsal telepítse a Steam DEB csomagfájlt a számítógépére.

sudo dpkg -i steam.deb

Most, hogy a DEB csomag telepítve van, ki kell javítania a függőségeket. Ehhez használja a következő apt-get install -f parancsot.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

A Steam alkalmazás elérhető az Arch Linux felhasználók számára a „multilib” szoftvertárban. Engedélyeznie kell a „multilib” szoftvertárat az Arch rendszeren. Ehhez nyissa meg az /etc/pacman.conf fájlt kedvenc szövegszerkesztőjében (rootként).

  Hogyan lehet ellenőrizni a Mac modellt

Miközben a fájl meg van nyitva a szövegszerkesztőben, keresse meg a „multilib” szoftvertárat, és távolítsa el elől a # szimbólumot. Ezután távolítsa el a szimbólumokat a közvetlenül alatta lévő sorokból. Ha végzett a szerkesztéssel, mentse el a szövegfájlt, és szinkronizálja újra az Arch-ot a tárolókkal.

sudo pacman -Syy

Most, hogy a repo konfigurálva van, használja az alábbi pacman parancsot a Stam alkalmazás telepítéséhez.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Mind az OpenSUSE Linux, mind a Fedora Linux támogatja a Steamet. A felhasználók a rendszerben található szoftverforrásokkal telepíthetik. A Steam azonban sokkal jobban működik ezeken az operációs rendszereken a Flatpak használatával. Telepítse a Steam-et Flatpakon keresztül.

Flatpak

Ahhoz, hogy a Steam működjön a Flatpakon, először be kell állítania a Flatpak futtatókörnyezetét a számítógépén. Kérjük, kövesse útmutatónkat a Flatpak futtatókörnyezet beállításához a számítógépen.

  Hogyan lehet tömöríteni a PNG fájlokat Linuxon

Ha a Flatpak futtatókörnyezetet konfigurálta és beállította a számítógépén, megkezdődhet a Steam telepítése. Az alábbi két paranccsal állítsa be a Steam szolgáltatást a számítógépén.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Ha a Steam telepítve van, nyissa meg az alkalmazást, és jelentkezzen be felhasználói hitelesítő adataival. Ezután kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat, hogy a Deadcore működjön Linuxon.

1. lépés: Keresse meg a „Store” gombot a Steamen belül, és kattintson rá az egérrel. Ha kiválasztja ezt a gombot, a Steam feltölti a Steam kirakatát.

A Steam kirakatában keresse meg a keresőmezőt, és kattintson rá az egérrel. Miután kiválasztotta a keresőmezőt az egérrel, írja be a „Deadcore” szót a keresőmezőbe. Ezután nyomja meg az Enter billentyűt a keresési eredmények megtekintéséhez.

2. lépés: Nézze meg a „Deadcore” keresési eredményeit, és kattintson a játékra a keresési eredmények között az egérrel. Miután a „Deadcore” keresési eredményre kattintott, a Steam betölti a játék kirakatoldalát.

  Hogyan módosíthatja az időzónát a böngészőben [Firefox]

Keresse meg a Deadcore kirakatoldalát, és keressen egy zöld „Kosárba” gombot, és kattintson rá az egérrel. Ha kiválasztja ezt a gombot, hozzáadja a játékot a Steam kosarához.

3. lépés: Kattintson a Steam kosár ikonra, és vásárolja meg a Deadcore-t. Ha Deadcore-t vásárolsz, az hozzáadódik a Steam-játékgyűjteményedhez.

Keresse meg a „Könyvtár” gombot a Steamben, és kattintson rá az egérrel. Ha kiválasztja a „Könyvtár” gombot, hozzáférhet Steam játékkönyvtárához.

4. lépés: A Steam-játékok könyvtárában keresse meg a keresőmezőt. Ezután kattintson rá az egérrel. Például írja be a „Deadcore” kifejezést a keresőmezőbe, majd válassza a „Deadcore” lehetőséget a játék Steam könyvtároldalának eléréséhez.

A Deadcore Steam könyvtár oldalán keresse meg a kék „TELEPÍTÉS” gombot, és kattintson rá az egérrel. Ennek a gombnak a kiválasztásával letölti a Deadcore-t a Linux PC-re. Tartsd észben; ez a letöltés eltarthat egy ideig.

5. lépés: Amikor a telepítés befejeződött, a kék „TELEPÍTÉS” gomb zöld „LEJÁTSZÁS” gomb lesz. A játék elindításához válassza ki a zöld „PLAY” gombot.

Jó szórakozást és jó játékot!