Hogyan kell játszani a 911 Operatort Linuxon

A 911 Operator a játékost a 911-es segélyhívó vonalak és szolgáltatások diszpécsere szerepébe helyezi. Ez egy szórakoztató és kihívásokkal teli videojáték. A Jutsu Games fejlesztette ki, és a Games Operators adta ki. Így játszhat a 911 Operatorral Linuxon.

Hogyan lehet elérni, hogy a 911 Operator működjön Linuxon

A 911 Operator a Valve által kifejlesztett Proton fantasztikus technológiának köszönhetően Linuxon működik. Az alkalmazás azonban nem natív Linux alatt. Ahhoz, hogy a játék működjön a számítógépen, telepítenie kell a Steam alkalmazást a számítógépére.

A Steam telepítése Linuxra viszonylag egyszerű, és számos Linux operációs rendszer támogatja. Nyisson meg egy terminál ablakot az asztalon a Ctrl + Alt + T billentyűkombináció megnyomásával a telepítés elindításához. Vagy keresse meg a „Terminál” kifejezést az alkalmazás menüjében.

Amikor a terminál ablak nyitva van, és készen áll a használatra, kezdődhet a telepítés. Az alábbi utasítások alapján állítsa be a Steam alkalmazást a számítógépén.

  A Virt-Manager használata Linuxon

Ubuntu

Ha Ubuntut vagy Ubuntu alapú operációs rendszert használ, a Steam működését egy egyszerű apt telepítési paranccsal tudja működésbe hozni.

sudo apt install steam

Debian

A Steam működik Debianon. Azonban be kell szereznie a legújabb Steam DEB csomagot a hivatalos Steam webhelyről. Az alábbi wget letöltési paranccsal fogd meg a Steamet.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Amikor a DEB csomag letöltése befejeződött, a Steam telepítése elvégezhető az alábbi dpkg paranccsal.

sudo dpkg -i steam.deb

Ha a Steam DEB csomagot beállította a számítógépén, gondoskodnia kell a Steam függőségeiről a számítógépén. A függőségek kijavításához használja az apt-get install -f parancsot.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Mindaddig telepítheti a Steam-et Arch Linux számítógépére, amíg be van állítva a „multilib” szoftvertár a számítógépén. A repo beállításához nyissa meg az /etc/pacman.conf fájlt kedvenc szövegszerkesztőjében (rootként).

A pacman konfigurációs fájl megnyitása után keresse meg a szövegfájl „mutlilib” részét. Ezután távolítsa el a # szimbólumot elől, valamint a közvetlenül alatta lévő vonalakat. Ezután mentse el a módosításokat.

Ha végzett a szerkesztéssel, használja a pacman parancsot a hivatalos Arch Linux szoftverkiszolgálók újraszinkronizálásához a telepítéshez.

sudo pacman -Syy

Végül telepítheti a Steam alkalmazást a számítógépére a pacman paranccsal.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Azok, akik Fedorát vagy OpenSUSE Linuxot használnak, telepíthetik a Steam alkalmazást a rendszerben található szoftvertárolókon keresztül. Ennek ellenére a Steam Flatpak kiadása sokkal jobban működik ezeken az operációs rendszereken, és javasoljuk, hogy kövesse ezeket az utasításokat.

  A „BattlEye: Sérült adatok” hiba elhárítása

Flatpak

Ha a Steam Flatpak kiadását szeretné használni a számítógépén, először konfigurálnia kell a Flatpak futtatókörnyezetét a számítógépén. A futási időt ennek az útmutatónak a követésével állíthatja be. A Flatpak futtatókörnyezet beállítása után telepítse a Steamet az alábbi parancsokkal.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Telepítse a ‎911 Operatort Linuxra

Ha a Steam telepítve van a számítógépére, nyissa meg, és jelentkezzen be fiókjába. Ezután kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat, hogy a 911 Operator működjön Linuxon.

1. lépés: Nyissa meg a „Steam” menüt a Steamben, és kattintson rá. Ezután válassza ki a „Beállítások” gombot a Steam beállítási ablakának eléréséhez.

A Steam beállításai ablak területén keresse meg a „Steam Play” részt, és kattintson rá az egérrel. Ezután kattintson a „Steam Play engedélyezése a támogatott címekhez” és a „Steam lejátszás engedélyezése az összes többi címhez” négyzetre.

  5 legjobb Microsoft Teams képzés csapatadminisztrátoroknak

2. lépés: Keresse meg a „Store” gombot, és kattintson rá az egérrel. A gomb kiválasztása után a Steam áruházba kerül. Innen kattintson a keresőmezőre, és írja be, hogy „911 Operator”. Nyomja meg az Enter billentyűt a keresési eredmények megtekintéséhez.

3. lépés: Nézze meg a keresési eredményeket, és válassza ki az egérrel a „911 Operator” lehetőséget. Miután kiválasztotta a játékot a keresési eredmények között, a 911 Operator Steam áruház oldalára kerül.

A 911 Operator Steam áruház oldalán kattintson a zöld „Kosárba helyezés” gombra a játék megvásárlásához és hozzáadásához a Steam játékgyűjteményéhez.

4. lépés: Keresse meg a „Könyvtár” gombot a Steamben, és kattintson rá az egérrel. Ezután keresse meg a „911 Operator” címet a könyvtárában. Miután megtalálta a játékot, keresse meg a kék „TELEPÍTÉS” gombot, és kattintson rá az egérrel a játék letöltéséhez és telepítéséhez Linuxos számítógépére.

5. lépés: Miután a 911 Operatort telepítette Linux számítógépére, a kék „TELEPÍTÉS” gomb zöld „LEJÁTSZÁS” gomb lesz. Válassza ezt a lejátszás gombot, hogy elindítsa a játékot a számítógépén. Élvezd!