Hogyan javíthatod ki a darabos hibákat a Minecraftban

A Minecraft egy fantasztikus játék, amellyel a képzeletedet virtuális világgá alakíthatod. Bosszantó azonban látni, hogy a Minecraft világa elromlott, vagy a látvány bizonyos részei helytelenek. Senki sem akar olyan játékkal játszani, ahol hibás, különösen vizuálisan, ami minden digitális játék legfontosabb szempontja. Ha Ön is ugyanazzal a problémával küzd, akkor jó helyen jár. Ne törődj az általad teremtett világgal, vissza lehet állítani eredeti állapotába. Itt kínálunk egy tökéletes útmutatót, amely segít abban, hogyan javíthatja ki a Minecraft darabhibáit. Ragaszkodj a végéig, megpróbálunk válaszolni a kérdéseidre és hibáidra a Minecraft darabokkal kapcsolatban, mi okozza őket, és hogy ritkák-e a darabhibák a Minecraft lekérdezésben.

Hogyan javíthatod ki a darabos hibákat a Minecraftban

A Minecraft darabokból áll. Az ég, a lény, a föld és a víz minden négyzettömbje darabokból áll. Amikor betöltöd a világot, ezek a 16 x 16-os tokmányok be vannak töltve, és a Minecraftban szinte minden belőlük készült.

Mi az a Chunk Error?

A Minecraft játékok darabos hibái a megrongálódott vizuális blokkok, amelyek nem egyeznek a meglévő világgal. Például előfordulhatnak bizonyos ismétlődő blokkok nem megfelelő grafikával vagy teljesen más domborzati formákkal, amelyek formái és színei nem egyeznek a meglévővel.

Ritkaak a darabos hibák a Minecraftban, és mi okozza?

Két tényező vezethet tokmányhibákhoz, a játékfájlok emberi vagy belső rendszerhiba miatti megsérüléséhez, valamint más alkalmazások zavarásához. Ritkaak a darabos hibák a Minecraftban? Attól függ, hogyan karbantartjuk a játékot és az eszközt. A csonkhibák mögött néhány ok állhat:

 • A játék összeomlott, és nem sikerült megfelelően elmenteni.
 • Több azonos nevű világ keveri a két világot.
 • Nem zárta le rendesen a játékot
 • Kevés merevlemez-tárhely
 • Bármely harmadik féltől származó alkalmazás miatt
 • Egy új világ az elavult vagy sérült kliensekben/indítókban
 • A nagy és kitágult világ miatt

Tehát a darabhiba mögött az áll, hogy a fájl nem menti megfelelően. A következő egyszerű technikákat dolgoztuk ki a darabhibák kijavításához és a jövőbeni elkerüléséhez.

1. módszer: Töltse be újra a Minecraft darabokat

Bármilyen darabhiba esetén az első dolog, amit tehetünk, az, hogy újratöltjük a darabokat. Ehhez egyszerűen el kell hagynia a világot vagy a szervert, ki kell jelentkeznie a Minecraftból, és be kell zárnia az alkalmazást. Ezután indítsa el újra a Minecraftot, és jelentkezzen be újra a fiókjába, amely automatikusan újratölti az összes tokmányt.

2. módszer: Zárja be megfelelően a Minecraft alkalmazást

Mint fentebb említettük, a darabhiba mögött meghúzódó egyik fő oka a Minecraft alkalmazás nem megfelelő bezárása, amely nem menti megfelelően a world fájlt. Győződjön meg arról, hogy amikor bezárja a Minecraft alkalmazást, nyomja meg az Esc billentyűt, és kattintson a Mentés és kilépés gombra.

  A C meghajtó javítása ok nélkül megtelik

3. módszer: Használja az F3 parancsot a grafikai hibák kijavításához

A Minecraft darabok újratöltésének másik módja az F3 gombparancsok használatával végezhető el. Ezzel a módszerrel nem kell kilépnie az alkalmazásból vagy kilépnie a szerverekről, a játék során a darabok újratöltésre kerülnek. Íme a billentyűparancs a darabok újratöltéséhez, valamint más praktikus billentyűparancsok az egyéb grafikai elemek javításához és testreszabásához:

Megjegyzés: Ezeket a billentyűparancsokat a Java kiadás támogatja. Ezek egyike sem kompatibilis a Bedrock Edition-nel vagy bármely más játékkonzollal. Kövesse az 1. módszer lépéseit a darabok újratöltéséhez a Bedrock kiadásban.

 • Fn + A billentyű – Töltse be újra a darabokat.

 • Fn + S billentyű – Az összes erőforrás újratöltése az internetről.

 • Fn + T billentyű – textúra újratöltése.

 • Fn + F billentyű – Növelje a renderelési és rajzolási távolságot.

 • Fn + G billentyű – A darabszegély be- és kikapcsolása a világban.

 • Fn + B billentyű – A mob hitboxok váltása.

 • Fn + D billentyű – Csevegési előzmények törlése.

 • Fn + N billentyű – Váltás a néző és az alkotó között.

4. módszer: Távolítsa el a szükségtelen modokat

Mint tudod, a darabos hibák nem ritkák a Minecraftban, mivel ez attól függ, hogyan használod. A Minecraft modok vagy módosítások lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy bármit módosítsanak vagy módosítsanak a Minecraft világában. A modokkal megváltoztathatja a világ témáját, tervezhet, lényeket adhat hozzá vagy módosíthat, és a lehetőségek végtelenek. Azonban minél többet változtat a modokon, annál nagyobb az esélye a darabhibáknak és az összeomlásnak. Tehát a darabhiba kijavításához távolítsa el az összes szükségtelen modot, és ellenőrizze, hogy a hiba megoldódott-e. Csináld a következőt:

1. Nyomja meg együtt a Windows + R billentyűket a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához.

2. Írja be a %appdata%.minecraft parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

3. Kattintson duplán a Verziók mappára a megnyitásához.

4. Válassza ki a mods version mappát, és egyszerűen törölje a Delete gomb megnyomásával.

5. Indítsa újra a Minecraftot, és ellenőrizze, hogy a darabhiba megoldódott-e.

5. módszer: Törölje az azonos nevű Minecraft világot

A darabhiba mögött meghúzódó másik ok két különböző világ pontosan azonos elnevezése. Ha a játék összeomlik, vagy bármilyen más ok miatt újraindítod a Minecraftot, és létrehozol egy új világot egy másik világban már használt névvel, ami könnyen chunk hibát okozhat. Mivel ez rendszerzavarokhoz vezet, és a régebbi fájlok keveredhetnek az újakba, és így darabhibával kell szembenéznie. Tehát törölje az azonos nevű világot, vagy változtassa meg a nevet. A Minecraft világának törléséhez tegye a következőket:

Megjegyzés: Az alábbi lépéseket a Minecraft for Windows kiadáson hajtják végre. A lépések kissé eltérhetnek más kiadásokban.

1. Indítsa el a Minecraftot.

2. Kattintson a Lejátszás gombra.

3. Kattintson a Ceruza ikonra közvetlenül a világ címe mellett.

4. Görgessen le az aljára, és kattintson a Világ törlése elemre.

5. Végül kattintson a Törlés gombra a prompt megerősítéséhez.

6. Ha nem akarja törölni a világot, akkor választhatja a világ nevének megváltoztatását. Ugyanebben az ablakban a Ceruza ikonra kattintás után változtassa meg a Világnév címét.

6. módszer: Szabadítson fel helyet

Ha a rendszered kevés tárhelyen fut, akkor lehetséges, hogy nem lesz elég memória a Minecraft számára a világodhoz tartozó darabfájlok tárolására. És ezért a tokmány hiba lép fel. Ezért mindig győződjön meg arról, hogy a rendszerben van elegendő szabad hely az alkalmazások és játékok zökkenőmentes, hibamentes működéséhez. Tárhely felszabadításához törölje az összes felesleges fájlt. További helyért törölheti az ideiglenes fájlokat is, amelyek automatikusan felhalmozódnak a rendszerben. Az ideiglenes fájlok törléséhez kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

1. Nyomja meg együtt a Windows + I billentyűket a Beállítások megnyitásához.

2. Lépjen a Rendszerbeállításokhoz.

3. Ezután lépjen a Tárolás fülre, és kattintson az Ideiglenes fájlok elemre.

4. Válassza ki a fájlokat, majd kattintson a Fájlok eltávolítása gombra.

Útmutatónkat is elolvashatja a 10 módszerről a merevlemez-terület felszabadítására Windows 10 rendszeren. Ha ez a módszer nem oldja meg a csonkhibát, próbálkozzon az alábbiakban felsorolt ​​többi módszerrel.

7. módszer: Állítsa vissza a Minecraft darabokat

Ha a világ elég nagy és darabhibákkal szembesül, próbálja meg ezt a módszert a darabok visszaállítására. Ehhez szüksége lesz egy harmadik féltől származó eszközre, az úgynevezett MCA Selectorra. Ez a Minecraft Java kiadáson működik, a Bedrock verzióhoz pedig van egy másik eszköz, az Amulet. Kövesse az alábbi lépéseket a darabok visszaállításához:

Megjegyzés: A veszteség elkerülése érdekében az eljárás megkezdése előtt készítsen biztonsági másolatot a Minecraft világfájljairól.

1. Látogasson el az MCA Selector oldalra GitHub oldal és görgessen le, és kattintson a 2.1-es verzió letöltése (Windows Installer) lehetőségre.

2. Nyissa meg a letöltések mappát, és kattintson duplán az MCA_Selector_Setup.exe fájlra.

3. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítési folyamat befejezéséhez.

4. Indítsa el az MCA Selector alkalmazást, kattintson a Fájl elemre, majd válassza a Világ megnyitása lehetőséget.

5. Ezzel a Minecraft alkalmazás adatfájlok ablakába jut. Most válassza ki a visszaállítani kívánt régiót. Ezután kattintson a Mappa kiválasztása elemre.

6. Most látni fogja a világ teljes térképét, a rácsra kattintva válassza ki a visszaállítani kívánt régiót, majd kattintson a Kijelölés gombra, majd kattintson a Kijelölt darabok törlése gombra.

Megjegyzés: Mindig készítsen biztonsági másolatot a világfájljairól, mielőtt bármilyen változtatást hajtana végre, mivel ezzel törli a kiválasztott régióban található alkotásait.

7. Végül kattintson az OK gombra.

Ezt követően látni fogja, hogy a kiválasztott rácsok feketére válnak. Most, amikor legközelebb újraindítja a világot, automatikusan újraindul.

8. módszer: Állítson be nagy teljesítményű grafikát a Minecraft számára

Ez a módszer nem kapcsolódik közvetlenül a tokmány hibához, de a kevesebb grafikus erőforrás miatt néha hatással lehet a játékok látványvilágára. Egyszerűen állítsa be a nagy teljesítményű grafikát bizonyos alkalmazásokhoz a beépített Windows-beállítások segítségével. Hajtsa végre a következő lépéseket a Minecraft darabhibáinak kijavításához.

1. Lépjen a Rendszerbeállításhoz.

2. Lépjen a Megjelenítés fülre, görgessen le, és kattintson a Grafikai beállítások elemre.

3. Ezután a Válasszon alkalmazást a preferenciák beállításához legördülő menüből válassza a Microsoft Store alkalmazást.

4. Ezután kattintson az Alkalmazás kiválasztása elemre.

5. És válassza ki a Minecraftot.

6. Kattintson a Hozzáadás, majd az Opciók elemre.

7. Válassza a Nagy teljesítmény opciót, majd kattintson a Mentés gombra.

8. Ezenkívül ajánlatos az akkumulátor beállításait mindig a legjobb teljesítményre állítani játék közben. Kattintson az Akkumulátor ikonra, és mozgassa a csúszkát a Legjobb teljesítmény oldal felé.

9. módszer: Telepítse újra a Minecraftot

Ha az összes módszert kipróbálta, és még mindig nem tudja kijavítani a Minecraft darabhibáit. Lehetséges, hogy hiba történt, vagy a Minecraft alkalmazás fájljai megsérültek. Tehát az utolsó lehetőség a Minecraft teljes eltávolítása és újratelepítése a Microsoft Store-ból, vagy kipróbálhat egy másik megközelítést, és letöltheti a Minecraft Launcherből. Hajtsa végre a következő műveleteket:

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az Alkalmazások és szolgáltatás parancsot, majd kattintson a Megnyitás gombra.

2. Görgessen le, válassza ki a Minecraftot, és kattintson az Eltávolítás gombra.

3. Most kattintson ismét az Eltávolítás gombra a felszólítás megerősítéséhez, és indítsa újra a számítógépet, miután eltávolította a Minecraftot.

4. Navigáljon a tisztviselőhöz Minecraft letöltő weboldal.

5. Most kattintson a Letöltés Windows 7/8 rendszerhez elemre a KELL EGY MÁS ÍZ? menüt az ábra szerint.

6. Most kattintson a telepítőfájlra az alkalmazás telepítéséhez.

7. Kattintson a Tovább gombra a Microsoft Launcher Setup ablakában.

8. Ezután kattintson a Tovább gombra, miután kiválasztotta a Célmappát.

9. Végül kattintson a Telepítés gombra.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

K. Melyik a legjobb eszköz a Minecraft játékhoz?

Ans. A Minecraft egy többplatformos játék, amely szinte bármilyen eszközön játszható, beleértve a PC-ket, Android és iOS okostelefonokat és táblagépeket, valamint játékkonzolokat. Ennek ellenére a Minecraft játékának legjobb platformja egy egér és billentyűzet támogatással rendelkező számítógép. Hordozható opciónak tökéletes egy iPad, amely jó FPS-t, érintés támogatást és nagyobb kijelzőt kínál.

K. Elérhető a Minecraft VR-en?

Ans. Hivatalosan a Minecraft Bedrock verziója játszható a virtuális valóságban. A legtöbb VR-eszközön lejátszható, mint például az Oculus, az Amazon Fire és a Play Station, valamint a Windows 10 rendszeren. Minecraft a virtuális valóságban további információért.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és meg tudta oldani az összes olyan kérdését, hogy ritkák-e a Minecraftban előforduló darabhibák, és hogyan javíthatja ki a darabhibákat a Minecraftban. Ossza meg velünk, melyik módszer vált be a legjobban az Ön számára. Ha bármilyen kérdése vagy javaslata van bármilyen technológiával kapcsolatos kérdéssel kapcsolatban, akkor nyugodtan tegye fel azokat az alábbi megjegyzések részben.