Hogyan játsszunk a Strands játékkal, a NYT legújabb addiktív szójátékával

Kulcs elvitelek

 • A Strands by the New York Times egy napi szókereső játék, néhány egyszerű, de mégis hatásos csavarral.
 • Az egyes szálak rejtvényeinek befejezéséhez koppintson a betűkre, hogy a nap témájához illeszkedő szavakat alkosson.
 • A siker tippjei közé tartozik, hogy alaposan fontolja meg a nyomokat, kezdje el a kanyarokban, és ha szükséges, szerezzen tippeket.

Amióta a Wordle globális jelenséggé vált, a szójátékok nagyon divatosak. A legújabb, a weben megjelent Strands, a New York Times napi új kirakós játéka. Ez egy szókereső játék, aminek különbségei vannak, és egyszerűsége miatt valószínűleg meglepően függőséget okoz.

Mi a New York Times Strands játéka?

A Strands a klasszikus szókereséseket mutatja be, melyekkel gyerekként mindannyian időt töltöttünk. Kapsz egy 48 betűből álló rácsot egy 6 × 8-as formációban, és egy rövid, egyedi nyomot, amellyel dolgozhatsz. Ezután az Ön feladata, hogy megtalálja az összes olyan szót, amely illeszkedik a témához, amelyre a nyom utal, beleértve a „spangramot”. Ez az alapvető szó, amely leírja a puzzle témáját, és érinti a tábla két oldalát. Ezért a „span”.

  11 legjobb mesterséges intelligencia történetgenerátor, amely a képzelet világát hozza létre

Egyszerűen csak egymás után érintse meg a betűket, vagy húzza az ujját több betűn, hogy szavakat alkosson. Ha megtalálja a megfelelő szót, az kékre (a spangram esetében sárgára) változik, és továbblép a következőre. Ha rosszul értelmezi (azaz olyan szót talál, amely nem a téma része), tippeket kap. Három rossz szó egy tippet jelent.

A legjobb Wordle-rejtvény-alternatívákhoz hasonlóan a szabályok egyszerűek, de maguk a rejtvények nem. Bár a Strands szellemileg nem annyira megterhelő, mint Kapcsolatokegy másik NYT-játék, amellyel ez az író napi szinten játszik, attól még működni fog a szürkeállomány.

A cikk írásakor a Strands béta állapotban van, ami azt jelenti, hogy csak tesztelik, hogy kiállja-e a vizsgálatot. Gyakorlati szinten ez a béta hozzárendelés azt jelenti, hogy csak az interneten játszható, és még nem része a New York Times Games alkalmazásnak.

  Az MS Wordből exportált PDF-fájlok optimalizálása

Hogyan kell játszani a NYT Strands szókereső játékát

 • A Strands játékhoz először menjen ide a Strands oldal a New York Times honlapján és kattintson a Lejátszás gombra.
 • Olvassa el és vegye figyelembe a mai témát, amely lényegében a rejtvény befejezéséhez nyújt segítséget.
 • Némi elképzeléssel a témáról, keresse a rácsot, hogy keresse a megfelelő szavakat – különösen a spangramot.
 • Ha lát egy szót, vagy egymás után koppintson minden betűre, duplán az utolsóra, vagy érintse meg és húzza az egyes betűket szó létrehozásához.
 • Ha a szó helyes, akkor kékre (a spangram esetében sárgára) változik.
 • Folytassa a témához illeszkedő szavak keresését, amíg az egész tábla meg nem telik.
 • Ezután megjelennek az eredmények, és kis hangulatjelek jelzik az élményt.
 • Mostantól megoszthatja eredményeit másokkal anélkül, hogy bármilyen spoilert elárulna.
 • A betűk egérrel történő megérintése és húzása frusztráló lehet. Ha nem érintőképernyős eszközön játszik a Strands játékkal, javasoljuk, hogy egymás után koppintson minden betűre.

    R vs. Python: 11 fő különbség

  5 gyors tipp a NYT Strands sikeréhez

 • Fontolja meg alaposan a nyomot. A hagyományos szókereséssel ellentétben nincs keresendő szavak listája. Ez azt jelenti, hogy az adott nap témájára való ráhangolódás kulcsfontosságú, ha sikeres akarsz lenni.
 • Teljesen meg kell töltenie a táblát. Ez a játékszabály hasznos, hiszen ha egyszer felfedtél néhány szót, a többiek megjelennek a hátrahagyott réseken belül.
 • Találd ki a helytelen szavakat, hogy tippeket kapj (ha szükséges). Bár ez ellenkezik a fejtörők ösztöneivel, ha tippre van szüksége, próbáljon meg szándékosan találni három véletlenszerű szót, hogy tippet szerezzen.
 • Kezdje a sarkokban, hogy korlátozza a lehetőségeket. Míg a rács közepén lévő betű nyolc irányba haladhat, a sarokbetűk csak három lehetőségre korlátozódnak.
 • A szavak bármilyen irányban formálhatók. A klasszikus szókereső válaszok egyenes vonalakat követnek, míg a Strands szavak vízszintesen, függőlegesen és átlósan kígyóznak a tábla körül.
 • Gyakran a legegyszerűbb játékok a legjobbak. A kirakós játékok pedig semmivel sem egyszerűbbek, mint a szókeresés. A Strands azonban néhány egyszerű, de hatásos csavarral sokkal érdekesebbé teszi ezt a klasszikus feladványt.