Hogyan írjunk hosszabb bejegyzéseket az X-en (Twitter)

2017 végén az X (korábban Twitter) 140-ről 280-ra duplázta meg a bejegyzésekben megengedett karakterek számát. Egyes felhasználók számára azonban a 280 karakter még mindig nem elég. Tehát, ha van valami fontos mondanivalód, tudnod kell, hogyan írj hosszabb bejegyzéseket az X-ről. Íme néhány egyszerű módszer ennek megtételére.

1. Frissítsen X Premiumra

Az X Premiumra való frissítés egyéb előnyei mellett az előfizetés lehetővé teszi az egyesült államokbeli felhasználók számára, hogy hosszabb bejegyzéseket írjanak. A fizetős verzióra való feliratkozással a bejegyzések karakterkorlátja 280-ról 25 000-re nő. Ez vonatkozik a válaszokra és az idézet bejegyzésekre is, így nem kell attól tartanod, hogy túlléped a 280 karakteres korlátot, vagy szálakat kell létrehoznod.

Hosszabb bejegyzéseket azonban nem fog tudni ütemezni vagy piszkozatként menteni. Bár fizetni kell az X Premium előfizetésért, ennek használata talán a legegyszerűbb módja hosszabb bejegyzések készítésének, mivel nem kell oda-vissza ugrálnod az X és a harmadik fél webhelyei között.

2. Készítsen képernyőképet

Ez egy egyszerű, de hatékony megoldás a hosszabb bejegyzések X-en való közzétételére. A képernyőképek használata hosszabb üzenetek írásához növekvő tendencia. Valószínűleg láttál már embereket a „csalás” használatával a saját idővonaladban.

  Mi a teendő, ha vizet vagy kávét öntött laptopjára

Az elv egyszerű. Használja bármelyik legjobb jegyzetkészítő alkalmazást Androidra vagy iOS-re, és írja meg, amit mondani szeretne. Csak győződjön meg arról, hogy minden elfér egy képernyőn. Ezután készítsen képernyőképet az elmondottakról, és indítsa el az X alkalmazást. Koppintson az új bejegyzés ikonra, és csatolja a képernyőképet a bejegyzéséhez. Még csak szöveget sem kell írnia, bár az alternatív szöveg hozzáadása segíti a hozzáférhetőséget. Ha készen áll, nyomja meg a Közzététel gombot.

Ez a módszer azonban nem teszi lehetővé az X-en lévő bejegyzések szerkesztését.

3. Hozzon létre egy szálat

Nem sokkal a 280 karakterre való növelés után az X elindította a bejegyzések fűzésének lehetőségét. A funkcióval összekapcsolt bejegyzések sorozatát hozhatja létre, amelyek folyamatos görgetési formátumban jelennek meg az alkalmazáson keresztül. Ez egy mód hosszabb gondolatok és ötletek közzétételére anélkül, hogy külső alkalmazásokra és eszközökre támaszkodna.

Ha szálat szeretne létrehozni az alkalmazásban, kezdjen el bejegyzést írni a szokásos módon. Ha készen áll a második bejegyzés megírására, kattintson a + gombra.

  Kép vagy egyéb objektum beszúrása a Microsoft Office-ba

Az Összes közzététele gombra kattintva egy teljes szálat is közzétehet egyszerre. Később további bejegyzéseket is hozzáadhat egy szálhoz, ha kiválasztja a bejegyzést, és rákattint az alatta lévő Új bejegyzés hozzáadása lehetőségre. Kattintson a Továbbiak ikonra (három vízszintes pont) a régebbi szálak folytatásához.

4. Használja a ControlC-t

ControlC nagyszerű módja annak, hogy bármilyen kiterjesztett tartalmat megosszon sok emberrel az interneten; ez nem X-specifikus. Ennek ellenére ez egy fantasztikus eszköz az X-en lévő hosszabb bejegyzésekhez.

A ControlC szövegformázást kínál, ami azt jelenti, hogy szerkesztheti a betűméretet, a szövegstílust, a szöveg színét és egyebeket.

Mint ilyen, nagyszerű módja annak, hogy gyorsan megosszon hosszabb tartalmakat, amelyek túlmutatnak néhány egyszerű mondaton. Például előfordulhat, hogy meg szeretne osztani néhány technikai utasítást vagy részletes útmutatást, és ki kell emelnie a szöveg egyes részeit.

Az alkalmazás használatához írja be és formázza a szöveget a képernyőn megjelenő mezőbe. Ha készen áll, kattintson a Küldés gombra, és kap egy linket, amelyet megoszthat másokkal. Sajnos nem tudja közvetlenül a webalkalmazásból elküldeni a linket X-nek.

5. Használja a Tweet Compressort

Mindannyian írtunk olyan bejegyzéseket, amelyek néhány karakterrel túl hosszúak, és végül újra és újra átvizsgáltuk a szöveget, hogy megtaláljuk a talált kis megtakarításokat.

  Útmutató a különböző típusokhoz

Ahelyett, hogy maga végezné a kemény munkát, egyszerűen illessze be a bejegyzést a Tweet Compressor webhely.

Unicode-ot használ, hogy bizonyos kétbetűs kombinációkat egyetlen karakterre cseréljen. A tömöríthető kombinációk a következők:

 • cc
 • Kisasszony
 • ns
 • ps
 • ban ben
 • ls
 • fi
 • fl
 • ffl
 • ffi
 • iv
 • ix
 • vi
 • jaj
 • ii
 • xi
 • nj
 • időszakot egy szóköz követi
 • vessző után szóköz

Azok számára, akik nem ismerik, az Unicode egy informatikai szabvány, amely lehetővé teszi a világ összes írórendszerének következetes kódolását. Összesen közel 150 000 karakterből áll. A Tweet Compressor egykarakteres unicode helyettesítéseket használ, például római számokat és tudományos rövidítéseket.

Tudjon meg többet az X használatáról és építse hírnevét

Ezeknek az egyszerű módoknak köszönhetően problémamentesen tehet közzé hosszú formátumú tartalmat. Míg az X Premiumra való előfizetés talán a legegyszerűbb lehetőség, más módszereket is használhat, ha nem akar fizetni hosszabb bejegyzések megírásáért. A hosszabb bejegyzések írásának elsajátítása csak egy kis része annak, hogy X-es felhasználóvá váljunk. De rengeteg más tipp is van kezdőknek, amelyek segítenek többet kihozni a közösségi média alkalmazásból, és építeni hírnevét.