Hogyan importáljunk VDI fájlt a VirtualBoxba

Az operációs rendszerek VirtualBoxra telepítése függőséget okoz, és szinte naponta kipróbálhatja az új operációs rendszereket. De egy új virtuális gép konfigurálása és az operációs rendszer újratelepítése néhány kör után már kényes feladattá válik.

Jobb módszer a Virtual Disk Images használata, amelyek előre telepített operációs rendszerekből álló merevlemezképek, amelyeket importálhat a VirtualBoxba. Itt van minden, amit tudnia kell a Virtual Disk Images letöltéséről és importálásáról a VirtualBoxba.

Mi az a VirtualBox VDI fájl?

A Virtual Disk Images vagy röviden VDI-k a VirtualBoxhoz, a virtuális gépek (VM-ek) létrehozására használt virtualizációs hipervizorhoz kapcsolódnak. A VDI-k virtuális merevlemez-képek, amelyeket importálhat vagy hozzáadhat meglévő virtuális gépéhez.

A virtuális gép konfigurálása során emlékezzen arra a lépésre, amikor létre kell hoznia egy merevlemez-lemezképet, és tárhelyet kell lefoglalnia a virtuális gép számára? A virtuális lemezkép az, amit ebben a lépésben konfigurál.

A VDI-k hordozhatóak, és használhatók velük operációs rendszer futtatására anélkül, hogy nehézkes telepítési folyamaton menne keresztül.

Hogyan töltsünk le VDI fájlokat a VirtualBox számára

Számos forrás áll rendelkezésre a VDI-fájlok letöltéséhez, de az OSBoxes felülmúlja a többit az előre elkészített VDI-k hatalmas katalógusával.

VDI-fájl letöltéséhez látogasson el ide osboxes.com. A jobb felső navigációs menüben kattintson a VM Images > VirtualBox Images elemre.

Görgessen lefelé, amíg meg nem találja a letöltésre és használatra kész VDI-gyűjteményt. Bontsa ki a listából bármelyik VDI-bejegyzést, és kattintson a VirtualBox (VDI) Image elemre.

A következő oldalon az elérhető letöltési lehetőségek listájából kattintson arra, amelyik megfelel az Ön számlájának.

Megkezdődik a 7z archívum letöltése. A letöltés befejezése után használja a 7-Zip-et vagy bármely más archívumkezelőt a VDI-fájl kibontásához az archívumban.

VDI-fájl importálása VirtualBoxba

A kezdéshez indítsa el a VirtualBoxot, és kattintson az Új gombra. Adja meg a virtuális gép nevét, és válassza ki azt a mappát, ahol a virtuális gép fájljait tárolni szeretné.

Ha operációs rendszert telepített ISO lemezkép használatával, akkor az ISO Image legördülő menü segítségével válassza ki a képet. Ebben az esetben azonban az operációs rendszer már telepítve van egy virtuális merevlemezen, ezért a folytatáshoz bontsa ki a Merevlemez részt, és jelölje be a Meglévő virtuális merevlemez-fájl használata jelölőnégyzetet.

Kattintson a Mappa ikonra a Merevlemez-választó ablak megnyitásához, majd kattintson a Hozzáadás gombra a VDI-fájl böngészéséhez. Miután kiválasztotta, kattintson a Kiválasztás gombra a folytatáshoz.

A Hardver szakaszt is kibonthatja, ha módosítani szeretné a lefoglalt memóriát, vagy növelni szeretné a virtuális gép számára kiosztott magok számát. Ha minden rendben van, kattintson a Befejezés gombra a folytatáshoz.

A virtuális gép egyéb jellemzőit is konfigurálhatja, például a megosztott vágólapot, a megjelenítési és hangbeállításokat, valamint az USB-eszközöket, ha kiemeli a virtuális gépet a bal oldali ablaktáblában, és rákattint a Beállítások elemre. Ha végzett, nyomja meg a Start gombot, vagy kattintson duplán a virtuális gép bejegyzésére az operációs rendszer indításához.

Amikor a gép befejezte a rendszerindítást, a telepített operációs rendszer asztalára kerül. Ha a rendszer kéri a jelszót, adja meg a megjelenített felhasználónevet, általában „osboxes.org” az OSBoxokról letöltött VDI-k esetében.

A jelszó és a felhasználónév ugyanaz lesz a legtöbb VDI-nél. Ha nem, akkor meg lesz említve azon a weboldalon, ahonnan letöltötte a VDI-t.

Lehetséges, hogy ki kell választania az operációs rendszert a rendszerbetöltő menüből, ha Linux-alapú virtuális gépet állít be.

Próbáljon ki új operációs rendszereket a VirtualBox telepítése nélkül

A Virtual Disk Images időt és energiát takarít meg, amelyet egyébként egy új virtuális gép telepítésére és konfigurálására fordítana.

Ha Ön fejlesztő, a virtuális gépek egy áldásos ajándék, mivel lehetővé teszik a kód tesztelését különböző operációs rendszereken, miközben a gazdagép operációs rendszerét használja. Még azok is profitálhatnak a virtualizációból, akik nem kódolnak, mivel alkalmazásai végtelenek.