Hogyan hozz létre egy Instagram boltot, és térj át a kedvelésekről az értékesítésre

Az Instagram Shop az egyik legegyszerűbb és legszembetűnőbb módja a termékek közvetlen Instagramon történő értékesítésének.

A médiatartalmak, például a tekercsek és történetek számának jelentős növekedésével az Instagram sokak kedvenc közösségi média platformjává vált. A trend megfordulásának pedig semmi jele, mert napról napra növekszik az Instagramon fiókot nyitók száma.

Az Instagram bolt meglehetősen egyszerű. Ingyenesen beállítható, és ügyfelei közvetlenül vásárolhatnak anélkül, hogy elhagynák a platformot.

Ezért készítettünk egy lépésről lépésre útmutatót arról, hogyan hozhat létre Instagram-boltot, és hogyan alakíthatja a tetszésnyilvánításokat eladásokká.

Mi az Instagram Shop?

Az Instagram-üzletek olyan funkciókhoz kínálnak hozzáférést, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy megvásárolják a márkád fotóit és videóit. Testreszabható e-kereskedelmi kirakatot biztosít a látogatók számára, akik felfedezhetik termékeit, és közvetlenül az Ön üzleti profiljában vásárolhatnak.

A vállalkozások termékgyűjteményt adhatnak hozzá üzletükhöz, hogy segítsenek az ügyfeleknek megtalálni a megvásárolni kívánt termékeket. Ezután könnyedén hozzáadhatja termékeihez a vonatkozó leírásokat és árakat. Végül vannak olyan vásárlási címkék, amelyek olyan termékeket tartalmaznak, amelyeket a felhasználók megvásárolhatnak az Ön webhelyéről vagy az alkalmazásban.

A vállalkozás láthatóságának növelése érdekében az Instagram lehetővé teszi hirdetések létrehozását és futtatását az Instagram Ads Manager segítségével. És így növelheti a bejegyzések utáni elköteleződést és a kattintások számát, és több termékkonverziót érhet el.

Az Instagram termékbevezetési funkciót is biztosít azon vállalkozások számára, amelyek az Instagram fizetési módot választják. Ez egy kiváló módja annak, hogy a vállalkozások bejelentsék termékbemutatóikat az Instagramon, és az emberek megvásárolhatják termékeiket, amint az eladásra kerül.

Az Instagram Shop használatának előnyei

Ingyenes: A fiók megnyitása az Instagramon ingyenes. Az Instagram alkalmazáson belül létrehozhat egy online áruházat, amely megkönnyíti az ügyfelek számára a termékek megvásárlását.

Elérés: Az Instagram statisztikáit tekintve nem kétséges, hogy ez az egyik legszélesebb körben használt közösségi média platform. Hatalmas számú felhasználóval hatalmas lehetőségek nyílnak meg vásárlói közönség elérésére és termékei vagy árucikkeinek értékesítésére. Manapság, az Instagram tekercsek megfelelő használatával, könnyebb több ezer megtekintést elérni, és több millió Instagram-felhasználót elérni a videó elindítását követő néhány órán belül.

  Az Instagram kijavítása nem tudta frissíteni a hírcsatornát

Vizuális marketing: A látvány leköti a közönséget, az Instagram pedig megkönnyíti a termékek értékesítését videók és képek segítségével. Eladhat termékeket tekercseken és Instagram-sztorikon keresztül, és erős márkajelenlétet alakíthat ki, ahogy egyre több lájkot és megosztást kap tartalmaira. A vásárlási címkékkel ellátott, nagyon kedvelt bejegyzések növelik annak esélyét, hogy megtalálják az Instagram Felfedezés oldalán.

Vevői tapasztalat: Az ügyfelek az Instagram alkalmazáson belüli böngészőjén keresztül vásárolhatnak egy vállalat termékeit anélkül, hogy átirányítanák őket egy másik oldalra, így zökkenőmentesen vásárolhatnak.

Alkalmassági feltételek és követelmények

Az Instagram bolt létrehozása ingyenes és egyszerű. Íme egy lépésről lépésre bemutatott útmutató egy Instagram-bolt létrehozásához és felülvizsgálatra való elküldéséhez.

De először a dolgok. Lássuk az alapvető követelményeket az üzlet létrehozásához és a termékek Instagramon történő értékesítéséhez.

Alkalmassági feltételek és követelmények:

 • Vállalkozása támogatott piacon található
 • Vállalkozásának van jogosult terméke
 • Ön betartja az Instagram kereskedelmi szabályzatát és kereskedői szerződését.
 • Vállalkozásának van egy webhelydomainje, amely az Instagram-üzletében megvásárolható termékeket tartalmazza.
 • Az Instagram-profilod egy üzleti vagy alkotói fiók, amely a Facebook-oldaladhoz kapcsolódik.
 • Az Instagram Shop beállítása

  Ha megfelelsz az összes jogosultsági feltételnek, könnyebbé válik az Instagram bolt létrehozása. Kezdjük a lépésről lépésre szóló útmutatóval.

  1. lépés: Hozzon létre egy üzleti profilt az Instagramon

  Az üzleti fiók létrehozásához először konvertálnia kell jelenlegi Instagram-fiókját.

  A következőképpen teheti meg:

 • Az Instagram-profilodban kattintson a jobb felső sarokban lévő három vonallal ellátott menü ikonra.
 • Válassza a Beállítások lehetőséget, majd kattintson a Váltás professzionális fiókra lehetőségre. Ha nem látja ezt a lehetőséget, lépjen a Fiókok oldalra, és kattintson a Tovább gombra.
 • Válasszon egy üzleti kategóriát, és kattintson a Kész gombra.
 • Erősítse meg választását az OK gombra kattintva, majd érintse meg a Vállalkozás elemet.
 • A következő ablakban adja meg kapcsolatfelvételi adatait.
 • Adja meg a releváns információkat, mint például a vállalkozás neve, nyitvatartási ideje, zárva tartása, telefonszáma és címe, és kapcsolja össze a profilt a vállalkozás webhelyével.

  2. lépés: Csatlakozzon egy Facebook-oldalhoz

  Ha van már Facebook-oldala, összekapcsolhatja Instagram-üzleti fiókjával, vagy létrehozhat új Facebook-oldalt.

    Az Instagramot feltörték, és az e-mail-cím megváltozott – lépések fiókja helyreállításához
 • Nyissa meg vállalkozása Instagram-profilját.
 • Lépjen a Profil szerkesztése elemre.
 • Lépjen a Nyilvános üzleti információk szakaszba, és válassza az Oldal lehetőséget
 • Válaszd ki az oldalaid közül azt a Facebook-oldalt, amelyet összekapcsolni szeretnél.
 • Ha nem rendelkezik Facebook-oldallal, válassza az Új Facebook-oldal létrehozása lehetőséget.
 • 3. lépés: Töltse fel a termékkatalógust

  Ideje hozzáadni egy termékkatalógust, amely az Instagram Shop oldalát vezérli. Ezt kétféleképpen teheti meg:

  Katalóguskezelő: A Facebook Business Manager segítségével hozzáadhatja az összes olyan terméket, amelyet el szeretne adni az Instagram Shopban.

  eCommerce Platform Partners: Használjon Facebookba integrált platformokat, mint például a Wix, a Shopify és a BigCommerce termékek hozzáadásához.

  4. lépés: Küldje be a fiókot felülvizsgálatra

  Az Instagram Shopban történő értékesítés megkezdéséhez át kell tekintenie fiókját. Így teheti meg.

 • Nyissa meg a Beállításokat, és regisztráljon a vásárlásra.
 • Hajtsa végre az összes lépést.
 • Küldje be a fiókot felülvizsgálatra.
 • Várjon néhány napot, és aktívan figyelje az értesítéseket. Néha az Instagram további információkat kérhet webhelye domainjének tulajdonjogának bizonyítására.

  5. lépés: Engedélyezze a vásárlást

  Miután fiókja ellenőrzést követően jóváhagyásra került, a vállalkozás Instagram-profiljába belépve engedélyezheti a vásárlási funkciókat.

 • Nyissa meg a Beállításokat, és koppintson a Vásárlás elemre.
 • Válassza a Termékkatalógust, majd kattintson a Kész gombra.
 • A Shopping nem jelenik meg a beállítások között, ha fiókja még ellenőrzés alatt áll, vagy ha még nem hagyták jóvá.

  Amint a felülvizsgálat befejeződik, az Instagram Shop automatikusan felkerül a profilodra.

  Az Instagram-bolt bővítésének módjai

  Ahogy korábban említettük, a fiók létrehozása és egy új Instagram-bolt létrehozása egyszerű. A trükkös rész az elérés növelése és a vállalkozás szerves bővítése.

  Íme néhány az Instagram bolt bővítésének legjobb módjai közül.

  #1. Futtassa a hirdetéseket

  Az Instagram vásárlási hirdetések futtatása az egyik leggyorsabb módja az újonnan létrehozott Instagram bolt eladásainak növelésének. Reklámkampányokat hozhat létre az Instagram Ads Manager segítségével, amely a Facebook Ads fiókból érhető el.

  Itt kétféle hirdetést készíthet.

  Az első a csak termékcímkéket tartalmazó hirdetések. A másik a termékcímkéket és a fizetést tartalmazó hirdetések.

  A vásárolható hirdetések létrehozása nagyszerű módja annak, hogy új ügyfeleket vonzzon Instagram-profiljába, és bevonja őket a tartalmaiba. Ha Instagram-profilját professzionális fiókká alakítja, még a hírfolyam bejegyzéseit, tekercseit és történeteit is feldobhatja hirdetések formájában.

  Azzal, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül az Ön mobilüzletéből vásároljanak, lehetővé teszi számukra, hogy kihasználják a pillanatnyi vásárlás előnyeit. Ne felejtsen el jó minőségű termékfotókat, címkéket és hashtageket mellékelni, hogy a legtöbbet hozhassa ki ebből az értékes üzlethelyiségből.

    Hogyan lehet feloldani valakit az Instagramon

  #2. Influencer Marketing

  A saját Instagram Shopping-hirdetései mellett érdemes együttműködnie egy influencerrel is. A befolyásolók például létrehozhatnak egy speciális termékgyűjteményt az Ön katalógusából, amelyet megoszthatnak követőikkel.

  Az Instagram elkötelezettsége az alkotók tartalmaival szemben sokkal nagyobb, mint a Facebooké. Ez tökéletes alapot teremt a tartalomkészítőkkel való együttműködéshez az Ön termékpiaci résein.

  Egy influencer elérhetőségének kiaknázásával kiszélesítheti termékeinek elérését ismeretlen területekre. Egy termékrészletező oldal jelenik meg, miután az Instagram-felhasználók termékeket címkéztek a bejegyzéseiken (például befolyásolók), így a potenciális ügyfelek a lehető legtöbb vizuális információt láthatják a tételről.

  #3. Kedvezmények

  A kedvezmények felajánlása az új ügyfelek vonzásának hagyományos módja. Bár az Instagram boltban nincs közvetlen lehetőség kedvezményes funkció hozzáadására, posztokban kínálhat kedvezményes kuponokat.

  Használhat olyan kreatívokat, amelyek kiemelik a kedvezménykódot a bejegyzéseken, a történeteken és a tekercseken. Akár meg is kérheted partnered influenceredet, hogy készítsen egyedi kuponkódot, így könnyebben nyomon követheted bármely egyéni influencer által vásárolt eladásokat.

  Lehetőség van egyedi kedvezménykódok elküldésére is a kuponkódos webhelyeken, ha úgy gondolja, hogy ez megengedett a vállalkozása számára. Általánosságban elmondható, hogy a kedvezményes kuponokat tartalmazó webhelyeket nagyszámú látogató jellemzi, ami megkönnyíti a kedvezményes kódok kiosztását

  #5. Ajánlói bónusz

  Egy másik hatékony módja Instagram üzletének bővítésének, ha ajánlói bónuszprogramot futtat, amelyben jutalékot ajánl fel mindenkinek, aki eladásokat hoz Önnek. Tekintsd ezt úgy, mint a termékeihez utaló és keresett programokat vagy társult marketinget.

  Például, ha 20%-os ajánlói bónuszt kínál, akkor kevesebb nyereségre tehet szert. De ha kiterjedt hálózatot épít ki a termékét népszerűsítő társult marketingszakemberekből, akkor több pénzt fog keresni. Mert most egy extra értékesítési volumennel rendelkezik, amely folyamatosan növekszik a marketingesek és influencerek által hivatkozva.

  Bár az ajánlói bónusz ötlete mindenkit csábít, ennek sikeressé tétele folyamatos folyamat. A leányvállalatai dolgainak leegyszerűsítéséhez folyamatosan adjon hozzá új márkaelemeket, és futtasson promóciós kampányokat, hogy könnyen reklámozhassák vállalkozását.

  Összegzés

  Az Instagram ingyenes és jelenleg a leggyakrabban használt közösségi média platform. Tele van befolyásolókkal és leendő vásárlókkal. Ha Ön bárki, aki naponta használja az Instagramot, akkor gondolhatja meg, hogy a bejegyzéseinek tetszéseit termékértékesítéssé alakíthatja.

  Bár kezdetben bonyolultnak és sok munkával hangzik, önbizalmat nyerhet. És ki tudja, mi lesz az eredménye, ha keményen igyekszik sikeres lenni az Instagram Shop használatával a vállalkozása számára.

  Ha ez a cikk értéket adott számodra, biztosak vagyunk benne, hogy szívesen olvasol többet az Instagramon való pénzkeresésről.