Hogyan használjunk kézmozdulatokat reakciók kiváltására a FaceTime videohívásokban

Kulcs elvitelek

  • Az Apple segítségével kézmozdulatokkal reakciókat válthat ki a virtuális értekezletek fokozása érdekében. Nemcsak a FaceTime-ban működnek, hanem harmadik féltől származó videohívás-alkalmazásokban is.
  • A reakciók közé tartozik a szív, a felfelé mutató hüvelykujj, a tűzijáték, a lefelé mutató hüvelykujj, az eső, a léggömbök, a konfetti és a lézerek. Minden gesztus egyedi kiterjesztett valóság hatást vált ki.
  • Letilthatja a reakciókat az iPhone-on, iPaden vagy Mac-en futó alkalmazásoknál, hogy elkerülje, hogy véletlenül aktiválódjanak fontos vagy hivatalos videohívások során.

Unod a memojikat és az egyérintéses szűrőket? Az Apple új módot kínál a virtuális személyes találkozók reakcióira. Különböző kézmozdulatokkal aktiválhatja a kiterjesztett valóság effektusait a FaceTime-ban és más videohívási alkalmazásokban.

Nézzük meg, mik a reakciók, ki használhatja őket, az összes elérhető kézmozdulat, és hogyan lehet letiltani a funkciót, ha nincs rá szüksége. Legyen szó iPhone-ról, iPad-ről vagy Mac-ről, mi mindent megtalálsz.

Mik azok a reakciók, és mely eszközök támogatják őket?

A reakciók kiterjesztett valóság effektusok, amelyeket adott kézmozdulatok váltanak ki. Akkor jelennek meg a videohívásokban, amikor a kamera észleli ezeket a gesztusokat. A reakciók a FaceTime-ban használható egyik klassz effektus, de más alkalmazásokban is működnek, mint például a WhatsApp és a Google Meet.

  A sebességkorlátozás megjelenítése a Google Térképen

A kézmozdulatokkal végzett reakciók használatához az alábbi eszközök egyikére van szüksége, amelyen legalább iOS 17, iPadOS 17 vagy macOS Sonoma rendszer fut:

  • iPhone 12 vagy újabb
  • iPad Pro 11 hüvelykes (3. generációs és újabb)
  • iPad Pro 12,9 hüvelykes (5. generáció és újabb)
  • iPad Air (4. generációs és újabb)
  • iPad mini (6. generáció)
  • iPad (10. generáció)
  • Apple Silicon Mac (M1 MacBook Air és újabb)

Összességében egy A14 Bionic chippel vagy újabb processzorral működő iPhone vagy iPad kell a reakciók kipróbálásához. Ha a Mac számítógépe Intel chippel rendelkezik, egy támogatott iPhone-t használhat webkameraként a reakciók videohívások során történő felhasználásához.

Ki láthatja a reakciókat a videohívásokban?

Bár eszközeinek meg kell felelniük a fenti feltételeknek a kézmozdulatokkal végzett reakciók használatához, nincs szükség kompatibilis eszközre, ha a felhasználó egyszerűen csak meg szeretné tekinteni a videohíváshoz egy másik fél által hozzáadott reakciókat.

Ez azt jelenti, hogy még ha családja vagy barátja Android-eszközt vagy iOS 16-os vagy régebbi rendszert futtató iPhone-t használ is, akkor is láthatja az Ön által aktivált 3D-effektusokat.

Ezekkel a kézmozdulatokkal reakciókat válthat ki videohívásaiban

Most pedig nézzük meg azt a nyolc reakciót, amelyet kézmozdulatokkal válthat ki. A kézmozdulatok típusai ugyanazok az iPhone, iPad és Mac esetében.

A reakciók alapértelmezés szerint engedélyezve vannak, így csak az alábbi kézmozdulatok egyikét kell végrehajtania, hogy megjelenjen a kiterjesztett valóság effektus.

1. Szívek

A szív reakciója nagyszerű módja annak, hogy üdvözöljük családtagunkat, közeli barátunkat vagy partnerünket egy videohívás során. Ez egy kifejezőbb módja a búcsúnak, amikor befejezi a hívást.

  Bevezető útmutató és Google Cloud esettanulmány

Használjon két kezet a szív kialakításához. A kezei között egy sor vörös szív jelenik meg lassan felfelé és távolodva.

2. Remek

Ezzel a reakcióval „tetszik”-et adhatsz, ha valaki megoszt egy jó ötletet vagy javaslatot.

Egyszerűen tartsa felfelé az egyik hüvelykujját. A közösségi média ikonjához hasonló gondolatbuborékban található 3D hüvelykujj közvetlenül a sajátja mellett jelenik meg.

3. Tűzijáték

A tűzijáték-reakció kiválóan alkalmas ünnepi alkalmakra. Túlzóan, humorosan használhatod bókadáskor is.

Tartsa egyszerre két hüvelykujját felfelé. A képernyő egy árnyalattal sötétebb lesz, hogy színes tűzijátékok bukkanjanak fel körülötted.

4. Nem tetszik

Valami nem működik, vagy nem teljesen tetszik? Ez a reakció lehetővé teszi, hogy „nem tetszik” kifejezést adjon egyet nem értésért.

Az aktiváláshoz tartsa lenyomva az egyik hüvelykujját. A 3D effektus ugyanúgy néz ki, mint a hüvelykujj felfelé mutatója, de fordítva.

5. Eső

A videohívások során az esőreakció csalódottságot, elkeseredettséget vagy fáradtságot fejez ki, és segít rávilágítani a kevésbé ideális helyzetekre.

Tartsa lenyomva két hüvelykujját egyszerre, hogy viharos eső töltse meg a képernyőt.

6. Léggömbök

A tűzijátékhoz hasonlóan a léggömbreakciót pozitív, ünnepi eseményekhez is használhatja. Születésnapokra és más virtuális bulikra is jó.

Tegyen győzelmi vagy békegesztust egy kézzel. Nézze meg, amint különböző méretű, élénk színű léggömbök lebegnek körülötted, akár eltakarják az arcod!

7. Konfetti

Ez egy újabb ünnepi reakció. Tedd meg két kézzel a győzelem vagy a béke gesztusát, hogy konfetti záporozzon rád.

  Hogyan lehet letiltani az olvasó módot a Firefoxban

8. Lézerek

Az utolsó reakciónak két érdekes változata van. Néha látni fog egy lézergolyót füsthatásokkal. Máskor lézersugarak indulnak el körülötted.

Bármelyik kiváltásához mindkét kezével készítse el a szarvak jelét (vagy a „szikla rajta” jelzést).

A reakciók letiltása iPhone-on, iPaden vagy Mac-en

A reakciók szórakoztatóak, ha kötetlen beszélgetésbe keveredik családjával és barátaival, de ha attól tart, hogy véletlenül kiválthatja őket egy munkahelyi megbeszélésen, a következőképpen kapcsolhatja ki, hogy elkerülje a 3D hatás szükségtelen felbukkanását.

A reakciók iPhone vagy iPad készüléken történő letiltásához először videohívásban kell részt vennie. Ezután nyissa meg a Vezérlőközpontot, koppintson az Effektusok elemre, és törölje a Reakciók kijelölését.

Azonban vegye figyelembe, hogy ez csak az adott alkalmazásban tiltja le a reakciókat. Jelenleg nincs mód a reakciók letiltására az összes alkalmazásban. Például, ha nem szeretné, hogy a 3D effektusok zavarják a Zoom értekezleteket, ismételje meg a fenti lépéseket a Zoom hívás során.

Ha le szeretné tiltani a reakciókat egy adott Mac-alkalmazásban, először indítson videohívást abban az alkalmazásban. Ezután kattintson a zöld Videó ikonra a menüsorban, és törölje a Reakciók kijelölését. Az ikon zöldről szürkére változik, ha le van tiltva. Ismételje meg a lépéseket, ha egy másik alkalmazásban szeretné letiltani a funkciót.

Javítsa videohívásait reakciókkal

A reakciók élénk módja annak, hogy a családdal és a barátokkal folytatott videohívásokat szórakoztatóbbá és élvezetesebbé tegye. Jelenleg egyszerű kézmozdulatokkal összesen nyolc különböző 3D effektust válthat ki videohívásaiban.

Ha hivatalosabb videohívásban vesz részt, ne aggódjon. Könnyen letilthatja a reakciókat, hogy megakadályozza, hogy ezek a szemet gyönyörködtető hatások véletlenül megjelenjenek és megszakítsák a beszélgetést.